Australië reviews

10
Australië gnaraloo-station
MariekeH was hier 01 jan 2017
Check of jij bent voorbereid op het avontuur: 4WD auto, voldoende water, voedsel en frisse energie voor dit unieke stukje West-Australië. Naast het feit dat de route langs de westkust ontzettend mooi is, moet je het aandurven om vanuit Carnarvon 70 kilometer van het pad te gaan richting het noorden, een ´schiereiland´ op als het ware. De oceaan is hier woest! Dat kun je zien aan de enorme kracht waarmee het zeewater uit de blowholes knalt! Rijd nog eens 100 kilometer verder naar Three Mile Campground om primitief te genieten van een privéstrand aan de oceaan met gewéldige surfgolven. Het Ningaloo Reef begint hier! De koraalrozen zijn enorm groot en het is er rijk aan vissen, rifhaaien en schildpadden. De camping heeft twee toiletgebouwen en voldoende plaats om te genieten met zicht op de oceaan. Er is een kleine campingwinkel om je van extra benodigdheden te voorzien. Naast deze camping is er een aantal kilometers verder naar het noorden het Gnaraloo Homestead. Ideaal voor backpackers die willen werken voor eten en accommodatie. Je verblijft in een visserslodge met gemeenschappelijke keuken en werkt in de ochtenduren. ´s Middags is er volop gelegenheid om de onderwaterwereld te leren kennen. Reistip: Vraag aan de eigenaar van Gnaraloo Station of je met het onderzoeksteam mee mag om schildpadden te zien nestelen in de nacht of tracks te onderzoeken vroeg in de morgen! Deze activiteit is níet toeristisch! Een fantastische ervaring en een toetje op je avontuur Down Under.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Strand Autoroute
  • Schildpadden zien nestelen en uitkomen
  • Schoonheid van het Ningaloo Reef
  • Surfen, duiken, snorkelen
  • Eén met de natuur buiten het gebaande pad
  • Héél veel zoute zeelucht waardoor spullen snel vergaan
Review geplaatst op 2018-07-08
10
Australië
MariekeH was hier 01 aug 2013
Maak een onvergetelijke, brute roadtrip door het gebied de Kimberleys. Via de Mitchell Plateau Track en de Kalumburu Road kun je in het nationale park ´Mitchell River National Park´ komen. In het park leven ruim 50 verschillende soorten zoogdieren en 220 soorten vogels. Daarnaast leven er 86 soorten amfibieen en reptielen. De bekende soorten hiervan zijn de ´King Brown´ slang en de zoutwaterkrokodil. De Mitchell Falls en Surveyers Pool zijn bekend in dit park. Wandel omhoog langs de prachtigste rotsen en geniet op gepaste afstand, en hoogte, van de krokodillen die je in de gorges ziet zwemmen. Natuurlijk moet je ook de bekende Gibb River Road trotseren om hier te kunnen komen. Deze avontuurlijke weg is 900 kilometer lang en grotendeels onverhard. Onderweg geniet je van het oranje landschap met prachtige rotsen en kloven en kom je Aboriginals tegen in een open ute. Het is een uitdaging om je auto langs kuilen in de weg te sturen. Menig toerist is al met aanhanger achter de auto gekanteld met alle gevolgen van dien. Reistip: Het is extra leuk om je boven de Mitchell Falls op te laten halen per helikopter en deze mooie waterplateaus met watervallen nog eens vanuit de lucht te bekijken. Als je de Gibb River Road getrotseerd hebt, kun je één van de highlights van Australië afvinken van de bucketlist.
Land
  • Offroad rijden en wildkamperen
  • 900 km Gibb River Road
  • Mitchell plateau met watervallen
  • Avontuur ten top in de outback
  • Zeer hete en vochtige zomers
Review geplaatst op 2018-06-14
7
Australië Melbourne
YaraBon was hier 15 mrt 2018
De Shrine of Remembrance ligt net buiten het centrum van de stad Melbourne. Het is een herdenkingsmonument voor alle gestorven Australische soldaten tijdens oorlogen. Vanaf het dak van het monument heb je een mooi uitzicht op de skyline van Melbourne. Onderin zit een museum waar de geschiedenis van verschillende oorlogen te bekijken is. Ik vond het vooral zeer bijzonder om het te zien vanuit het Australische oogpunt, in plaats van het Eurocentrische wat wij op school krijgen aangeleerd.
