Australië reviews

8
Australië West Australië
Marlies was hier 15 mrt 2018
Cape Range National Park - West-Australië. 'n Prachtig gebied waar droogte, hitte en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Wij waren er in februari-laagseizoen- soms hadden we zelfs de jeugdherbergen voor ons alleen!! Niet altijd even leuk (je hebt niemand om je ervaringen mee te delen of gezellig te eten ...), maar het houdt ook in dat je de wandelpaden, wegen en vooral de stranden-en dus het Ningaloo Reef-ook voor jou alleen hebt. Da's zo super in het Westen: je kan er zo van het strand snorkelen; je weet niet wat je ziet!!!stel je voor: Je zit op een rots aan het strand, je trekt je flippers aan, je zet je bril op, steekt je hoofd even onder water om te kijken of je bril goed zit en er zwemmen al tropische visjes rond je voeten ... Zaaalig!!Om nooit meer weg te gaan ..En je hoeft niet eerst een bootje te huren (of zo van die regelingen te treffen)nee, je gaat -voorzichtig weliswaar-het water in en je geniet...één van de mooiste Nationale parken waar we al geweest zijn!!De wandeling door de droge rivierbedding was ook super (wel genoeg water meenemen want de temperatuur kan behoorlijk oplopen), kangoeroes in overvloed, schildpaddeneieren die uitkomen(jammer genoeg hebben we geen schildpadjes gezien- wel de eierschalen die op het strand achterblijven)en we hebben zelfs 's morgens héél vroeg een haai gezien vanaf het strand...
Regio
  • snorkelen recht van het strand
  • kunt er bijna niet komen zonder eigen vervoer
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Sydney
Jacqueline was hier 15 mrt 2018
Iedereen kent de beelden van The Opera House , Harbour Bridge ....maar om er zelf te mogen lopen heeft de "wouw-factor"!! Wat een stad : het heeft alles wat je je maar kan wensen van shoppen tot cultuur, van een fantastische botanische tuin tot prachtige baaien en stranden ! Maar bovenal de relaxte sfeer maakt t geweldig fijn vertoeven in deze wereldstad ! Het weer kan alle kanten op , de Sydneysiders zelf zeggen : het kan 4 seizoenen op 1 dag zijn ! Maar toch speelt het leven van de inwoners zich buiten af ! Het zou voor mij zo een stad kunnen zijn waar ik zou kunnen wonen ...zo goed voelt t in Sydney !
Stad
  • De veelzijdigheid
  • De relaxte sfeer
  • Fotogeniek
  • ????? Overnachtingsprijzen misschien....
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië
Mark was hier 15 mrt 2018
Door een mix van nationaliteiten voelt iedereen zich daar thuis. De ruimte die je daar hebt in combinatie met het afwisselende landschap en het klimaat is fantastisch!
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Bosbranden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Western Australia
Valerie was hier 15 mrt 2018
ustralië, ik vind het een prachtig land. De grootsheid, wilde natuur, wildlife, extreme weersomstandigheden en de mensen. Na 10 maanden het land 'bereisd' te hebben ben ik er verliefd op geworden. En op 1 plaats nog meer dan op andere: Esperance. Je moet wat moeite doen om er te geraken, maar eenmaal daar wil je er niet meer weg. In Esperance kan je de witste stranden vinden met het blauwste water. Een kustlijn waar je met 4x4 kunt gaan cruisen en genieten van de vele eilandjes die je in de oceaan kan spotten. Het nabijgelegen cape legrand national park is ook even fantastisch. Lucky bay (uitgeroepen tot witste strand van aus) is een wonderlijk strand waar ook het icoon van aussie geregeld komt uitrusten. Genieten, samen met de kangoeroes! Vanop frenchmans peak kan je al deze schoonheid bewonderen vanuit de lucht. Een stevige klim, maar ongelooflijk de moeite waard! Esperance, een dorp van goud en hoop!!
