Washington

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het snoepjes paleis

Washington,
Verenigde Staten


Ooit bordeel, nu charmant hotel: The Palace Hotel aan de baai van tijdcapsule Port Townsend.

Port Townsend, was de bedoeling, zou eind 19e eeuw de grootste haven aan de Westkust worden. Maar, zo ging dat toen ook, het werd crisis. De wereld veranderde en Port Townsend stond stil, de economie sneller bergafwaarts dan het stadje kon veranderen. Huis en haard werden verlaten, straten werden stil.

Een eeuw lang gebeurde er niets. Niets werd gebouwd, niets gesloopt. Zelfs de tijd stopte. Tot de jaren (19)70, toen de schoonheid die zat ingebakken in de stenen gebouwen, elk met een eigen verhaal, weer werd ontdekt. Een voor een werden de huizen gerestaureerd en in ’76 was de voormalige hoerenkast aan de beurt.

Na een jaar werken aan de binnenkant van wat ooit the Palace of Sweets werd genoemd, ging in 1977 the Palace Hotel open. Zes jaar lang werd er vervolgens nog aan de buitenkant gewerkt.

Het origineel werd in 1889 gebouwd door kapitein Henry Tibbals. Naast kapitein was Tibbals ook vinder van een $68,000 grote Spaanse zilverschat, gemeenteraadslid, postbeambte, statenlid en sheriff. De laatste functie bekleedde hij niet meer toen het inmiddels in hotel met bordeelfunctie veranderde hotel in 1933 door de (nieuwe) sheriff gesloten werd.

De dames die destijds de stad uitvluchtten zijn nu de naamgevers van de 15 kamers van The Palace Hotel. De mooiste (kamer) is die met de naam van de ‘Madame’ van weleer: Marie. Marie’s suite is de hoekkamer op de eerste verdieping. Door de meters hoge ramen valt hier het licht speels op de inrichting die deels bestaat uit stukken Victoriaans antiek uit de roemruchte historie van het hotel. Met uitzicht op Port Townsend Bay en de tegenwoordig weer levendige straten is het hier prima toeven.

Port Townsend zelf is een mooie plek om eens terug in de tijd te stappen. Daarnaast is het een uitstekend begin van een reis over water en eilanden naar Canada. De pont naar Coupeville vertrekt 250 meter van The Palace, dan is het een stukje rijden naar Anacortes, gaat er weer een pont naar Orcas Island en dan scheidt slechts 1 pontvaart en een paar dagen op dit prachtige eiland in de San Juans archipel je van de wildernis van Vancouver Island.


The Palace Hotel
1004 Water Street
Port Townsend, Washington
USA
T: +1 360 385 0773
E: palace@olympus.net
W: [url="http://www.palacehotelpt.com" target="_blank"]www.palacehotelpt.com[/url]
Foto’s op [url="http://journeylism.nl/the-palace-of-sweets-in-washington-states-historic-port-townsend-is-a-former-brothel-turned-into-a-hotel/" target="_blank"]journeylism.nl[/url]