Stad
  • Geschiedenis
  • Uitzicht Skyline
  • Bijzonder
  • Onbekend (moet bekender worden!)
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Australië West Australië
Marlies was hier 15 mrt 2018
Cape Range National Park - West-Australië. 'n Prachtig gebied waar droogte, hitte en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Wij waren er in februari-laagseizoen- soms hadden we zelfs de jeugdherbergen voor ons alleen!! Niet altijd even leuk (je hebt niemand om je ervaringen mee te delen of gezellig te eten ...), maar het houdt ook in dat je de wandelpaden, wegen en vooral de stranden-en dus het Ningaloo Reef-ook voor jou alleen hebt. Da's zo super in het Westen: je kan er zo van het strand snorkelen; je weet niet wat je ziet!!!stel je voor: Je zit op een rots aan het strand, je trekt je flippers aan, je zet je bril op, steekt je hoofd even onder water om te kijken of je bril goed zit en er zwemmen al tropische visjes rond je voeten ... Zaaalig!!Om nooit meer weg te gaan ..En je hoeft niet eerst een bootje te huren (of zo van die regelingen te treffen)nee, je gaat -voorzichtig weliswaar-het water in en je geniet...één van de mooiste Nationale parken waar we al geweest zijn!!De wandeling door de droge rivierbedding was ook super (wel genoeg water meenemen want de temperatuur kan behoorlijk oplopen), kangoeroes in overvloed, schildpaddeneieren die uitkomen(jammer genoeg hebben we geen schildpadjes gezien- wel de eierschalen die op het strand achterblijven)en we hebben zelfs 's morgens héél vroeg een haai gezien vanaf het strand...
Regio
  • snorkelen recht van het strand
  • kunt er bijna niet komen zonder eigen vervoer
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Sydney
Jacqueline was hier 15 mrt 2018
Iedereen kent de beelden van The Opera House , Harbour Bridge ....maar om er zelf te mogen lopen heeft de "wouw-factor"!! Wat een stad : het heeft alles wat je je maar kan wensen van shoppen tot cultuur, van een fantastische botanische tuin tot prachtige baaien en stranden ! Maar bovenal de relaxte sfeer maakt t geweldig fijn vertoeven in deze wereldstad ! Het weer kan alle kanten op , de Sydneysiders zelf zeggen : het kan 4 seizoenen op 1 dag zijn ! Maar toch speelt het leven van de inwoners zich buiten af ! Het zou voor mij zo een stad kunnen zijn waar ik zou kunnen wonen ...zo goed voelt t in Sydney !
Stad
  • De veelzijdigheid
  • De relaxte sfeer
  • Fotogeniek
  • ????? Overnachtingsprijzen misschien....
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië
Mark was hier 15 mrt 2018
Door een mix van nationaliteiten voelt iedereen zich daar thuis. De ruimte die je daar hebt in combinatie met het afwisselende landschap en het klimaat is fantastisch!
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Bosbranden
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië Jabiru
YaraBon was hier 15 mrt 2018
Prachtig park! Mooie natuur. We hebben watervallen bezocht en er zelfs een duik bij kunnen nemen. Heel bijzonder om door dit gebied te mogen reizen, aangezien dit oorspronkelijk leefgebied van de Aboriginals was.