Regio
  • Paradijselijke stranden
  • Afgelegen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië Fraser Island
Femke was hier 15 mrt 2018
Het grootste zandstrand ter wereld en alleen bereikbaar met een 4X4 auto. Met verborgen strandjes, regenwouden en dieren is het een geweldig eiland. Vanaf Indian's Head kun je allerlei zeedieren zien; dolfijnen, pijlstaartroggen, haaien. En uiteraard is de sterrenhemel één om niet te vergeten!
Stad
  • Rust
  • Mooie natuur
  • Lake McKenzie is een pareltje
  • Wildlife
  • Heftig 4x4 terrein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Australië Tasmanië
Dirk was hier 15 mrt 2018
Tasmania, geweldig zo groot als de Benelux met ongeveer 480.000 inwoners. De prachtige natuur de rust en de mooie stranden het heeft het allemaal. Mooie bossen met veel watervallen, bergen zoals de cradle mountain waar je een prachtige wandelen kunt maken van 5 uur. Ook de stad Hobart is de moeite waard voor een bezoek. En dan niet te vergeten de pub in the paddock, met geweldig eten zoals kangaroo. Een varken die bier drinkt (niet goed maar het bier was verdund). Zeker de moeite waard als je naar Australia gaat ook een bezoek aan Tasmania te doen.
Regio
  • Rust en natuur.
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië
MariekeH was hier 01 jul 2017
Met een oppervlakte van bijna 13.000 km2 is dit het grootste nationale park in West-Australië. In het park zijn twee Aboriginal communities te vinden: Parnngurr en Punmu. Er leven wilde kamelen, kangoeroes, rock wallabies en 140 verschillende soorten vogels in dit gebied. Maak kennis met de Aboriginal kunst in de rotsen. Wat dacht je van heerlijk kamperen en opfrissen bij Desert Queen baths gorge. Wat een uitgestrekte natuur en rust is hier te vinden. Als je op een ‘winter’avond het kampvuur aan hebt, een lekker drankje in je hand en je ziet een gigantische sterrenhemel, dan denk je dat het leven niet veel beter kan worden! Het landschap is bedekt met spinifex gras, lage struiken en verschillende soorten bomen. De ondergrond varieert van zand en grind tot harde rotsen. Temperaturen bereiken in de zomer met gemak +40 graden. De beste tijd om het park te bezoeken is in de maanden juni, juli, augustus. Check altijd het lokale informatiecentrum, politiebureau of kroeg in Newman of Marble Bar voor de ´up to date condities´ van de paden. Laat iemand weten waar en wanneer je gaat, zodat er altijd een back up is in geval van nood. Tip: Dit gebied is toegankelijk voor goed onderhouden 4WD wagens met hoge bodem vrijheid. Zorg dat je kennis hebt van navigeren en eerste hulp. Vermijd reizen in zomerperioden. Je moet compleet zelfvoorzienend zijn, dus breng voldoende water en brandstof, een satelliettelefoon/HF of UHF radio, eten, medische spullen, reserve onderdelen en banden.
Land
  • Uitgaansleven
  • Offroad rijden
  • Het ultieme avontuur
  • Verfrissende gorges
  • Geen toerist komt hier op zijn trip
  • Het kan extreem droog en heet zijn
  • Enorm lange afstanden
Review geplaatst op 2018-01-23
10
Australië
MariekeH was hier 01 jul 2017
Maak een onvergetelijke, brute roadtrip door het gebied de Kimberleys. Via de Mitchell Plateau Track en de Kalumburu Road kun je in het nationale park ´Mitchell River National Park´ komen. In het park leven ruim 50 verschillende soorten zoogdieren en 220 soorten vogels. Daarnaast leven er 86 soorten amfibieen en reptielen. De bekende soorten hiervan zijn de ´King Brown´ slang en de zoutwaterkrokodil. De Mitchell Falls en Surveyers Pool zijn bekend in dit park. Wandel omhoog langs de prachtigste rotsen en geniet op gepaste afstand, en hoogte, van de krokodillen die je in de gorges ziet zwemmen. Natuurlijk moet je ook de bekende Gibb River Road trotseren om hier te kunnen komen. Deze avontuurlijke weg is 900 kilometer lang en grotendeels onverhard. Onderweg geniet je van het oranje landschap met prachtige rotsen en kloven en kom je Aboriginals tegen in een open ute. Het is een uitdaging om je auto langs kuilen in de weg te sturen. Menig toerist is al met aanhanger achter de auto gekanteld met alle gevolgen van dien. Reistip: Het is extra leuk om je boven de Mitchell Falls op te laten halen per helikopter en deze mooie waterplateaus met watervallen nog eens vanuit de lucht te bekijken. Als je de Gibb River Road getrotseerd hebt, kun je één van de highlights van Australië afvinken van de bucketlist.
