Dit moet je dus absoluut niet doen in Yellowstone park image
Marieke2802

Dit moet je dus absoluut niet doen in Yellowstone park

Je kunt het niet vaak genoeg benadrukken: doe geen ondoordachte dingen in een Nationaal Park. Een park lijkt zo onschuldig, maar het is toch echt de wildernis. Lees je dus in, bereid je voor en let op. De volgende gebeurtenissen in het Yellowstone National Park willen ze in de toekomst liever voorkomen.

Bizons zijn de grootste zoogdieren in Noord-Amerika. (Foto: Columbus Reisreporter Sollie72)



Ondanks het feit dat het Yellowstone Nationaal Park genoeg borden kent die de bezoekers waarschuwen de wilde dieren in het gebied niet aan te raken en op afstand op de paden te blijven, lukt het mensen nog vaak genoeg om dit over het hoofd te zien. Hoe kan dit dan gebeuren?



Onlangs spotte twee mensen een baby bizon koud en alleen in het park. Goed bedoeld brachten zij het diertje naar de rangers van het park. Als de bezoekers zich goed hadden ingelezen dan hadden ze geweten dat bizon babies af en toe alleen worden gelaten om zichzelf te leren beschermen. Helaas, betekende deze goede daad het einde voor de baby bizon. Wanneer een kalf eenmaal de geur van mensen om zich heen heeft, stoot een moeder haar kind af.



Ook in het Yellowstone park nemen mensen maar al te graag selfies om mee te pronken op Social media. Selfies met een beer of bizon op de achtergrond zijn een hype. Toch is en blijft het een wild dier en nee, een beer zal niet voor je lachen. Zodra jij binnen hun comfortzone komt (100 meter) laat hij misschien wel zijn tanden zien en valt hij aan.



Zeg nou zelf, dit is niet nodig toch? Lees je dus in het vervolg goed in en volg de borden van het park. Als je dat dat doet, dan moet het goed komen en dan is het vooral genieten geblazen