Verenigde Staten reviews

9
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Dianadm was hier 01 sep 2013
In het noordwesten van New Mexico vind je het fascinerende landschap van de Bisti Badlands, één van de minder bekende pareltjes in het zuiden van de VS. Voor liefhebbers van bijzondere rotsformaties en fotografen is dit een waar paradijs. Er zijn prachtig gekleurde heuvels, kleine kloven, bizar gevormde hoodoos, versteend hout, fossielen en cracked eggs. Fantastische creaties van moeder natuur. Je moet wel avontuurlijk ingesteld zijn. Er is geen bewegwijzering, je zult zelf op zoek moeten gaan naar de mooiste plekken. Een soort ontdekkingstocht dus in een stenen wildernis, een GPS is hierbij wel een must. Het terrein is op sommige plekken ruig en lastig begaanbaar, trek daarom goede wandelschoenen aan en neem voldoende water mee (het kan er warm zijn, zeker in de zomer) want er zijn geen voorzieningen. De Bisti Badlands liggen op ongeveer een uur rijden vanaf de stad Farmington (highway 371 in zuidelijke richting) en door de afgelegen ligging zul je maar weinig mensen tegenkomen. Volkomen onterecht wat mij betreft, want het is een prachtig gebied. De toegang is gratis, er is geen permit nodig, wel moet je een register tekenen zodat men weet dat je in het gebied bent.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • prachtig en bijzonder natuurgebied
  • vrij onontdekt, weinig toerisme
  • avontuurlijke trekking
  • gratis en geen permit nodig
  • moeilijk begaanbaar, niet voor iedereen weggelegd
  • geen voorzieningen
  • kan warm zijn
Review geplaatst op 2018-08-19
10
Verenigde Staten dinosaur-national-monument
martinhectors was hier 01 sep 2016
Het park ligt op de grens van de staten Colorado en Utah. Grote delen van het park zijn voor de gemiddelde toerist niet toegankelijk, de meeste mensen beperken zich tot een bezoek aan het zuidwestelijke deel. In het park lopen geen doorgaande wegen. Je kan niet van het ene naar het andere deel rijden. Als je meerdere delen wilt bezoeken, zal je dus eerst het park uit moeten rijden, om vervolgens via een andere toegangsweg het park weer in te gaan. De belangrijkste trekpleister van het park is The Wall of Bones, een 24 meter lange en twee verdiepingen hoge rotswand waarin zo’n 1500 fossielen bewaard zijn gebleven. Over die rotswand heen is een gebouw neergezet, the Quarry Exhibit Hall. Bezoekers kunnen dicht langs de rotswand aflopen, en zo de vele fossielen bekijken (en op sommige plekken ook aanraken). Tussen het Visitor Center en de Quarry Exhibit Hall ligt een 1,2 mijl lange wandelpad met de naam Fossil Discovery Trail. Via dit pad kan je dus ook te voet naar de Quarry gaan. Het eindpunt van de trail ligt 46 meter hoger dan het beginpunt. Onderweg loop je door diverse rotslagen door, op sommige plekken kan je daarin fossielen zien. Verder zijn er nog verschillende trails te lopen.
Autoroute Horeca Beauty En Gezondheid Fietsroute Highlight
  • In de hal zijn er rangers aanwezig die je vragen kunnen bantwoorden
  • Indrukwekkend om te zien
Review geplaatst op 2018-07-12
10
Verenigde Staten snow-canyon-state-park
martinhectors was hier 01 sep 2017
Ongeveer 180 miljoen jaar geleden was een groot deel van het gebied dat nu de staat Utah is, bedolven onder een dikke laag zand. Door het enorme gewicht werden de onderste lagen samengedrukt. De rotslagen die hierdoor werden gevormd worden nu Navajo Sandstone genoemd. Navajo Sandstone is heel licht van kleur, je ziet vooral witte en oranje tinten. De naam van het park heeft niet, zoals soms wordt gedacht, met sneeuw te maken. Het park is vernoemd naar de 19e eeuwse pioniers Lorenzo en Erastus Snow. Het park is 30 km² groot en heeft twee toegangen. Een in het noorden en een in het zuiden. De parkweg die beide toegangen met elkaar verbindt, is 7 mijl lang. Er zijn 12 wandelpaden aangelegd, in lengte variërend van een halve mijl (800 meter) tot 8 mijl (13 kilometer). De meeste trails zijn zeer eenvoudig, maar enkele van de middellange trails zijn vanwege steile hellingen en diep zand aanmerkelijk lastiger. Op het moment dat je het park binnenrijdt krijg je een folder uitgereikt waarin de diverse trails kort staan beschreven.
