South Australia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vergeet het zuiden van South Australia niet!

South Australia,
Australië


Sinds in ik Australië woon valt me iets op: iedereen die naar Australië komt of over Australië praat heeft het over: Sydney, Melbourne, de East Coast, Outback, Great Barrier Reef… Maar zelden tot nooit hoor je mensen praten over South Australia! Mijn eerste tip op RR is dan ook simpel: bezoek South Australia! En niet als gateway naar de outback, maar gewoon, als staat op zichzelf!

De omgeving rondom Adelaide is werkelijk prachtig, met de Adelaide Hills, McLaren Vale en Kangaroo Island als hoogtepunt. Ga lekker kamperen tussen de kangaroos in Waitpinga Beach, maak een schitterende kust hike bij Blowhole Beach in Deep Creek of rij een stuk omhoog naar Mount Remarkable National Park, om daar je tentje op te zetten en eindeloze hikes te kunnen maken (de hidden gorge hike is een aanrader) en de bedreigde “yellow footed rock wallaby” te zien en te luisteren naar de bulderlach van de Kookaburra!

Uiteraard is het noorden van de staat erg mooi en meer bekend bij reizigers door plekken als Cooper Pedy, Lake Eyre, de Flinders Ranges en het begin van de Outback, maar vergeet het zuiden niet! Kortom, sla niet aan het einde van de Great Ocean Road af naar de Grampians om vervolgens terug te keren naar het oosten, maar ontdek het zuiden van South Australia. Echt een pareltje!

Ps. de beste reistijd is in september / oktober. Misschien iets meer kans op wat regen, maar de temperaturen zijn er al heerlijk en meest belangrijk: de heuvels zijn er nog schitterend groen. Dat is in de zomer anders door de enorme droogte van het gebied, met een verhoogde kans op bosbranden waardoor je bijvoorbeeld geen kampvuur of BBQ in de natuurgebieden mag hebben.