Verenigde Staten reviews

9
Verenigde Staten asheville
vulture1960 was hier 01 jun 2018
Asheville in North Caroline. Ik had er nog nooit van gehoord. We kwamen er na een prachtige rit door de Great Smoky Mountains in de Appalachen. Asheville is een stad met bijna 70.000 inwoners. Wij vonden het een hippiestad. Er heerst een gezellige ongedwongen sfeer. Dat zie je ook terug in de winkeltjes, restaurants en galerieën. Gelukkig heeft daar de globalisering in de winkelstraat nog niet plaatsgevonden. Je vind er veel winkels met kunst, souvenirs uit het flower power tijdperk maar ook winkels waar je spulletjes kunt kopen om te blowen. Ik heb er een paar prachtige T-shirts gekocht. Wij hebben de stad op met de benenwagen ontdekt dat is makkelijk te doen. Er zijn ook vele mooie gebouwen te zien zoals het stadhuis, het Battery Park Hotel, het Jackson-gebouw, de St. Lawrence-basiliek of de victoriaanse huizen in het Montford. Je kunt ook rondleiding door het grootste woonhuis van Amerika, Biltmore Estate (250 kamers) dat eigendom was van de familie Vanderbilt. Als je avontuurlijk ingesteld bent is erg ook genoeg te doen. In het centrum van de stad is een klimmuur. Je kunt raftend of tubend de Nantahayla rivier af. Je kunt er ook fietsen huren. Als je lekker en gezellig wilt eten is de Tollivers Crossing Irish Pub een echte aanrader. Jaarlijks in juni organiseert AshevilleFM.org een festival met veel country en grass muziek, dans workshops en ook een markt. Erg leuk om mee te maken. Asheville zeker een bezoek waard.
Stad
  • Mooie (groene) omgeving
  • Avontuurlijke activiteiten
  • Flower power sfeer
  • Historische gebouwen
  • Gezellige stad
  • entree Biltmore Estate is (te) prijzig
Review geplaatst op 2018-12-16
10
Verenigde Staten
Laxmi was hier 15 mrt 2018
1 van de mooiste plaatsen waar ik ooit geweest ben. Prachtig natuur, beren, watervallen, geisers, dieren en lekker eten. Dit is een plek waar ik graag naar terug keer.
Land
  • de natuur
  • dure hotels
Review geplaatst op 2018-03-15
4
Verenigde Staten Las Vegas
Adrienne was hier 15 mrt 2018
Met de camper in juli 2016 in las Vegas geweest. Een groot circus circus. Wij stonden op een groot asfalt plakkaat waar de hitte van de dag in verankerd zat. Het is er bloedheet en buiten lopen is bijna geen optie. Gelukkig heeft ieder hotel een goede airco. Wel is het heel druk met toeristen en je kunt over de hoofden lopen. Wij waren daar met onze kinderen en drie kleinkids. We hebben super genoten van onze prachtige reis door de usa maar las Vegas is in juli niet aan te raden. 45 gr met n droge föhn wind is niet aan te raden rond die tijd. Bereid je goed voor als je toch LV wilt bezoeken, vooral met kinderen. Boek een hotel en blijf niet in je camper slapen.
Stad
  • Geschikt voor kinderen
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten
Ilse was hier 15 mrt 2018
Ik kom aan op het treinstation in Savannah en het is meteen alsof er een warme deken om je heen word geslagen. Door het bijna tropische klimaat en de zoete geuren die in de lucht hangen heb je meteen een vakantiegevoel. In het centrum heb je om de 200 meter een indrukwekkend miniparkje tot je bij het grote park aankomt waar heel veel Amerikanen hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Zo ben ik getuige van een fotoshoot, mensen die basketballen, skateboarden of joggen, of een gezin dat zijn ontbijt nuttigt bij de grote fontein. Elk huis hier is een plaatje op zich. Er zijn er geen 2 gelijk aan elkaar. Door de ouderwetse bouwstijl (denk aan Gone with the wind) kan je je zo voorstellen hoe het er in die tijd uit heeft gezien. Een korte busrit buiten het centrum brengt je naar Bonaventure cemetery. Dit klinkt een beetje morbide om te doen op vakantie, maar het is prachtig aangelegd met mooie beelden en gigantische bomen bedekt in spaans mos. Ook leuk om te doen zijn de ghost tours of een ritje in een koets (wel echt mega touristisch). Ik heb helaas geen tijd gehad om een cruise te maken op een riverboat maar alleen het aanzicht van zo'n echt authentieke riverboat is al iets wat me altijd bij zal blijven. Als je dus van plan bent om naar het Oosten van de VS af te reizen kan ik je zeker een bezoekje aan Savannah aanbevelen. Hier ga je geen spijt van krijgen.