Highlight
  • Nog niet bekend bij het grote publiek: zeer rustig!
  • Mooi wandelgebied
Review geplaatst op 2018-07-07
10
Verenigde Staten Grand Canyon
MariekeH was hier 01 jul 2016
´I've been through the desert on a horse with no name. It felt good to be out of the rain. In the desert you can´t remember your name, 'cause there ain't no one for to give you no pain.´ Een reis door de westelijke staten van de USA mag niet ontbreken op de bucketlist van de reiziger. Huur een luxe camper of wat meer simpeler bus en start een onvergetelijke roadtrip door woestijnachtige landschappen. Wanneer je in de Grand Canyon kijkt, zal de adem worden ontnomen. Wat een natuurwonder is dit! In de canyon zijn verschillende prachtige wandelingen te maken voor ieder niveau wat hiken betreft. Er is zelfs de mogelijkheid om een nachtje met een tent te kamperen. Voor wie niet zo goed ter been is en graag van deze schoonheid wil genieten, zijn er fantastische uitzichtpunten zoals ´Desert View´ en ´Watchtower´. Zowel zonsopkomst als zonsondergang boven dit gebied zijn geweldig om mee te maken. Een ´once in a liftime experience´ is een helikoptervlucht boven dit gebied. Geniet van een rafttrip over de Colorado River. Leer over de geschiedenis en archeologie door met een gids een wandeling te maken. Er is zelfs een treintour mogelijk over de Grand Canyon Railway. Genoeg te doen en te zien in dit prachtige gebied in Arizona.
Highlight
  • Zowel een stop van 1 dag als meerdere dagen is de moeite waard
  • Dit gebied is goed te bereiken voor iedere doelgroep
  • Zonsopkomst en zonsondergang zijn onvergetelijk
  • Adembenemende view
  • In de zomer heel toeristisch
Review geplaatst op 2018-07-03
10
Verenigde Staten Moab
martinhectors was hier 01 sep 2016
Fisher Towers is de naam van een groep van drie hoge, zandstenen monolieten direct ten noorden van de plaats Moab, in de staat Utah. De monoliet die het dichtst bij de parkeerplaats ligt heet The King Fisher. De tweede rotstoren bestaat uit twee delen, met de namen Echo Tower en Cottontail. De laatste, en tevens ook hoogste rotstoren, heet The Titan. Deze monoliet is 274 m hoog. De groep is als geheel vernoemd naar een mijnwerker die hier omstreeks het jaar 1880 heeft gewoond. De hike die je hier kan maken (7 km) is echt een aanrader voor iedereen die van een stevige wandeling en van ruige rode rotsen houdt. Je loopt direct onderlangs de Towers, daardoor voel je heel goed hoe machtig hoog ze zijn. Toen wij deze hike hebben gedaan waren er slechts een paar andere wandelaars en het was eigenlijk erg mooi om die mensen over het tegenoverliggende pad te zien lopen. Dat plaatst de hoogte van de rotstorens mooi in perspectief. Als je in Moab verblijft en je kunt een halve dag vrijmaken voor deze hike, dan is ons advies: zeker doen!
