Nieuw-Zeeland reviews

8
Nieuw-Zeeland Martinborough
Ikaro was hier 15 mrt 2018
Dit plaatsje ligt midden in een van de grootste wijn regios van Nieuw Zeeland. Voor de grootte van de plaats is er aardig veel toerisme, maar het zijn wel vooral Nieuw Zeelanders. Je kan een soort 'wijn fiets' huren waarmee je een aantal wijngaarden kan af gaan om te proeven, rond te kijken en verhalen van de lokale bevolking kan aanhoren.
Stad
  • Mooi plaatsje
  • Veel te doen
  • Erg klein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nieuw-Zeeland
Machella was hier 01 okt 2017
Rotorua is een leuke bijzondere plaats. Je vind hier veel terug van de Maori's. Je kan hier ook een hoop tours boeken maar zijn erg prijzig. Leuk om gewoon lokale mensen aan te spreken en een praatje te maken over de geschiedenis. De stad ruikt naar Zwavel omdat er door de stad veel natuurlijke hot springs zijn. Neem een kijkje in het gratis park: Kuirau Park, hier is ook een gratis voetenbad. Redwoods heeft grote mooie bomen en hier kan je leuk mountainbikes en klimmen in bomen.
Land
  • rustig
  • veel maori's
  • hot pools
  • cultuur
  • zwavelgeur
Review geplaatst op 2017-11-02
9
Nieuw-Zeeland
PatrickPereira was hier 01 mrt 2017
Tijdens de maand maart verdween ik een hele maand - weg van werk en stress... ik spendeerde een maand in Nieuw Zeeland en dat was een schot in de roos. Ik was uitgenodigd op een huwelijksfeest van een vriend en uiteindelijk heb ik een week meegeholpen om het te organiseren. Ongelooflijk hoe je op die manier in contact komt met de super vriendelijke lokale bevolking. Daarna huurde ik een motor en reed € 3500 kilometer rond op het zuideiland en het noordeiland. Ik kampeerde op de White Horse camping ground onder Mount Cook en ging pinguins spotten in Oamaru. Ik kan het iedereen aanraden. Indien je niet met de motor wilt is het huren van een campervan een ideale oplossing. Een tip: Jackon Bay en het meest afgelegen kreeftenrestaurant (container) van de wereld. Het was zo leuk dat ik de helft van mijn boek 'Hoofdpijn & Schone Sokken' hierover geschreven heb.
Land
  • super vriendelijke bevolking
  • prachtige natuur
  • vulkanen en bergen
  • pinguins & andere zeediern
  • gemakkelijke communicatie: Engels overal
  • fish & chips overal
  • het is VER vliegen
  • aardbevingen
Review geplaatst op 2017-11-13
10
Nieuw-Zeeland Mount Cook
PatrickPereira was hier 01 mrt 2017
Mount Cook is overweldigend aanwezig op het zuideiland. Of je nu van het Noorden vanuit Westport komt of vanuit het zuiden via Twizel en Pukaki langs de baan die langs Lake Pukaki omhoog loopt door de vallei je kunt er niet naast kijken. Aoraki/Mount Cook Village is de laatste nedezetting in deze vallei en als je een klein weggetje volgt dat uitloopt in een dirt road dan kom je op de White Horse Camping Ground, net onder de Mueller Gletsjer en Mount Sefton, de berg naast Mount Cook. Jammer genoeg was dit de meest bevolkte plaats waar ik overnacht heb op mijn maand-in-Nieuw-Zeeland-toer. Het was alsof Mount Cook alle camper busjes met toeristen naar hier trok als een machtige magneet. 's Nachts rukte de warme stormwind vanuit het Noorden en de Tasman Sea de elastieken van de haringen van mijn tentje en de volgende morgen was het lachen geblazen toen meerdere mensen een sprintje moesten doen om hun tent in te halen bij het inpakken! Daarna een sterke koffie in de bar van het kleine vliegveldje net voorbij Aoraki/Mt Cook Village met ongelooflijk mooi zicht op de vallei. Slecht geslapen maar toch een onvergetelijke wereld ervaring!
