Dunedin omgeving

Dunedin is na Christchurch de grootste stad van het Zuidereiland. Het ligt aan de zuidoostelijke kust, vlakbij het mooie strand van Moeraki, waar grote zwerfkeien liggen. Mooie rotskusten, pinguïn- en zeehondenkolonies en de Purakaunui Falls zijn slechts een paar highlights in de buurt.

 

Informatie over Dunedin omgeving

Beste foto's & tips van Dunedin omgeving

'491512' door quagga '491512' door quagga

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Zonsopkomst aan het..

quagga

De zon komt op, de lucht kleur. Het water kleurt. Machtig mooi. Maar hat gezegde "Ochtendrood, water in de sloot" kwam weer uit. Die dag heeft het behoorlijk geregend. Gelukkig werd het na de middag weer droog zodat we nog het een en ander van Dunedin konden gaan bekijken.

'489751' door RobHoekstra '489751' door RobHoekstra

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Otago peninsula

RobHoekstra

Niet ver van Dunedin op het zuider eiland ligt de Otago peninsula. Het is een fijn stukje natuur waar je verschillende dieren kunt treffen. Er leeft een groep yellow eyed pinguins en op het strand liggen her en der grote zeeleeuwen. Wij zijn gebleven tot het zonnetje onderging.

'218198' door oudshoorn1 '218198' door oudshoorn1

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Zuidelijkste punt...n

oudshoorn1

een prentje van de zuidelijkste "vaste"eiland[punt van Nieuw zeeland, Het andere uiterste puntje is op het noordelijke eiland cape reinga. een puntje op een smalle strook land

Laat kaart zien