Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Openluchtmuseum Souvereign Hill in Ballarat

Victoria,
Australië


In het plaatsje Ballarat (omgeving Melbourne) ligt Souvereign Hill. Een openluchtmuseum wat in het teken staat van de Goldrush. Geschiedenis komt hier tot leven! Er is een grote mainstreet met winkeltjes die in het teken staan van de goldrush. Er zijn activiteiten zoals goudzoeken, kaarsen dompelen, bowlen, koetsrijden en nog veel meer. Er is een schooltje waar kinderen echt les krijgen en rondlopen in de originele klederdracht. Er zijn verschillende demonstraties en shows.
Je kunt voor een bedrag van $7.50/$ 4.50 (volwassen/kind) een extra mijntour maken wat zeer de moeite waard is (neem wel een sweater mee want het is erg koud daar beneden)
Je kunt hier makkelijk een halve dag rondlopen. Zeer leuk en educatief voor kinderen. Entreeprijs: $ 37,50 voor volwassenen en $ 17,50 voor kinderen.
In Ballarat zelf is ook een klein wildlifepark. Souvereign Hill en het wildlifepark zijn qua tijd goed te combineren. Leuke bijkomstigheid is dat er in dit wildlifepark een koalatweeling is. Een koalatweeling komt maar eens in de 50 jaar voor! Verder zijn er de gebruikelijke kangaroos, wombats, Tasmanian Devils, reptielen, emoes enz.

http://www.sovereignhill.com.au/