Stad
  • Prachtig uitzicht
  • Heel weinig toeristen
  • Hike langs prachtige hoodoos
Review geplaatst op 2018-06-29
9
Verenigde Staten madera-canyon
baatjes was hier 01 mei 2013
Madera Canyon....fantastisch! Wanneer je van vogelen houdt dan is Madera Canyon in de staat Arizona eigenlijk een must. Hier vind je heel veel vogels die je normaal gesproken in Mexico vindt. Madera Canyon ligt in een uitloper van de bergketen Santa Rita Mountains, zodat vogels die in deze bergketen voorkomen nog net te zien zijn in een klein stukje VS. Denk hierbij aan talrijke kolibrietjes en ook de Koperstaarttrogon. Door het verschil in hoogte zijn er vier leefzones waardoor de biodiversiteit in Madera Canyon groot is. Je hebt woestijn en beboste bergen op een relatief korte afstand van elkaar. Het gebied is eveneens mooi om te wandelen, waar wij niet echt aan toe zijn gekomen omdat het onze eerste stop in zuidwest VS was, en we bij elke boom stil stonden omdat we weer een ander vogeltje zagen vliegen. Wij verbleven in het de fijne Chuparosa Inn B&B op een steenworp van het einde van de weg. Door omstandigheden (vlucht gemist) kwamen wij midden in de nacht aan. We hadden reeds contact gehad met de eigenaar en bij aankomst hing er een briefje met een hartelijk geschreven welkom. We hebben ons zelden zo welkom gevoeld.
Rivier Natuurgebied Gebergte Woestijn Highlight
  • Fantastisch gebied om te vogelen
  • Afwisselend landschap
  • Afgelegen
  • Kan er erg warm worden
Review geplaatst op 2018-06-28
10
Verenigde Staten losee-canyon
martinhectors was hier 01 sep 2017
Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Neem State Route 89, ten noorden van de plaats Mount Carmel. Ongeveer 7 mijl ten zuiden van de plaats Panguitch ga je verder in oostelijke richting via State Route 12 (dat is de weg die ook naar Bryce Canyon National Park gaat). Blijf deze weg gedurende 2 mijl volgen. Ga linksaf (noord) via de Casto/Losee Canyon Road en volg die weg over een afstand van 2,2 mijl tot aan een parkeerplaats aan je rechterzijde. De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!
Highlight
  • Heel weinig toeristen
  • Fantastisch om hier rond te wandelen
  • Rustige omgeving
Review geplaatst op 2018-06-18
9
Verenigde Staten Arizona
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Het Tonto National Forest is een van de 6 Nationale natuurgebieden in Arizona. Niet echt toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al om de bijzondere uitzichtpunten die je daar tegenkomt. Wil je een afwisselende wandeling maken langs mooie meren en kleurrijke rotsen, dan kan ik dit park zeker aanraden. Het Tonto National Forest heeft een prachtig landschap, met hoogtes variërend van 427 m. in de Sonora woestijn, tot 2.256 m. in de bosrijke omgeving. Bijzonder vond ik de kleuren en mooie contrasten in dit landschap. Van droge rivieren tot oude watervallen, van kale rotsen en groene valleien met bloeiende cactussen.
Regio
  • weinig toeristen
  • buiten de gebaande paden
  • mooi wandelgebied
  • prachtig uitzicht
  • kan er heet zijn
Review geplaatst op 2018-06-12
9
Verenigde Staten Death Valley
MariekeH was hier 01 jul 2016
Death Valley wordt niet voor niets de dodenvallei genoemd. Ga stiekem met de huurcamper door Death Valley, want eigenlijk mag je dit gebied niet rijden van het verhuurbedrijf. Het gebied in Californië is woestijnachtig en zéér uitzonderlijk heet. In de zomer is het één van de heetste gebieden in de wereld. Als je uitstapt om een foto te maken en te genieten van de omgeving, loopt het zweet in stralen langs je rug. Een eitje bakken op de motorkap lukt gegarandeerd! Pas maar op dat de motor van je voertuig niet te heet wordt. Koelen is een probleem in deze vallei. Death Valley National Park ligt voor een klein gedeelte in de staat Nevada. Het park is zo uniek, omdat je er zoutvlakten, rotsen, canyons, duinen én bergen tegenkomt. Het is een mooie ´must-go´ als je een rondreis maakt door de westelijke staten van Amerika. Men zegt dat deze vallei zijn naam te danken heeft aan het verhaal, dat goudzoekers hun weg zochten door de vallei en na opsplitsing bij verdwalen is een groep omgekomen. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Death Valley is 53,9 graden Celsius. Er valt weinig regen in dit gebied. Er leven dieren en planten die gewend zijn aan het klimaat. Vroeger leefden de Timbisha indianen in deze vallei. Veel plezier met je rondreis!