Stad
  • Mooie natuur
  • Watervallen
  • Bijzondere geschiedenis
  • Warm in droogseizoen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Western Australia
Valerie was hier 15 mrt 2018
ustralië, ik vind het een prachtig land. De grootsheid, wilde natuur, wildlife, extreme weersomstandigheden en de mensen. Na 10 maanden het land 'bereisd' te hebben ben ik er verliefd op geworden. En op 1 plaats nog meer dan op andere: Esperance. Je moet wat moeite doen om er te geraken, maar eenmaal daar wil je er niet meer weg. In Esperance kan je de witste stranden vinden met het blauwste water. Een kustlijn waar je met 4x4 kunt gaan cruisen en genieten van de vele eilandjes die je in de oceaan kan spotten. Het nabijgelegen cape legrand national park is ook even fantastisch. Lucky bay (uitgeroepen tot witste strand van aus) is een wonderlijk strand waar ook het icoon van aussie geregeld komt uitrusten. Genieten, samen met de kangoeroes! Vanop frenchmans peak kan je al deze schoonheid bewonderen vanuit de lucht. Een stevige klim, maar ongelooflijk de moeite waard! Esperance, een dorp van goud en hoop!!
Regio
  • Paradijselijke stranden
  • Afgelegen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië Fraser Island
Femke was hier 15 mrt 2018
Het grootste zandstrand ter wereld en alleen bereikbaar met een 4X4 auto. Met verborgen strandjes, regenwouden en dieren is het een geweldig eiland. Vanaf Indian's Head kun je allerlei zeedieren zien; dolfijnen, pijlstaartroggen, haaien. En uiteraard is de sterrenhemel één om niet te vergeten!
Stad
  • Rust
  • Mooie natuur
  • Lake McKenzie is een pareltje
  • Wildlife
  • Heftig 4x4 terrein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Australië Tasmanië
Dirk was hier 15 mrt 2018
Tasmania, geweldig zo groot als de Benelux met ongeveer 480.000 inwoners. De prachtige natuur de rust en de mooie stranden het heeft het allemaal. Mooie bossen met veel watervallen, bergen zoals de cradle mountain waar je een prachtige wandelen kunt maken van 5 uur. Ook de stad Hobart is de moeite waard voor een bezoek. En dan niet te vergeten de pub in the paddock, met geweldig eten zoals kangaroo. Een varken die bier drinkt (niet goed maar het bier was verdund). Zeker de moeite waard als je naar Australia gaat ook een bezoek aan Tasmania te doen.
Regio
  • Rust en natuur.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië
MariekeH was hier 09 mrt 2018
Trotseer 360 zandduinen met je 4WD in het zuiden van Australië. De Goog´s track is 219 kilometer lang en op de meeste stukken zand rijd je maar 25 km. per uur. Het is erg lachen om te doen, vooral als je op een bepaald punt net níet die zandduin opkomt. Er is weinig wildlife in de buurt, maar hagedissen zijn er volop. Zodra je een stop maakt voor lunch, vliegen er talloze vliegen in je gezicht. Je kunt ze met je oogleden doodknijpen. Het hoort allemaal bij het avontuur Down Under. Bij aankomst in Ceduna het roadhouse in Malbooma gebeld dat we veilig waren aangekomen. Zodoende hoefde er geen alarm geslagen te worden en de ranger hoefde ons niet te komen zoeken. In 1973 startte Goog en zijn familie met het maken van deze track. Met het oog op de boeren en verkoop van goederen wilde hij deze weg maken om het de mensen gemakkelijker te maken. Goog en een andere jongen zijn helaas dichtbij deze track overleden door een ongeluk. Je ziet de herinneringsstenen aan het einde van de route. Zijn vrouw heeft het verhaal omtrent de Goog´s track opgeschreven in het boek ´Memories of Pushing Goog´s Track´. In de hete zomermaanden wordt het niet geadviseerd om deze track te rijden. Zorg in ieder geval altijd voor voldoende water, voedsel, brandstof en een satelliettelefoon. Als je niet over die laatste beschikt, kun je bij het roadhouse aan het begin van de track een bericht achterlaten met je gegevens, zodat men altijd weet waar je bent.
