Indre Wijdefjorden NP

Foto door Reisreporter Dalix

Het Nordvest-Spitsbergen National Park omvat het noordwestelijke deel van de eilandengroep Indre Wijdefjorden NP en een aantal eilanden, waaronder Moffen en Danes Island. In dit gebied leven grote kolonies zeevogels, rendieren en poolvossen. Daarnaast heeft Nordvest-Spitsbergen een paar hot springs (Troll en Jotun).

Informatie over Indre Wijdefjorden NP

Beste foto's & tips van Indre Wijdefjorden NP

'1092930' door Dalix '1092930' door Dalix

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

Lord of the Rings op.

Dalix

Varen langs een van de meest spectaculaire vogelkliffen ter wereld, de kliffen van Alkefjellet op Spitsbergen, is een heel bijzondere ervaring. Je waant je in een setting van Lord of the Rings. Deze kliffen zijn de broedplaatsen van meer dan honderd duizend (kortbek) zeekoeten. Gedurende ongeveer een half uur voer de boot in de avondschemer langs deze onheilspellende kliffen en het enige dat je hoort is het overweldigende gekrijs van deze ontelbare vogels. Magisch.

'1093846' door Dalix '1093846' door Dalix

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

Zonsondergang boven..

Dalix

Niet alleen het landschap op Spitsbergen verandert voortdurend, maar ook het licht. 's Avonds wordt het wel donkerder, maar de zon gaat in de zomer niet onder. Als het dan slecht weer is met wat dreigende bewolking, heb je soms geluk dat de zon bergen en gletsjers mooi verlicht, zoals boven de oude gletsjer van Lomfjorden in het noorden van Spitsbergen.

'1097901' door Dalix '1097901' door Dalix

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

SpitsbergenIndre Wijdefjorden NP

Een moment van...abso

Dalix

Tijdens onze reis naar Spitsbergen zijn we ook naar het eiland ten noordoosten van Spitsbergen geweest, Nordauslandet. Het was de intentie om daar omheen te varen, maar door barre weersomstandigheden is dat niet gelukt. We konden wel aan land en een volle dag beklimmen we een gletsjer. Ik ben geen zweverig persoon. De expeditieleiding had verzonnen om elke dag een moment van zo'n 10 minuten stilte te hebben. Ik moet zeggen dat ik in het begin niet gedacht had dat ik dit zo fantastisch zou vinden. Volkomen stilte. Waar ter wereld heb je dat nog? Hier hoorde je absoluut niets. Zelfs geen vogel. Helemaal niets. Op deze foto zie je een aantal mensen volledig bewegingloos. Er heerst absolute stilte. Op het moment dat de expeditieleider zegt dat de tijd er op zit, druk ik af.

Laat kaart zien