Highlight
  • Verschillende indrukwekkende landschappen
  • Geniet van zo´n uniek gebied
  • Uniek: bak een ei op de motorkap
  • Het klimaat is benauwd, killing
  • Huurauto´s mogen vaak niet door dit gebied reizen
Review geplaatst op 2018-04-05
9
Verenigde Staten New Orleans
JvanGeest was hier 01 apr 2017
Heerlijk om een paar dagen naar toe te gaan voor lekker eten (probeer vooral de gambo even), mooie mensen, sfeervolle gebouwen/huizen en natuurlijk de jazzmuziek! Helaas wel een stad die ontdekt is door toeristen.. maar alsnog fantastisch om mee te maken! Vermijd Bourbon Street en ga vooral naar Frenchmen Street, daar vind je nog de echte jazzbandjes in gezellige cafés. Mocht je een flexibele agenda hebben, zoek dan vooral van tevoren even op wanneer er een jazz festival plaatsvindt!
Stad
  • Jazz muziek
  • Gambo (lokaal gerecht)
  • Frenchmen Street
  • Toeristisch
  • Bourbon Street
Review geplaatst op 2017-06-15
7
Verenigde Staten San Francisco
kburgers1 was hier 01 jun 2014
Wij hebben met veel plezier in 2014 San Francisco bezocht. De stad heeft zoveel te bieden. Zowel cultuur als natuur en dat is voor ons een goede combi! Ons bezoek aan Alcatraz, waarbij we via een audio-guide werden bijgepraat (door een gevangene en een bewaker) over het leven op Alcatraz is ons echt bijgebleven. Indrukwekkend zoals gevangen daar leefde! We hadden vooraf hoge verwachtingen van Pier 39 waar zeeleeuwen masaal bij elkaar komen en luieren in de zon. We hadden ze via een livestream al online vanuit huis bekeken. Toen we er aan kwamen was de pier erg commercieel. Overal souvenierswinkels en restaurants. Dit had van ons niet gehoeven. Verder hebben we Alamo Square bezocht waarbij je mooie gekleurde huisjes ziet en een mooi overzicht hebt over de stad. Ook hebben we de coastal trail gelopen. De wandeling langs de zee bood mooi uitzicht over de Golden Gate Bridge. Daarnaast hebben we onderweg zeehonden, pelikanen en dolfijnen gespot. Natuurlijk zijn we ook even over de Golden Gate Bridge gereden. We hadden pech met het weer maar ook de mist leverde mooie foto's van de brug op. Wat we nu weten is dat San Francisco bestaat uit veel heuvels. Er is veel hoogte verschil in de stad. Gelukkig kan je de kabeltram pakken als je moe bent van het lopen en zo alsnog veel van de stad zien.
Stad
  • Alcatraz
  • Coastal trail
  • Stadspark
  • Alamo square
  • Golden Gate Bridge
  • Pier 39 te commercieel
Review geplaatst op 2017-03-24
10
Verenigde Staten
Laxmi was hier 15 mrt 2018
1 van de mooiste plaatsen waar ik ooit geweest ben. Prachtig natuur, beren, watervallen, geisers, dieren en lekker eten. Dit is een plek waar ik graag naar terug keer.
Land
  • de natuur
  • dure hotels
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Verenigde Staten San Francisco
marcvankessel was hier 01 sep 2015
SF staat bekend als de meest progressieve stad van de de VS. En dat merk je. Er hangt een hele prettige atmosfeer en de stad staat bol van bezienswaardigheden, zoals: Fishermans Wharf, Golden Gate, Cable Car, Castro, Twin Peaks, Alcatraz, The Pier. Het is een toeristische stad, maar eigenlijk merk je daar niet zo veel van. Alleen op Fishermans Wharf kan het heel druk zijn.
