West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Australië image

West Australië

West Australië
Australië
Atromp

medische keuringen

We hebben Singapore in regen verlaten. We boften met het, weliswaar klammige hitte, weer.
We rekenden op strenge controle in Australie en dat klopte helemaal. Eerst al in Singapore. Toen we het Asia Civilisation Museum wilden bezoeken, moesten we een gezondheidsverklaring tekenen en onze temperatuur werd op het voorhoofd gemeten. Aankomst op het vliegveld van Perth. Je voelt je bijna een stuk vee dat bijeen wordt gedreven. Eerst langs een scan om je gezondheid te meten. Het leek meer op een videocamera. De angst voor de varkensgriep is groot, maar ook voor andere gevaren. Geen etenswaren, dierlijke producten, aarde aan je schoenen, planten en bloemen of kettingen van bonen. Gezondsheidsverklaring en de immigratieformulieren zijn zelfs al aangepast op de varkensgriep. Je moet aangeven of je de laatste 6 dg in Mexico bent geweest. Mazzel dat het voor ons alweer 4 mnd geleden is. Alles wordt diverse keren gecheckt, geparafeerd en onze bagage moest nog een keer door de scan. Wijzelf nog net niet. Hehe, we zijn ‘gezond’ bevonden en waren door alle controles heen. Op het vliegveld is het ten strengste verboden mobieltjes te gebruiken en dat is altijd het eerste dat je ziet bij de mensen na aankomst. En masse wordt er altijd mobiel gebeld, maar hier dus niet.
Eindelijk in Australie. Het ‘ avontuur’ gaat beginnen. Eerst nog een simcard kopen. Voor slecht $10 is deze aangeschaft en met een prepay van $ 19,95 wordt de kaart met $ 150 opgewaardeerd. We kunnen volop smsen en bellen. Grappig dat het meisje van Vodafone de datum herkende als mijn geboortedatum en me feliciteerde. Ikzelf was eigenlijk al vergeten dat het mijn verjaardag was. Zoals elk jaar wil ik dit feit in stilte voorbij laten gaan.
Met een shuttle naar het hotel. Voor ‘t gemak gereserveerd op de Gt Western Hgw, slechts half uurtje lopen naar Britz waar we de volgende ochtend de auto moeten halen. Dat ging eventjes mis in de organisatie. Op de voucher stond 9u, en wij nederlanders waren netjes op tijd, maar popelden ook om op pad te gaan. maar office is open om 10u. Bleek bij meer mensen fout te zijn gegaan. Hadden we toch een uurtje langer kunnen slapen.
Het heeft ons helaas de hele ochtend gekost om in het bezit te komen van de gehuurde 4wd. Auto was nog niet klaar en een uur later waren we geen stap verder, behalve dat we het contract hadden getekend. Ik was inmiddels teruggegaan naar ons hotel om uit te checken. Tja, wij hadden het anders in gedachte en gepland.
Eindelijk tegen het einde van de ochtend gingen we op pad. Even wennen met instappen. De andere kant dan ik gewend ben. Voor ons is dit toch de verkeerde kant.
De rit vlotte en dus ook wat later dan gepland arriveercden we in Cervantes. We wilden beslist zonsondergang in de Pinnacles niet missen. Spullen in de kamer gedropt en de auto weer in. Bijzonder om dit te zien. Prachtige kleuren. Een adembenemende zonsondergang.
Rond 16u is het hier donker. Overdag ligt de temperatuur rond 27 graden en nu 's avonds is het lekker koel. Even bijkomen. Net gegeten en morgen verder naar de volgende plaats.