Land
  • Gaaf offroad avontuur
  • Ultieme mogelijkheid om je 4WD te testen
  • Enorm heet gebied en veel vliegen
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Australië
MariekeH was hier 09 mrt 2018
Lake Argyle is het tweede grootste zoetwatermeer, gemaakt door mensen. Het is een enorm stuwmeer met een grootte van 703 vierkante kilometer. De Ord dam zelf is 335 meter lang en 98 meter hoog. Lake Argyle ligt ten oosten van het gebied de Kimberley, dichtbij Kununurra. Het maakt onderdeel uit van West-Australië. Geniet van een bootcruise op dit enorme meer aan het einde van de dag. Op de Australische trips worden mensen meer dan goed verzorgd! We zagen vele vogels en zoetwaterkrokodillen. Ach, er leven er maar 33.000 in dit meer. Het mooie was, dat we tijdens zonsondergang een duik in het water mochten nemen! De sfeer was goed, het licht was mysterieus en er was adrenaline omdat we in dit meer konden zwemmen! De hapjes en drankjes maakten de trip compleet. Wist je dat 5% water van dit meer voldoende is om alle boerderijen en de bevolking van Australië een jaar te voorzien?! Tip: Maak een sunset cruise over het meer. Bijzondere sensatie: geniet van champagne in het water, terwijl je geniet van zonsondergang. Parkeer je auto of camper bij het Lake Argyle resort & caravanpark. Vanuit het zwembad heb je zicht op het lake, een supermooie locatie om te zwemmen!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Wildlife actief bij zonsondergang
  • Goed verzorgde bootcruise
  • Excursies in Aussie kunnen prijzig zijn
Review geplaatst op 2018-03-09
10
Australië
MariekeH was hier 09 mrt 2018
Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Als je vanuit het zuiden komt, is Tom Price een goed beginpunt van Karijini. Hier zijn alle faciliteiten die je nodig hebt plus een goed informatiecentrum. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De volgende brandstofstop ligt niet dichtbij. De gravelwegen in deze outbackbestemming maken het avontuur af. In Karijini vind je prachtige gorges om in te zwemmen, spiderwalks om in te klimmen, watervallen, lookouts en eenvoudige campings. Het gesteente is zó ontzettend mooi ontstaan door onder andere erosie en de kleuren zo puur. Alles is hier de moeite waard, maar voor degenen die keuzes moeten maken: kies voor Hangcock gorge, Kermits Pool en Weano Gorge. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Neem voldoende water mee. De vegetatie is prachtig en er leven allerlei dieren als slangen en hagedissen. Indien je een stopbord in de gorges ziet: klim niet verder. Mede doordat bezoekers dit sign negeren en vervolgens in nood komen en de gorges niet zelfstandig uit kunnen komen, zijn hulpverleners om het leven gekomen doordat zij hulp verleenden aan toeristen. Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten als het regent in de zomer! De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´.
Land
  • Natuurpracht om dagen in te vermaken
  • Verfrissende gorges om af te koelen
  • Spannende wandelingen
  • Karijini mag je niet missen op reis
  • Het kan er enorm heet zijn
Review geplaatst op 2018-03-09
10
Australië
MariekeH was hier 09 mrt 2018
Met een oppervlakte van bijna 13.000 km2 is dit het grootste nationale park in West-Australië. In het park zijn twee Aboriginal communities te vinden: Parnngurr en Punmu. Er leven wilde kamelen, kangoeroes, rock wallabies en 140 verschillende soorten vogels in dit gebied. Maak kennis met de Aboriginal kunst in de rotsen. Wat dacht je van heerlijk kamperen en opfrissen bij Desert Queen baths gorge. Wat een uitgestrekte natuur en rust is hier te vinden. Als je op een ‘winter’avond het kampvuur aan hebt, een lekker drankje in je hand en je ziet een gigantische sterrenhemel, dan denk je dat het leven niet veel beter kan worden! Het landschap is bedekt met spinifex gras, lage struiken en verschillende soorten bomen. De ondergrond varieert van zand en grind tot harde rotsen. Temperaturen bereiken in de zomer met gemak +40 graden. De beste tijd om het park te bezoeken is in de maanden juni, juli, augustus. Check altijd het lokale informatiecentrum, politiebureau of kroeg in Newman of Marble Bar voor de ´up to date condities´ van de paden. Laat iemand weten waar en wanneer je gaat, zodat er altijd een back up is in geval van nood. Tip: Dit gebied is toegankelijk voor goed onderhouden 4WD wagens met hoge bodem vrijheid. Zorg dat je kennis hebt van navigeren en eerste hulp. Vermijd reizen in zomerperioden. Je moet compleet zelfvoorzienend zijn, dus breng voldoende water en brandstof, een satelliettelefoon/HF of UHF radio, eten, medische spullen, reserve onderdelen en banden.
