Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Penguin Parade.

Victoria,
Australië


Op Phillip Island, een eiland dat met een brug verbonden is met het vasteland, op zo'n 90 km van Melbourne, vindt elke avond net na zonsondergang een bijzonder schouwspel plaats: Honderden dwergpinguins keren terug vanuit zee naar hun nesten in de duinen. Het is een zeer aandoenlijk schouwspel, de kleine beestjes die de golven voor proberen te blijven, vaak lukt dit niet en wordt het beestje teruggespoeld, maar na een paar pogingen lukt het ze altijd om veilig op het strand te komen.

Vanaf een tribune is dit prima te volgen, het kan fris zijn dus een kussen en een warme jas zijn zeker geen overbodige luxe.
Om de diertjes niet te veel te storen is fotograferen ten strengste verboden.

Nadat alle pinguins aan wal zijn gekomen rennen alle bezoekers als blinde paarden terug naar het parkeerterrein, jammer want dan begint juist net het leukste deel: vanaf de vlonders door de duinen kun je heel goed de pinguins observeren die rond hun nest lopen te scharrelen, ze lopen soms op minder dan een meter van je vandaan.

Op Phillip Island vind je verder nog een Koala opvangcentrum, een gebied waar je dolfijnen en ander zeeleven kunt observeren, en een historische boerderij.

Meer informatie op de officiële website: [url="http://www.penguins.org.au" target="_blank"]Phillip Island Nature Parks[/url]