Land
  • Offroad rijden en wildkamperen
  • 900 km Gibb River Road
  • Mitchell plateau met watervallen
  • Avontuur ten top in de outback
  • Zeer hete en vochtige zomers
Review geplaatst op 2018-01-23
10
Australië gnaraloo-station
MariekeH was hier 01 jul 2017
Check of jij bent voorbereid op het avontuur: 4WD auto, voldoende water, voedsel en frisse energie voor dit unieke stukje West-Australië. Naast het feit dat de route langs de westkust ontzettend mooi is, moet je het aandurven om vanuit Carnarvon 70 kilometer van het pad te gaan richting het noorden, een ´schiereiland´ op als het ware. De oceaan is hier woest! Dat kun je zien aan de enorme kracht waarmee het zeewater uit de blowholes knalt! Rijd nog eens 100 kilometer verder naar Three Mile Campground om primitief te genieten van een privéstrand aan de oceaan met gewéldige surfgolven. Het Ningaloo Reef begint hier! De koraalrozen zijn enorm groot en het is er rijk aan vissen, rifhaaien en schildpadden. De camping heeft twee toiletgebouwen en voldoende plaats om te genieten met zicht op de oceaan. Er is een kleine campingwinkel om je van extra benodigdheden te voorzien. Naast deze camping is er een aantal kilometers verder naar het noorden het Gnaraloo Homestead. Ideaal voor backpackers die willen werken voor eten en accommodatie. Je verblijft in een visserslodge met gemeenschappelijke keuken en werkt in de ochtenduren. ´s Middags is er volop gelegenheid om de onderwaterwereld te leren kennen. Reistip: Vraag aan de eigenaar van Gnaraloo Station of je met het onderzoeksteam mee mag om schildpadden te zien nestelen in de nacht of tracks te onderzoeken vroeg in de morgen! Deze activiteit is níet toeristisch! Een fantastische ervaring en een toetje op je avontuur Down Under.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Strand Autoroute
  • Schildpadden zien nestelen en uitkomen
  • Schoonheid van het Ningaloo Reef
  • Surfen, duiken, snorkelen
  • Eén met de natuur buiten het gebaande pad
  • Héél veel zoute zeelucht waardoor spullen snel vergaan
Review geplaatst op 2018-01-23
9
Australië
re-lex was hier 01 mei 2017
De Whitsunday Islands met als een van de hoogtepunten Whitehaven Beach is een absolute must do op een trip langs de oostkust van Australie. Hoewel het toerisme hier floreert, en dit toch een deel van het idyllische gevoel kan wegnemen, mag je wel een beetje worden weg gezet als reisbarbaar als je dit skipped. Vanuit Airlie Beach kunnen diverse boottochten worden geboekt, varierend van een paar uurtjes tot een paar dagen. En van prive schepen tot wat kleinere zeilschepen met een kleine groep en de grotere schepen die vooral bekend staan om hun relatief jonge publiek, keus voor iedereen! Het is wel aan te raden om enige weken van tevoren het arrangement naar keuze te boeken. Zelf heb ik gekozen voor een klein zeilschip met 8 mensen maximaal voor 3 dagen en 2 nachten. Je geeft je privacy enigszins op maar dat hoort erbij. De beloning ervoor is rijkelijk! In de 3 dagen wordt je door de schipper en host(ess) meegenomen door het gebied naar diverse snorkelspots, en aan de rand van de Great Barrier Reef is dat toch wel heel erg mooi! De zonsondergangen zijn fantastisch en je wordt meegenomen naar Whitehaven Beach, wat eigen een Heaven is... zand zo wit en fijn als het maar kan, het water aangenaam en helder. Zeekoeien en schildpadden zich met enige regelmaat aan de oppervlakte laten zien. En toch best wel heel erg alleen, zeker met de ruimte van een meerdaagse reis, zorgt de schipper ervoor dat je het strand bezoekt op een minder druk moment.