Regio
  • machtig uitzicht
  • overweldigende wandelmogelijkheden
  • Twizel-Aoraki: prachtige 65 km
  • te veel volk heeft hetzelfde idee
  • Chinezen met huurwagens op de weg
Review geplaatst op 2017-11-16
10
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Het is dat ik aan minimaal 150 karakters moet voldoen, anders was ik met 8 al klaar geweest... GEWELDIG! Voor iedereen die goed ter been is, is deze wandeling voor 500% een aanrader. En heel belangrijk: laat je niet afschrikken door reizigers die vertellen dat het niet te doen is zonder professionele uitrusting. Wij zijn niet in top conditie en hebben in onze spijkerbroek en op gympen de wandeling gedaan. Er wordt zo'n 8 uur voor gerekend maar binnen deze tijd heb je ruim voldoende tijd om even te pauzeren en te genieten van het prachtige uitzicht. Je hebt daarna wel 3 dagen spierpijn, je lichaam vindt het niet altijd leuk. Maar het is het zó waard en ach, goed excuus om daarna eens lekker in een modderbad in Rotorua te duiken, toch? Ga 'm gewoon bewandelen en geniet van de bergen, sneeuw, turkooizen wateren, geweldige uitzichten etc. Het is gewoon balen als de 19 km voorbij zijn ;-).
Regio
  • Geweldig uitzicht
  • Onvergetelijke ervaring
  • Eenvoudig een shuttle te boeken naar eindpunt
  • Weinig toiletvoorziening
Review geplaatst op 2017-01-15
9
Nieuw-Zeeland
sluth was hier 01 jul 2015
Mijn wens was om de geeloogpinguin te zien in de volle natuur. Nou, dat is volledig waar gemaakt door ELM-TOURS in Dunedin. Na een bezoek aan de Albatrossenlokatie met prachtige 8 maanden oude jonge albatrossen in de kolonie, hadden we met kleine groepen, toegang tot de particuliere gebieden op het schiereiland Otago Peninsula. Daar zijn de Nieuw-Zeelandse pelsrobben en zeeleeuwen op zeer korte afstand te bewonderen.Toen om 15.30u ook nog enkele geeloog-pinguïns uit de zee op het strand naar ons toe wandelden en zich uitgebreid lieten fotograferen,kon mijn Nieuw Zeeland reis niet beter eindigen en was ik intens gelukkig! De trip duurde ruim 5 uur met halen en brengen van de accomodatie en er was een Nederlandse vertaling op papier van alle dieren die we bezocht hebben. Kosten € 80,00 pp
Land
  • Schitterend en rustig
  • Je kunt onderweg het busje niet even laten st
Review geplaatst op 2017-02-22
7
Nieuw-Zeeland
Ikaro was hier 01 mrt 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Land
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland
Ikaro was hier 01 mrt 2015
Je verwacht het niet, je rijdt langs een lange, redelijk rustige weg en opeens doemt daar een lange hangbrug op! Je kan hier de oude mijnen bekijken, prachtige wandelingen maken en lekker aan de rivier hangen. Dit is echt in "The middle of nowhere" maar leuk als je er langs komt. Er zijn best weinig mensen en er is veel te zien.
Land
  • Mooie omgeving
  • Niet heel erg afgelegen
Review geplaatst op 2016-09-07
7
Nieuw-Zeeland Wellington
Ikaro was hier 01 mrt 2015
Wellington is een heerlijke stad om te zijn. Er is heel veel te doen, zoals het Te Papa museum, de openbare bibliotheek ( hele lekkere koffie! ), meerdere kunstgalerijen waar je vaak zelfs zonder betaling naar binnen mag, goed eten en er is een hoop leven in de brouwerij. Met mooi helder weer kan je de besneeuwde toppen van de bergen in de vertezien terwijl het water zich fonkelend uitstrekt. Alhoewel het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, voelt het niet groot, je bent er binnen de kortste keren bekend. Je kan wel makkelijk je geld uitgeven. Overnachtingen kunnen duur oplopen en zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland is het leven er niet goedkoop. Het weer in Wellinton laat vaak iets te wensen over, maar op de mooie dagen is het echt een prachtstad, en op de mindere dagen is het nog steeds niet mis.
Stad
  • Prachtige omgeving
  • Veel te doen
  • Leuke mensen
  • Winderig
  • Erg heuvelachtig
  • Prijzige overnachtingen
Review geplaatst op 2016-09-07
8
Nieuw-Zeeland
Dit plaatsje ligt midden in een van de grootste wijn regios van Nieuw Zeeland. Voor de grootte van de plaats is er aardig veel toerisme, maar het zijn wel vooral Nieuw Zeelanders. Je kan een soort 'wijn fiets' huren waarmee je een aantal wijngaarden kan af gaan om te proeven, rond te kijken en verhalen van de lokale bevolking kan aanhoren.
