Mount Cook

Met 3724 meter is Mount Cook de hoogste berg van Mount Cook. Hij ligt in het centrale deel van het Zuidereiland, in het Nationaal park Aoraki/Mount Cook. Het park bevat meer dan 140 bergtoppen hoger dan 2000 meter en 72 gletsjers. Samen met twee andere parken op het Zuidereiland is Aoraki/Mount Cook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Informatie over Mount Cook

Beste foto's & tips van Mount Cook

'490593' door quagga '490593' door quagga

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Lake Matheson

quagga

4.15 uur. Het deuntje van "krekels" dringt zich aan mij op. Tijd om op te staan. Vanmorgen gaan we naar de zonsopkomst bij Lake Matheson kijken en fotograferen uiteraard. Beroemd vanwege de fraaie reflecties van Mt Cook en Mt Tasman (als het windstil, droog en helder is tenminste). Een uurtje rijden tot bij Fox Glacier, dan nog een half uur wandelen door een donker, donker bos. (Denk dus aan een zaklamp mocht je dit ook ooit gaan doen). Om 6 uur zijn we ter plekke. Het is nog erg donker en er is niets te zien. Statief opzetten, een proeffoto... en .... mist. Geen bergen, geen reflectie. Balen. Maar naarmate de tijd verstrijkt trekt de mist langzaam weg en uiteindelijk heb ik deze foto kunnen maken. De twee eendjes doorbreken even de nagenoeg perfecte spiegeling. Daardoor voor mij helemaal perfect.

'533688' door JoshuaX '533688' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

De beste wandeling...

JoshuaX

De mooiste manier om Mount Cook te zien is waarschijnlijk vanuit de lucht, zittend in een helicopter. Als je daar nou geen tijd voor hebt, het niet ziet zitten een helicopter in te stappen, of als je het te prijzig vindt (want dat is het!), is er een uitstekend alternatief, de Hooker Valley Track. Deze wandeling is de beste omdat: - dit de eenvoudigste manier is om Mount Cook van 'top to bottom' te zien. De piek van Cook zie je overal in het NP, maar hier zie je de hoogste berg van Nieuw Zeeland in al haar glorie, al na drie kwartier wandelen. - de weg er naar toe zeker even mooi is als het einddoel. Rechts van je kijk je 50 km ver weg over een laagvlakte, links heb je bergen en bergmeren, een overweldigend landschap. - je niet hoeft te klimmen en dalen, maar wel twee avontuurlijke hangbruggen oversteekt zoals de mensen op de foto. Na de bocht naar rechts zie je Mount Cook, de verwachtingen zijn hoog gespannen! Als je nog wat langer wilt genieten, kun je nog eens drie kwartier doorlopen tot aan Hooker Lake dat recht aan de voet van Mount Cook ligt. De Hooker Valley track start op een aparte parkeerplek dicht in de buurt van het hotel de Hermitage, waar je na de wandeling kunt lunchen met fantastische uitzichten door metershoge ramen.

'460343' door Bart Brouwer '460343' door Bart Brouwer

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Road to the Mountains

Bart Brouwer

Al liftend reisde ik Nieuw-Zeeland door, met in mijn backpack niet veel meer dan een voorraadje ingeblikt voedsel, wat kleding en een zeer lichtgewicht eenpersoonstentje. Op deze foto had ik net een wandeling gemaakt aan de voet van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, en probeerde vanaf daar een lift te vinden naar de volgende bestemming. Dit bleek al snel een moeilijke opgave. Het was al tegen het eind van de dag, waardoor iedereen die mij eventueel een lift kon geven al was vertrokken. Dit vond ik eigenlijk niet zo'n probleem aangezien ik nu genoodzaakt was om mijn tentje op te zetten in dit prachtige berglandschap.

Laat kaart zien