Stad
  • Gezellige stad
  • Veel bezienswaardigheden
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-02-07
10
Verenigde Staten Payson
hansdewildt was hier 15 mrt 2018
Na al die mooie National parken in de Verenigde staten vind je buiten de gebaande paden in Arizona ook prachtige nationale bossen. Het Tonto National Forest, is het grootste van de zes nationale bossen in Arizona en is het vijfde grootste nationale bos in de Verenigde Staten . Het Tonto National Forest heeft een afwisselend landschap, met hoogtes variërend van 427 m. in de Sonora woestijn met veel cactussen tot 2.256 m. in de pijnboom bossen. Je kunt er schitterende wandelingen maken langs de Salt River en kom dan prachtige meren tegen. Een van de mooiste is het Canyon Lake, met een oppervlakte van 380 ha. Dit is de derde en kleinste van de vier meren langs de Salt River . Het is zeker de moeite waard om naast de bekende National parken ook de National Forest te bezoeken. In Arizona kun je je hart ophalen als je van wandelen houdt.
Stad
  • prachtig wandelgebied
  • je komt geen toeristen tegen
  • bijzonder door de vele cactussen
  • neem water en voedsel mee
Review geplaatst op 2018-03-15
4
Verenigde Staten Las Vegas
Adrienne was hier 15 mrt 2018
Met de camper in juli 2016 in las Vegas geweest. Een groot circus circus. Wij stonden op een groot asfalt plakkaat waar de hitte van de dag in verankerd zat. Het is er bloedheet en buiten lopen is bijna geen optie. Gelukkig heeft ieder hotel een goede airco. Wel is het heel druk met toeristen en je kunt over de hoofden lopen. Wij waren daar met onze kinderen en drie kleinkids. We hebben super genoten van onze prachtige reis door de usa maar las Vegas is in juli niet aan te raden. 45 gr met n droge föhn wind is niet aan te raden rond die tijd. Bereid je goed voor als je toch LV wilt bezoeken, vooral met kinderen. Boek een hotel en blijf niet in je camper slapen.
Stad
  • Geschikt voor kinderen
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten Moab
hansdewildt was hier 15 mrt 2018
Dead Horse Point is een klein, hoog gelegen park, dat vooral bekend is om het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heen draait. De naam van dit bekende uitkijkpunt is Dead Horse Point Overlook en ligt op 40minuten rijden van Moab. Dead Horse Point overlook is vooral bij zonsopkomst een aanrader!! Bij de visitors centres van de nationale parken krijg je van die handige folders die je gemakkelijk de weg wijzen naar de hoogtepunten. Dan zie je op de kaart dat er ook een afslag van weg 313 is naar Dead Horse Point State Park, dat eindigt bij dit viewpoint. Uiteraard moet je wel betalen voor dit State Park, maar de prijs is redelijk ! Deze plek geeft een prachtig zicht op de kronkelende Colorado River diep beneden je.
Stad
  • geweldig mooi uitzicht
  • Colorado River goed te zien
  • goed aangegeven
  • redelijke prijs
  • kan in het hoogseizoen druk zijn.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten
Ilse was hier 15 mrt 2018
Ik kom aan op het treinstation in Savannah en het is meteen alsof er een warme deken om je heen word geslagen. Door het bijna tropische klimaat en de zoete geuren die in de lucht hangen heb je meteen een vakantiegevoel. In het centrum heb je om de 200 meter een indrukwekkend miniparkje tot je bij het grote park aankomt waar heel veel Amerikanen hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Zo ben ik getuige van een fotoshoot, mensen die basketballen, skateboarden of joggen, of een gezin dat zijn ontbijt nuttigt bij de grote fontein. Elk huis hier is een plaatje op zich. Er zijn er geen 2 gelijk aan elkaar. Door de ouderwetse bouwstijl (denk aan Gone with the wind) kan je je zo voorstellen hoe het er in die tijd uit heeft gezien. Een korte busrit buiten het centrum brengt je naar Bonaventure cemetery. Dit klinkt een beetje morbide om te doen op vakantie, maar het is prachtig aangelegd met mooie beelden en gigantische bomen bedekt in spaans mos. Ook leuk om te doen zijn de ghost tours of een ritje in een koets (wel echt mega touristisch). Ik heb helaas geen tijd gehad om een cruise te maken op een riverboat maar alleen het aanzicht van zo'n echt authentieke riverboat is al iets wat me altijd bij zal blijven. Als je dus van plan bent om naar het Oosten van de VS af te reizen kan ik je zeker een bezoekje aan Savannah aanbevelen. Hier ga je geen spijt van krijgen.