Land
  • Mooi plaatsje
  • Veel te doen
  • Erg klein
Review geplaatst op 2016-09-16
10
Nieuw-Zeeland
DylanAlleijn was hier 01 jan 2014
Australië en Nieuw-Zeeland behoren volgens velen tot de mooiste landen ter wereld. Het immense land van de kangoeroes en het relatief kleine buurland dat bekend staat om haar kiwi's hebben beiden een overweldigende natuur. Tijdens mijn 345 dagen durende trip, meer dan 12.500 gereden kilometers in 3 verschillende auto's door 18 provincies, 55 slaapplekken, 8 werkgevers, 2 landen en 1 nieuwe liefde heb ik dit alles met eigen ogen mogen aanschouwen, van actieve vulkanen tot borrelende modderpoelen, van verlaten stranden tot besneeuwde bergtoppen en van imposante gletsjers tot adembenemende fjorden. Een reis om nooit meer te vergeten... Het resulteerde uiteindelijk -naast bijzondere contacten overal over de wereld en een verrassende nieuwe relatie met een Argentijnse schone- in dit ruim 300-pagina’s tellende informatieve reis(dag)boek. Uitgeverij Boekscout was razend enthousiast en besloot om het zo snel mogelijk uit te brengen. Het boek ’Kangoeroes & Kiwi’s’ is intussen alweer een tijdje te koop: een boek voor zowel de reislustige lezer die hiermee inspiratie op kan doen voor een volgende reis, als voor iedereen die het liefst lekker (veilig) thuis blijft, graag geniet van mooie (reis)verhalen en op die manier zijn fantasie de vrije loop laat gaan. Kangoeroes & Kiwi's is onder andere te koop via bol.com: https://www.bol.com/nl/p/kangoeroes-kiwi-s/9200000079256845/
Land
Review geplaatst op 2018-11-19
9
Nieuw-Zeeland Dunedin omgeving
Op ruim anderhalf uur rijden van Dunedin ligt Purakaunui Falls, een van de meest zuidelijk gelegen bezichtigingen van het Zuidereiland. Op 10 minuten wandelen van de begaande weg vind je de waterval, welke zo indrukwekkend is dat zelfs de meest amateuristische fotograaf er mooie plaatjes voor in zijn plakboek kan schieten. Hoewel de waterval in de omgeving een bekende toeristische trekpleister is, slaan veel toeristen dit deel van Nieuw-Zeeland over, waardoor je (zeker buiten het hoogseizoen) een grote kans hebt om de waterval helemaal voor jezelf te hebben.
Regio
  • Bijzonder door de drie lagen
  • Toegankelijk voor rolstoelen
  • Pad kan erg glad zijn na regenval
Review geplaatst op 2016-10-12
10
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is voor mij het paradijs op aarde! De schoonheid van de natuur op zo'n relatieve kleine oppervlakte is adembenemend te noemen! Ook de vriendelijkheid van de bewoners (kiwi's genaamd ) is top! Eigenlijk te veel om op te noemen,dus spring in he vliegtuig en laat je verassen!
Land
  • Abel Tasman zee
  • Alcohol
Review geplaatst op 2016-10-05
8
Nieuw-Zeeland Bay of Plenty, Coromandel, Eastland
JoshuaX was hier 01 apr 2009
Barry Brickwell runt een pottenbakkerij op een groot stuk land dat hij in 1973 kocht. Hij begon zelf bergop een spoorweggetje te bouwen om daar gemakkelijker bij de benodigde klei te kunnen. Nu ligt er een kilometers lang spoor dat omhoog cirkelt door inheemse Kauri bossen waar een klein treintje op rijdt. Onderweg passeer je bruggetjes en enkele tunnels, eentje bestaande uit duizenden wijn- of bierflessen, alles zelf gebouwd door Barry. Heel bijzonder dit ritje omhoog, waarbij je eindigt bij een uitkijktoren met prachtig weids uitzicht over de Hauraki Golf. Een zeer leuk uitje, ook voor de kids! Barry is er overigens zelf ook vaak en is zeer benaderbaar voor een praatje. Het idee dat hij dit helemaal alleen heeft gebouwd is zeer indrukwekkend en blijft je nog lang bij.
