Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Big wheels keep on turnin

Victoria,
Australië


Murray River Cruise in Victoria.
Op nog geen uur rijden vanuit Adelaide is het mogelijk om een onvergetelijke reis te maken.
Er is geen betere manier om de Murray River en een deel van de mooie en dramatische Australische Outback te ervaren.
Het gestamp ondervoet van machtige motor die de radarwiel aandrijft, achterover geleund in een comfortabele fauteuil met het geluid van de schoepenrad in de achtergrond en het prachtige landschap dat verandert bij elke bocht van de kronkelende lint van water.
De boot legde op regelmatige tijdstippen aan om de passagiers het platteland te laten verkennen.
Op de eerste dag, op naar de Burk Salter wijngaard voor een rondleiding en een voorproefje. nou ja voorproefje? van de lokale wijn.

Swan Reach heeft een interessant museum, een groot deel van de inhoud is geschonken door een familie in de wijk.
Een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Australië zijn de kliffen bij Ngaut Ngaut Conservation Park. Aboriginal rangers vertellen over de geschiedenis in het gebied en nemen ons mee op een promenade tour waar rotstekeningen zijn, zoals een afbeelding van de zon, die wordt beschouwd als 8000 jaar oud. Dit gebied is waar vrouwen bijeenkwamen en hier ook sliepen.

In een ander gebied is een afbeelding van de maan te zien, waar de mannen bijeenkwamen. Elders zijn ook de gefossiliseerde overblijfselen van een haai te zien, er wordt gedacht dat ze een miljoen jaar oud zijn en werden hier gevonden.
De site werd voor het eerst serieus opgegraven in 1929 toen Herbert Hale en Norman Tindale begonnen met hun archeologisch onderzoek. Zij hebben 7 lagen as gezift en artefacten en overblijfselen gevonden die een beeld geven van het leven hier gedurende duizenden jaren.
Overblijfselen van zowel kinderen als de Tasmaanse tijger en Tasmaanse duivel werden ook gevonden.

Bij Sunnydale Woolshed, trakteert een Australiër ons op een echte "fair dinkum", Aussie ervaring als zoals schapen scheren, water zoeken met een wichelroede, en een zweepslag maken.

De dag wordt afgesloten met een barbecue aan de oever van de Murray en rond het kampvuur worden liedjes, verhalen en grappen verteld.

We griezelen van blijdschap als we horen dat de tweede nacht er een fancydress feest is, dus nu zoeken in de collectie van kostuums en maskers.

Als het om het landschap gaat, met de Murray Princess is dit veruit de meest dramatische en pittoreske cruises en een van 's werelds grootste riviercruises.