Land
  • Uitgaansleven
  • Offroad rijden
  • Het ultieme avontuur
  • Verfrissende gorges
  • Geen toerist komt hier op zijn trip
  • Het kan extreem droog en heet zijn
  • Enorm lange afstanden
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Australië
re-lex was hier 01 mei 2017
De Whitsunday Islands met als een van de hoogtepunten Whitehaven Beach is een absolute must do op een trip langs de oostkust van Australie. Hoewel het toerisme hier floreert, en dit toch een deel van het idyllische gevoel kan wegnemen, mag je wel een beetje worden weg gezet als reisbarbaar als je dit skipped. Vanuit Airlie Beach kunnen diverse boottochten worden geboekt, varierend van een paar uurtjes tot een paar dagen. En van prive schepen tot wat kleinere zeilschepen met een kleine groep en de grotere schepen die vooral bekend staan om hun relatief jonge publiek, keus voor iedereen! Het is wel aan te raden om enige weken van tevoren het arrangement naar keuze te boeken. Zelf heb ik gekozen voor een klein zeilschip met 8 mensen maximaal voor 3 dagen en 2 nachten. Je geeft je privacy enigszins op maar dat hoort erbij. De beloning ervoor is rijkelijk! In de 3 dagen wordt je door de schipper en host(ess) meegenomen door het gebied naar diverse snorkelspots, en aan de rand van de Great Barrier Reef is dat toch wel heel erg mooi! De zonsondergangen zijn fantastisch en je wordt meegenomen naar Whitehaven Beach, wat eigen een Heaven is... zand zo wit en fijn als het maar kan, het water aangenaam en helder. Zeekoeien en schildpadden zich met enige regelmaat aan de oppervlakte laten zien. En toch best wel heel erg alleen, zeker met de ruimte van een meerdaagse reis, zorgt de schipper ervoor dat je het strand bezoekt op een minder druk moment.
Land
  • Idyllisch!
  • Toeristen
Review geplaatst op 2017-08-18
8
Australië Northern Territory
YaraBon was hier 01 apr 2016
Prachtige omgeving. Veel variatie in natuur, ondanks dat je denkt dat het enorm droog is in de outback. Natuurlijk Uluru/Ayers Rock, maar ook andere mooie natuurparken zoals de Kings Canyon zijn te vinden in de Northern Territory. Hoger in het noorden vind je Litchfield en Kakadu National Parks. Geweldige tijd gehad tijdens verschillende tours in deze mooie, gevarieerde staat van Australië. Heerlijk als je van de natuur houdt.
Regio
  • Variatie natuur
  • Veel nationale parken
  • Warm in de zomer
Review geplaatst op 2017-07-10
10
Australië West Australië
MSchoonveld was hier 01 mrt 2017
Na inmiddels 4x hier geweest te zijn, is het mijn tweede (misschien wel eerste) thuisland geworden.. Australië heeft alles: prachtige natuur, verlaten kustlijnen en ruige outback! De mensen zijn erg aardig en het leven is relaxed. 'No worries' is niet voor niets een typische Australische uitspraak!
Regio
  • The real outback
  • Ver weg van NL..
Review geplaatst op 2017-06-13
9
Australië Queensland
karinm was hier 01 mei 2007
Fraser Island is een leuk eiland om te bezoeken, vooral met een 4x4. Je kunt dan namelijk overal komen, ook op de zanderige paden waar je met een 2-wiel-aangedreven auto vast zou komen te zitten. Op het eiland kom je heel diverse natuur tegen: regenwoud, mooie rotsformaties, veel meertjes en natuurlijk overal zandstranden. Lake McKenzie is een prachtig blauw meer met heel helder water en een spierwit zandstrand. Fraser Island leent zich goed om te kamperen, maar berg al je etenswaren goed op want er zijn dingo's op het eiland. Van juli tot november kun je ook de migrerende bultruggen zien. Neem een verrekijker, ga op een duin zitten en spotten maar. Om er te komen kun je op 2 punten oversteken met een ferry: Hervey Bay en Rainbow beach. Vanaf Rainbow beach is de overtocht goedkoper en korter, en het dorpje is iets gezelliger. Je kunt zowel in Hervey Bay als in Rainbow beach een auto huren. Vlak voor je in Rainbow beach komt, heb je bovendien nog een afslag naar Tin Can Bay waar je dolfijnen kunt spotten en voeren. De beste tijd daarvoor is 's morgens vroeg.
