Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen en klimmen in Grampians NP

Victoria,
Australië


Grampians NP is een populair en indrukwekkend nationaal park in Victoria. Aan bergen, kliffen en rotswanden geen gebrek hier.

Je kunt vooral fantastische wandelingen maken in dit park. De mooiste wandeling is ongetwijfeld die naar The Pinnacle. Let wel op dat deze wandeling vijf uur kan duren! Neem voldoende water mee en goede wandelschoenen zijn een must. Vanaf het parkeerterrein klim je geleidelijk door een kloof en een bergpartij. Nadien ga je meer klimmen en klauteren. Via een kloof die steeds nauwer wordt, klim je naar de top oftewel The Pinnacle. Langs de route zijn geregeld leuningen aangebracht ter ondersteuning om naar boven te komen. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over de Grampians! Absoluut de moeite waard!

Als je nog niet genoeg geklommen hebt en wel van een uitdaging houdt kan ik Mount Hollow van harte aanbevelen. Deze wandeling is korter dan The Pinnacle maar hier komt wel meer klimwerk bij kijken. Je kunt in een uur boven aan de top staan. De route gaat geleidelijk omhoog totdat je op een punt komt waar je denkt “yeah right, moet ik daar naar boven”. Ja, daar moet je inderdaad naar boven. Deze beklimming is niet voor mensen weggelegd met hoogtevrees! Houdt er rekening mee dat je beiden handen hard nodig hebt om naar boven te komen dus een rugzak mag niet ontbreken. Na de beklimming ga je nog een stukje door een grot en dan ben je vrij snel bij de top waar je wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het park. Een hele ervaring en dan mag je weer via dezelfde route terug. Een absolute aanrader!!