Tongariro Crossing

De Tongariro Alpine Crossing wordt door velen gezien als de mooiste wandeltocht van Tongariro Crossing. Als je de hele route af wil leggen, moet je daar ongeveer zeven uur voor uittrekken. De wandeling loopt over een vulkanisch terrein dat is ontstaan door uitbarstingen van de Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro.

Informatie over Tongariro Crossing

Beste foto's & tips van Tongariro Crossing

'491597' door quagga '491597' door quagga

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Panorama vanaf Red...

quagga

De Tongariro (Alpine) Crossing is een pittige wandeling die algemeen gezien wordt als de mooiste en spectaculairste 1-daagse wandeling van Nieuw-Zeeland. Bekend van o.a. Mt. Ngauruhoe, beter bekend als Mt. Doom uit de LOTR trilogie. Op de foto staan we op het hoogste punt van de wandeling bij Red Crater en hebben een fabuleus uitzicht over o.a. de Emerald Lakes (ja de kleur is echt) en meer naar rechts Oturere Valley. Als je goed kijkt zie je links op de kam wat mensen richting de Emerald Lakes lopen waardoor je een klein beetje gevoel voor de "enormiteit" van het landschap kunt krijgen. Dit is een must-do voor mensen die Nieuw-Zeeland als bestemming kiezen. Even openen svp.

'461425' door jamievanommering '461425' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Emerald lakes

jamievanommering

Deze foto maken wij tijdens onze mooiste dagwandeling in Nieuw-Zeeland; de Tongariro Alpine Crossing. Net nadat we het hoogste punt over zijn, hebben we zicht op deze geweldige groene meertjes. Om er te komen moeten we via een vrij steil grindpad afdalen. Maar dat is de moeite waard!

'503308' door jamievanommering '503308' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Alpine...Cr

jamievanommering

Het is ongetwijfeld de meest spectaculaire dagwandeling die je in Nieuw-Zeeland kan maken: de Tongariro Alpine Crossing. Je bent er een uurtje of acht zoet mee en halverwege word je beloond met dit uitzicht op de Ngauruhoe vulkaan (beter bekend als Mount Doom; een van de filmlocaties van Lord of the Rings). Het is vaak slecht weer in dit gebied. Kom je in de buurt van de Tongariro Alpine Crossing? Check dan goed de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit. Met slecht weer mag je de wandeling namelijk niet maken.

Laat kaart zien

Laatste Tongariro Crossing artikelen