Regio
  • Prachtige meren
  • Dingo's spotten
  • Witte zandstranden
  • Migrerende bultruggen
  • Crossen met de 4x4
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-29
9
Australië
Ikaro was hier 01 nov 2015
Maria Island is een piepklein eiland ten zuid-oosten van Tasmanië. Er wonen geen mensen, er is geen electriciteit of stromend water. Er zijn een paar kleine zandweggetjes waar de Rangers met de auto over kunnen. Dit eilandje wordt gebruikt als Tasmanian devil reservaat, je bent vrij om te wandelen en kamperen waar je wilt. Aangezien het eiland maar een kilometer of 20 lang is en 7 breed ben je na een dag of 2-3 wel klaar. Er is een rotsachtige kustlijn met af en toe een lekker zandstrandje. Ook kan je een gigantische hoeveelheid fossielen vinden bij de fossil cliffs, deze zijn spectaculair! Een stukje verder het binneland(je) in staan overblijfselen van een oud cellencomplex. Een stuk of 10 kleine cellen waar gevangenen in bewaard werden rond 1835. Het eiland is practig, er zijn rotsen, stranden, bossen en rivieren op een miniscuul stukje geografische pracht. 's Nachts hoor je de tasmaanse duivels schreeuwen, zie je een van de allermooiste sterrenhemels die je je kan voorstellen EN heb je ook nog eens een (kleine) kans om het zuiderlicht te bewonderen. Absolute columbus locatie en zeer zeker waard om even de avonturier uit te hangen. (Wel veel water meenemen!)
Land
  • Prachtige natuur
  • Interessante historie
  • Zeer rustig
  • Zeer afgelegen
  • Moeilijk om aan drinkwater te komen
Review geplaatst op 2017-04-18
8
Australië
neretslok was hier 01 nov 2007
In Warrnambool (Victoria), ook de whale watching hoofdstad genoemd, hoef je niet met een cruise mee om walvissen van heel dichtbij te kunnen zien. De dieren komen hier van juli tot november vlak langs de kust! Soms tot op 100 meter. Overal langs Logan Beach staan hoge platformen van waaruit je de dieren gemakkelijk kunt bezichtigen. Warrnambool is bekend om zijn walvis-kraamkamer, waar jaarlijks wel een tiental nieuwe kalfjes geboren worden. De mooiste maand om de walvissen te zien is september. Het water is dan warmer en de kleintjes zijn groot genoeg om rond te zwemmen en te spelen. 14 kilometer naar het westen vind je Tower Hill State Game Reserve. Dit is een weelderig begroeide slapende vulkaankrater waar vele koala's, emoes, kangoeroes en watervogels leven en van dichtbij goed te zien zijn! Het is het oudste NP van Victoria (1892). Ook in de buurt: Bay of islands, dat qua uiterlijk wel enigszins doet denken aan de Twelve Apostles, de mooie zandstenen rotsen die uit zee oprijzen. De Bay of islands ligt langs de Great Ocean Road en loopt van Peterborough naar Warrnambool. Het is een landschap van steile kliffen hoog boven de oceaan en steile piekende rotsen in zee. Wij werden aangenaam getroffen door dit gebied, waarvan wij vinden dat het heel wat te bieden heeft. De meesten rijden door (vanaf Melbourne is dit het einde van Great Ocean Road en vanaf Adelaide het begin). Ten onrechte.
Land
  • schitterende natuur
  • gemakkelijk te bereiken en berijden
  • geen mooi-weer-garantie
  • kan druk zijn in Australische vakanties
Review geplaatst op 2017-04-12