Land
  • Idyllisch!
  • Toeristen
Review geplaatst op 2017-08-18
10
Australië
MariekeH was hier 01 apr 2017
Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Als je vanuit het zuiden komt, is Tom Price een goed beginpunt van Karijini. Hier zijn alle faciliteiten die je nodig hebt plus een goed informatiecentrum. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De volgende brandstofstop ligt niet dichtbij. De gravelwegen in deze outbackbestemming maken het avontuur af. In Karijini vind je prachtige gorges om in te zwemmen, spiderwalks om in te klimmen, watervallen, lookouts en eenvoudige campings. Het gesteente is zó ontzettend mooi ontstaan door onder andere erosie en de kleuren zo puur. Alles is hier de moeite waard, maar voor degenen die keuzes moeten maken: kies voor Hangcock gorge, Kermits Pool en Weano Gorge. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Neem voldoende water mee. De vegetatie is prachtig en er leven allerlei dieren als slangen en hagedissen. Indien je een stopbord in de gorges ziet: klim niet verder. Mede doordat bezoekers dit sign negeren en vervolgens in nood komen en de gorges niet zelfstandig uit kunnen komen, zijn hulpverleners om het leven gekomen doordat zij hulp verleenden aan toeristen. Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten als het regent in de zomer! De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´.
Land
  • Natuurpracht om dagen in te vermaken
  • Verfrissende gorges om af te koelen
  • Spannende wandelingen
  • Karijini mag je niet missen op reis
  • Het kan er enorm heet zijn
Review geplaatst op 2018-02-07
10
Australië West Australië
MSchoonveld was hier 01 mrt 2017
Na inmiddels 4x hier geweest te zijn, is het mijn tweede (misschien wel eerste) thuisland geworden.. Australië heeft alles: prachtige natuur, verlaten kustlijnen en ruige outback! De mensen zijn erg aardig en het leven is relaxed. 'No worries' is niet voor niets een typische Australische uitspraak!
Regio
  • The real outback
  • Ver weg van NL..
Review geplaatst op 2017-06-13
9
Australië West Australië
IriZe was hier 01 dec 2016
Western Australia heeft zoveel te bieden! Fantastische stranden, Nationale Parken die adembenemend zijn (Karijini NP, Purnululu NP,...) Er zijn toeristische plekken maar ook plaatsjes die nog off the beaten track zijn. Voor elk wat wils!