Land
  • Authentiek
  • Combinatie van architectuur en natuur
  • Southern hospitality
  • Touritisch, maar voornamelijk voor Amerikanen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten San Francisco
neretslok was hier 15 mrt 2018
Even buiten het centrum van San Francisco, op 1111 Gough Street, iets ten noorden van Fillmore District, staat St. Mary’s Cathedral. Aan de buitenkant zie je nog niet zo dat dit een bijzondere kathedraal is. Eenmaal binnen worden we aangenaam verrast en een beetje overdonderd door wat we dan zien. De kerk is superstrak en modern qua vormgeving en kleur. De kathedraal is in 1967 gebouwd en is ontworpen door de Italianen Pier Luigi Nervi en Pietro Belluschi. Je mag dit op architectuurgebied rustig een van de hoogtepunten van de stad noemen. Uit iedere hoek gaat de kerk als het ware in strakke lijnen omhoog naar de gezamenlijke top op 58 meter hoogte, waar de lijnen samenvloeien tot een kruis. Ademloos lopen we hier rond en genieten van dit meesterwerkje. Er zijn mooie glas-in-lood ramen en er is prachtig licht. We hadden hierover in onze voorbereiding niets gelezen en ook in ons reisgidsje komen we hierover niets tegen. Voor ons is het een echte ontdekking in deze toch al zo bijzonder mooie stad.
Stad
  • Redelijk in het centrum
  • Architectonisch hoogstandje
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Verenigde Staten
Piet was hier 15 mrt 2018
We zijn nog in Yellowstone NP en gaan vandaag de Grande Loop nemen zo'n 250 kilometer in Yellowstone NP. We gaan het park in en de rancher vraag ons de parkpas te tonen dat deden we,maar ook een legitimatie bewijs, deden we ook. We nemen de richting van Mammoth Hot Springs, een bord langs de weg geeft de 45th parallel of latitude aan. Dit is een denkbeeldige lijn rondom de aarde, die precies halverwege de evenaar en de Noordpool ligt. De Mammoth Hot Springs zijn heel mooi en even rondgelopen ,het ligt op een aardige hoogte dus veel trappen. Onderweg moesten we stoppen want er stak een bende buffels over zo vlak voor je auto,wel spannend en een beetje gevaarlijk kan het ook zijn. Doorgereden via Roosevelt, Canyon Village, Fishing Bridge, West Thumb en the Old Faithful, daar waren we gisteren ook en hebben alleen de bekende geiser zien spuiten. Nu lopen we rond en is ook weer een plaatje. Diverse geisers zijn aan het borrelen . Een uitbarsting wordt altijd vooraf aangekondigd doordat er water over de rand van geyser stroomt.het is ieder geval een heel proces. Moet je maar nalezen , het heeft allemaal te maken de druk en het water. Is een echte aanrader
Land
  • Goed bereikbaar
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten Washington D.C.
Madeleine was hier 01 nov 2016
Gratis musea, veel groen, prima beloopbaar en natuurlijk het 'hart' van politiek Amerika. Voor Europeanen niet direct een vakantiebestemming, maar toch een aanrader voor wie de 'grote steden' al gezien heeft of juist op zoek is naar een bijzondere bestemming waar je genoeg vindt voor een paar prettige dagen.
Stad
  • Lekker beloopbare stad
  • Weinig terrasjes in de binnenstad
Review geplaatst op 2016-12-07