Regio
  • Bijzondere historie, uniek zelf gebouwd spoor
  • Erg leuk treinritje
  • Prachtig uitzicht op het hoogste keerpunt
  • Pottenbakkerij leuk om te zien
  • Vrij toeristisch, maar niet té
Review geplaatst op 2016-10-24
10
Nieuw-Zeeland Bay of Plenty, Coromandel, Eastland
JoshuaX was hier 01 mrt 2009
New Chums beach werd in 2006 gekozen als één van de 20 mooiste stranden ter wereld door de Observer. Maar doordat het moeilijk te vinden is, alleen bij eb, heb je grote kans dit fantastische, kilometer lange strand helemaal voor jezelf te hebben, zeker in het naseizoen toen wij er waren. De weg er naar toe is even mooi als het strand zelf, je doet er zo'n drie kwartier over als je niet stopt onderweg. Je waadt eerst door een rivier, alleen bij eb te doen. Daarna zoek je langs de rivier een weg door grote rotskeien en als je geluk hebt, vindt je het paadje dat je een bos inleidt. Het laatste stuk van dit bos is te mooi om waar te zijn. Je loopt echt door een galerij van palmbomen, waardoor je flarden van het hagelwitte strand al kunt zien. Het zonlicht komt steeds meer binnen. En dan ineens sta je er. Prachtige grijze en oranje rotswanden, omlijst met palmbomen, en zand zo fijn dat het door je tenen glijdt. Een mooi avontuur om er te komen en een heerlijk bounty gevoel als je er bent.
Regio
  • puur bountygevoel
  • Geen mens te bekennen
  • Veel te ontdekken op het strand
  • avontuurlijk, zelf de weg vinden
  • schitterende wandeling er naar toe
  • Topstrand in de wereld
  • Moeilijk te vinden
  • alleen bij eb bereikbaar
Review geplaatst op 2016-09-21
8
Nieuw-Zeeland
JoshuaX was hier 01 mrt 2009
Wellington is een verrassing, wij vonden het de mooiste stad in Nieuw Zeeland. Prachtige botanische tuin op hoogte waar je met een treintje naar toe kan. Van daaruit heb je een heel mooi overzicht over de stad. De haven is prachtig vormgegeven met veel kunstwerken en natuurlijk het Te Papa museum, met daarin alles over de natuur en cultuur van Nieuw Zeeland en de Maori's. Het zakencentrum doet Engels aan, alsof je in Londen loopt en er zijn bijzonder vorm gegeven overheidsgebouwen, zoals de 'bijenkorf'. Het staat wel vaak veel wind, het is dan ook de 'windy city' van Nieuw Zeeland. Prima om je een dag goed te vermaken en veel aantrekkelijker dan Auckland, dat meer Amerikaans aandoend was en eigenlijk een vrij saaie indruk maakte op ons.
Land
  • Te Papa museum
  • prachtige havenkant met kunst/eetgelegenheden
  • Best veel te zien, afwisselend
  • Vaak harde wind
Review geplaatst op 2016-10-07
8
Nieuw-Zeeland Milford Sound
JoshuaX was hier 01 mrt 2009
Een cruise over de Milford Sound klinkt toeristisch, maar je mag het niet missen. De weg van Te Anau (het laatste dorp in de bewoonde wereld) naar Milford Sound is fantastisch, één van de mooiste in Nieuw Zeeland. Alleen daarvoor moet je al deze kant op. De natuur onderweg is overweldigend. Tijdens de cruise passeer je als eerste de 1600 meter hoge Mitre Peak die recht uit het water oprijst. Je komt langs talloze watervallen, die aan alle kanten van de 600 meter hoge wanden komen. Je hebt een zeer goede kans op zeehonden die aan de kant op rotsen liggen, als je geluk hebt is er nog meer zeeleven te bespeuren zoals dolfijnen. Je komt ook nog langs een research center waar je de mogelijkheid hebt af te stappen en het onderwater leven te bekijken. En tenslotte kom je op de terugweg langs Bowen Falls, één van de meest indrukwekkende watervallen in de Sound. Met de boot meegaan is een indrukwekkende ervaring van drie uur. De kans op regen is best groot maar ook dan schijnt het de moeite waard te zijn. De watervallen zijn dan op hun best en de sfeer mystiek. Je kunt de cruise ter plekke boeken in het informatiecentrum of vooraf in Te Anau zoals wij hebben gedaan. Je kunt ook met de kajak op pad of naar Bowen Falls hiken. Wij deden de cruise in het naseizoen, maart, het was vrij rustig met toeristen, ook aan boord.
