Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Great Ocean Road

Victoria,
Australië


In het zuiden van de Australische staat Victoria aan de westelijke kant van Melbourne begint een van de mooiste routes van Australië, de 'Great Ocean Road.' De route loop langs de Victoriaanse kustlijn door/langs een aantal grote nationale parken van Torquay naar Allansford en strekt zich over zo'n 243 km uit. De route wordt erkend als een van 's werelds mooiste routes als het aankomt op bezienswaardigheden.

De route begint als een kronkelige weg langs bergwanden aan de kust, je zult al snel merken dat er na elke gereden kilometer wel een 'scenic lookout' is. Deze 'lookouts' zijn bedoeld om even te stoppen zodat je foto's kunt maken en kunt genieten van het geweldige uitzicht of het mooie landschap. Je zult merken dat je eigenlijk bij elke stop wel wilt uitstappen omdat je niks wil missen, maar dat kan de route wel langer dan gepland maken. Naast de kronkelige weg langs de kustlijn kom je ook langs verscheidene estuaria (riviermondingen) en kun je het ene moment op de warme zonnige kustroute rijden en het volgende moment in een van de adembenemende regenwouden rijden.

Zonder enige twijfel is de bekendste en mooiste hotspot langs deze route de rotsformatie van de 'Twelve Apostles,' deze rotsen zijn door de woeste golven van de Indische oceaan op wonderlijke wijze uitgehakt. Het is ook echt een aanrader om deze rotsformatie bij zonsondergang of zonsopgang te bekijken, iets wat ik zelf helaas niet heb kunnen doen.

Er is langs en op de route ontzettend veel te zien, naast alle bezienswaardigheden zijn er ook zeker leuke activiteiten en excursies die je niet wilt missen. Er zijn plaatsen waar je lekker kunt zonnen, zwemmen en surfen, maar je kunt langs de route ook vissen, duiken, kanoën, varen, paardrijden, wandelen, golfen, mountainbiken, kamperen, skydiven of een helikoptervlucht maken. Kortom er is genoeg te doen! Naast de activiteiten is er ook enorm veel 'Wildlife' te zien, als je goede ogen hebt of een beetje geluk hebt kun je ze onderweg al zien, maar je kunt op een excursie met een gids de koala's, emoes en natuurlijk niet te vergeten de kangoeroes zien. Er zitten ook glimwormen in bepaalde gebieden en er zijn talloze speciale, kleurrijke vogels te zien. Ook kun je op verschillende plekken met dolfijnen en zeehonden zwemmen, een vogelbekdier tour doen of op een 'Whalewatching' tocht gaan.

voor meer informatie (Engels):

[url="http://www.visitvictoria.com/displayobject.cfm/objectid.000128A3-CD21-1FFC-857280C476A90000/" target="_blank"]http://www.visitvictoria.com/displayobject.cfm/objectid.000128A3-CD21-1FFC-857280C476A90000/[/url]