Regio
  • Voor elk wat wils
  • Wees goed voorbereid
Review geplaatst op 2017-01-04
8
Australië
kimschoonenberg was hier 01 dec 2016
Een bijzondere reis door dit immense land met zo veel diverse landschappen en indrukken. Van de altijd warme stad aan de westkust, tot de rode woestijn in het midden, tot de groene regenwouden en het kilometers lange Great Barrier Reef aan de oostkust. Wij hebben het geluk gehad dit allemaal te mogen ontdekken. Onder meer adembenemende momenten beleefd zoals het slapen in een swag onder een prachtige sterrenhemel. Met de verwachting dat het eng zou zijn, bleek het tegendeel daar te zijn en was het verre van dat. Dit was een enorm bijzondere ervaring en een moment om niet te missen. Het was interessant om zowel medereizigers als de lokale en oprecht geïnteresseerde bevolking te ontmoeten en mee te gaan in hun verhalen en ervaringen. Met een camper reizen heeft zowel leuke als minder leuke en spannende momenten met zich mee gebracht. De afstanden zijn groot en de wegen zijn lang, maar er zijn meer als voldoende rustpunten en uitkijkpunten waar de reis even onderbroken kan worden. Overal aan de oostkust zijn er plekken gecreëerd waar men kan recreëren. Van openbare zwembaden met alle faciliteiten, tot rockpools, tot grote parken waar men kan barbecueën en zich tot laat in de avond kan vermaken. Ook wat verder het binnenland in heeft prachtige momenten meegebracht, zoals het bezoeken van het prachtige Blue Mountain NP en het rijden door het country-achtige landschap. Kortom, een reis om nooit te vergeten en welke bijzondere en kostbare herinneringen heeft achtergelaten!
Land
  • Vele recreatie mogelijkheden
  • Prachtige landschappen, flora en fauna
  • Veel diversiteit
  • Bevolking wat overdreven (beetje Amerikaans)
Review geplaatst op 2017-01-12
9
Australië
MariekeH was hier 01 dec 2016
Trotseer 360 zandduinen met je 4WD in het zuiden van Australië. De Goog´s track is 219 kilometer lang en op de meeste stukken zand rijd je maar 25 km. per uur. Het is erg lachen om te doen, vooral als je op een bepaald punt net níet die zandduin opkomt. Er is weinig wildlife in de buurt, maar hagedissen zijn er volop. Zodra je een stop maakt voor lunch, vliegen er talloze vliegen in je gezicht. Je kunt ze met je oogleden doodknijpen. Het hoort allemaal bij het avontuur Down Under. Bij aankomst in Ceduna het roadhouse in Malbooma gebeld dat we veilig waren aangekomen. Zodoende hoefde er geen alarm geslagen te worden en de ranger hoefde ons niet te komen zoeken. In 1973 startte Goog en zijn familie met het maken van deze track. Met het oog op de boeren en verkoop van goederen wilde hij deze weg maken om het de mensen gemakkelijker te maken. Goog en een andere jongen zijn helaas dichtbij deze track overleden door een ongeluk. Je ziet de herinneringsstenen aan het einde van de route. Zijn vrouw heeft het verhaal omtrent de Goog´s track opgeschreven in het boek ´Memories of Pushing Goog´s Track´. In de hete zomermaanden wordt het niet geadviseerd om deze track te rijden. Zorg in ieder geval altijd voor voldoende water, voedsel, brandstof en een satelliettelefoon. Als je niet over die laatste beschikt, kun je bij het roadhouse aan het begin van de track een bericht achterlaten met je gegevens, zodat men altijd weet waar je bent.
Land
  • Gaaf offroad avontuur
  • Ultieme mogelijkheid om je 4WD te testen
  • Enorm heet gebied en veel vliegen
Review geplaatst op 2018-02-21
10
Australië
Iedereen kent de beelden van The Opera House , Harbour Bridge ....maar om er zelf te mogen lopen heeft de "wouw-factor"!! Wat een stad : het heeft alles wat je je maar kan wensen van shoppen tot cultuur, van een fantastische botanische tuin tot prachtige baaien en stranden ! Maar bovenal de relaxte sfeer maakt t geweldig fijn vertoeven in deze wereldstad ! Het weer kan alle kanten op , de Sydneysiders zelf zeggen : het kan 4 seizoenen op 1 dag zijn ! Maar toch speelt het leven van de inwoners zich buiten af ! Het zou voor mij zo een stad kunnen zijn waar ik zou kunnen wonen ...zo goed voelt t in Sydney !
Land
  • De veelzijdigheid
  • De relaxte sfeer
  • Fotogeniek
  • ????? Overnachtingsprijzen misschien....