Regio
  • Fantastisch fjord vol watervallen
  • Zeeleven zoals dolfijnen en zeehonden
  • Gigantische bergwanden
  • Prachtige weg vanaf Te Anau
  • Zelfs bij slecht weer imposant
  • Het kan er spoken, 2 van de 3 dagen regen
Review geplaatst op 2016-10-07
9
Nieuw-Zeeland
JoshuaX was hier 01 feb 2009
Net buiten Queenstown vindt je een heerlijke adrenalinekick op het water, de Shotover Jetboating. Een jetboat is een speciale speedboat die over het water scheert (slechts 15 cm diep ín het water ligt) en zo ook ondiepe rivieren kan trotseren. Door een nauwe canyon vlieg je van de ene rotswand naar de andere, de bestuurder nadert ze tot op een meter met 70 km per uur. Als dat nog niet genoeg is, wordt de jetboat regelmatig helemaal rondgegooid, 360 graden. Even vasthouden is het devies! De natuur rondom is prachtig, bij het keerpunt kun je er even van genieten. En dan gaat het weer op volle snelheid terug. Een half uur knallen, dit blijft je wel even bij! Een kaartje kun je vooraf al kopen in Queenstown zelf, daar is de Shotover Jetboating vertegenwoordigd in het gezellige centrum vlak bij het water.
Land
  • Adrenalinekick, even iets apart doen
  • Prachtige canyon
  • Twee boten maximaal tegelijk in actie
  • Niet druk buiten het hoogseizoen
  • Kan druk zijn in het hoogseizoen, reserveer!
Review geplaatst op 2016-10-05
9
Nieuw-Zeeland Tasman
JoshuaX was hier 01 feb 2009
Baaien met goudgeel of wit zand, groen en heuvelachtig, prachtige kleine eilandjes voor de kust, dat is samengevat Abel Tasman NP. Een tirp met een kajak of Watertaxi zijn de beste manieren om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander vervoer om bij de prachtige baaien te komen en sommige baaien zijn behoorlijk ver lopen. Via de watertaxi heb je meteen een mooi startpunt en kun je van de ene naar de andere baai wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Via de kajak kun je naar één van de paradijselijke eilandjes voor de kust peddelen, als je wilt met gids. Een geweldige ervaring, inclusief zeehondjes die je kajak tot op aai afstand naderen. Een bekende wandeling is die van Bark Bay naar Torrent Bay. Je passeert uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water. Het plaatsje Marahau, bestaande uit één straat langs de kuststrook, ligt op 5 minuten lopen van de ingang van het park, een perfecte uitvalsbasis waar je watertaxi's en kajaktrips kunt boeken. In maart toen wij er waren was het rustig in het park, dat zal in december/januari misschien anders zijn.
Regio
  • schitterende bounty omgeving
  • Activiteiten zoals kajakken en wandelen
  • Vaak mooi weer, meeste zonuren van NZ
  • Lekker relaxte sfeer
  • wellicht druk in het NZ hoogseizoen
  • startpunt wandelingen alleen via watertaxi's
Review geplaatst op 2016-10-05
9
Nieuw-Zeeland Queenstown omgeving
JoshuaX was hier 01 feb 2009
"Everybody still in one piece...?" horen we de ongelooflijk coole jet boat bestuurder droog vragen. De adrenaline zit tot in mijn oren, en dat geldt ook voor de rest van mijn elf medepassagiers. Bij het instappen had de bestuurder 10 seconden een bordje omhoog gehouden waarop stond dat je niet mocht gaan staan en je handen niet buiten boord mocht steken. Daarna was hij gaan zitten en binnen 3 seconden sjeesden we met 85 km/uur over het water van de Shotover rivier door de steeds nauwer wordende Shotover canyon. We hadden geen veiligheidsriemen om, niets dan een stang voor je om aan vast te houden. De jet boat stuurt hij van links naar rechts tussen de canyon rotswanden, waarbij hij telkens net op tijd, één meter van de rotswand, de boot wegstuurt. Als zijn wijsvinger een rondje in de lucht maakte, was dat het teken dat we een 360 graden spin gingen doen, wat een kick! Op bijna volle snelheid wordt de boot gewoon compleet omgegooid. Als je dan zo'n lange reis naar Nieuw Zeeland maakt, moét je dit gewoon gedaan hebben. Je kunt op meerdere plekken terecht, ook op het Noordereiland. Maar bij Queenstown, the adventure capital of the world, kun je dit het beste doen door de nauwe canyon. De Jet Boats hebben maar één meter diep water nodig, ze hebben 700 pk via twee turbomotoren, waardoor je bijna over het water zweeft. Het is voor alle leeftijden als je niet te bang bent aangelegd, er zaten meerdere zestig plussers bij mij aan boord. Kinderen nemen ze ook mee.
Regio
  • Spectaculair en spannend, geeft een kick!
  • Prachtige nauwe canyon als decor
  • Het is echt wel veilig
  • Prachtig verhaal voor thuis
  • Best prijzig, reken op ongeveer 60 euro
Review geplaatst op 2016-10-05