Review geplaatst op 2016-12-10
9
Australië South Australia
JannavEek was hier 01 jul 2016
Een onvergetelijke ervaring voor mij was het verblijf in het mijnplaatsje Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld. Bovengronds lijkt de plaats in het verlaten woestijnlandschap met hopen stof, heuvels en doorgeroeste auto’s, de setting van een wildwest-movie, en feitelijk zijn hier ook bekende films opgenomen, zoals Mad Max 3 en Pitch Black. Het leven speelt zich er verder voornamelijk onder de grond af, huizen, winkels, kerken, een camping, hotels een camping en zwembad, je kunt het zo gek niet bedenken of het is ondergronds aanwezig. Dat alleen maakt Coober Pedy het bezoeken waard. Er zijn uiteraard Crocodile Harry-achtige grotten te bekijken, een Servisch orthodoxe kerk ondergronds en het Opaalmijn Museum. Wij vonden het bezoek aan Tom’s Workin Opal Mine erg leuk. Je vindt deze enkele kilometers buiten het plaatsje. We daalden af in een mijn om met een jackhammer zelf te graven naar opalen. Ik bracht een handje vol brokjes mee terug! Een unieke ervaring was ook het verblijf in het Radeka Downunder Guesthouse, slapen in een zes meterdiep ondergronds slaapzaaltje. Dat maak je niet meer mee!
Regio
  • Mooi viewpunt Big Winch bij zonsondergang
  • Unieke Outback ervaring
  • Groot aanbod v d internationele keuken
  • Extreem warm in januari en februari
Review geplaatst op 2016-10-15
10
Australië
YaraBon was hier 01 mei 2016
Ik heb een skydive gedaan met 'Skydive Australia'. Echt een fantastische ervaring! Het personeel was aardig en legde allemaal goed en duidelijk uit wat er ging gebeuren. Het was natuurlijk spannend. Ik heb er intens van genoten, plus als herinnering een video van mijn 'dive'. Ze hebben deze ook heel leuk in elkaar gezet. Geweldig!
Land
  • Aardig personeel
  • Behulpzaam personeel
  • Prachtige lokatie
  • Mooie video
  • Duur, maar waar voor je geld
Review geplaatst op 2016-10-04
10
Australië
YaraBon was hier 01 mei 2016
Ik heb een skydive gedaan met 'Skydive Australia'. De skydive vond plaats bij Mission Beach, met dus een landing op Mission Beach. Echt een fantastische ervaring! Het personeel was aardig en legde allemaal goed en duidelijk uit wat er ging gebeuren. Het was natuurlijk spannend. Ik heb er intens van genoten, plus als herinnering een video van mijn 'dive'. Ze hebben deze ook heel leuk in elkaar gezet. Geweldig!
Land
  • Aardig personeel
  • Behulpzaam personeel
  • Prachtige lokatie
  • Mooie video
  • Duur, maar waar voor je geld
Review geplaatst op 2016-10-05
10
Australië
YaraBon was hier 01 mei 2016
Wauw, Fraser Island, Australië. Ik heb op dit prachtige eiland 3 dagen en 2 nachten door mogen brengen. Ik heb van elke minuut genoten. Wat een rust, wat een natuur, prachtige meren, geweldige bossen waar je met een 4-Wheel-Drive Jeep doorheen rijdt. Met deze zelfde jeeps over het strand heen crossen. Ik ben met de organisatie Palace Adventures geweest. We sliepen met 3 of 4 personen in kleine tentjes op yogamatjes. De groep was erg gezellig en iedereen had het naar zijn zin. We kregen niet alleen de tour, maar mochten ook nog twee nachten in het bijbehorende hostel slapen. Eentje voor de tour en eentje na de tour. Dit was ook erg fijn. Kortom geweldige ervaring!
Land
  • Slecht te bereiken
  • Prachtige natuur
  • Rustig
  • Twee gratis overnachtingen
  • Slapen op yogamatjes
Review geplaatst op 2016-10-05