Land
  • Authentiek
  • Combinatie van architectuur en natuur
  • Southern hospitality
  • Touritisch, maar voornamelijk voor Amerikanen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Verenigde Staten
Piet was hier 15 mrt 2018
We zijn nog in Yellowstone NP en gaan vandaag de Grande Loop nemen zo'n 250 kilometer in Yellowstone NP. We gaan het park in en de rancher vraag ons de parkpas te tonen dat deden we,maar ook een legitimatie bewijs, deden we ook. We nemen de richting van Mammoth Hot Springs, een bord langs de weg geeft de 45th parallel of latitude aan. Dit is een denkbeeldige lijn rondom de aarde, die precies halverwege de evenaar en de Noordpool ligt. De Mammoth Hot Springs zijn heel mooi en even rondgelopen ,het ligt op een aardige hoogte dus veel trappen. Onderweg moesten we stoppen want er stak een bende buffels over zo vlak voor je auto,wel spannend en een beetje gevaarlijk kan het ook zijn. Doorgereden via Roosevelt, Canyon Village, Fishing Bridge, West Thumb en the Old Faithful, daar waren we gisteren ook en hebben alleen de bekende geiser zien spuiten. Nu lopen we rond en is ook weer een plaatje. Diverse geisers zijn aan het borrelen . Een uitbarsting wordt altijd vooraf aangekondigd doordat er water over de rand van geyser stroomt.het is ieder geval een heel proces. Moet je maar nalezen , het heeft allemaal te maken de druk en het water. Is een echte aanrader
Land
  • Goed bereikbaar
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Verenigde Staten Miami
Brian was hier 15 mrt 2018
Heb je zin om op vakantie te gaan, maar kun je eigenlijk niet kiezen op wat voor een soort vakantie je dan het liefste gaat? Kun je niet kiezen tussen een city trip, een zonvakantie, een natuurvakantie, een cultuurvakantie en een verre reis? Ik kan je vertellen, dan hoeft ook helemaal niet! In Miami, Florida, heb je namelijk alles-in-één. En dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Miami is echt super divers. Miami is de perfecte stad als je houd van het grote-stadsgevoel én het tropische strandgevoel. Dat tropische gevoel komt natuurlijk ook door zijn ligging; erg dichtbij de Caribbean. Je kunt na Miami ontdekt te hebben dus ook nog even een paar daagjes de pracht van de Caribbean zien. In de omgeving van Miami vind je prachtige, witte, rustige stranden. Op rijafstand van Miami ligt natuurgebied de Everglades, waar je onder meer alligators kunt spotten, en als je een waaghals bent ga je op de foto met een 1 meter lange alligator (gewoon doen, ze bijten vast niet :). En voor de cultuursnuivers zijn er meer dan genoeg art-deco gebouwen, waar Miami bekend om staat, te bezichtigen. De wijk Little Havana, waar je de typerende sigaar rokenede Cubanen op straat ziet schaken, vind ik ook absoluut een bezoek waard. Wil je de Bahama's ook graag nog een keer in je leven bezoeken? Dan kun je dat het beste gelijk doen als je in Miami bent, er gaan vanaf Miami namelijk dagtrips naar de Bahama's.
Stad
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Verenigde Staten Wyoming
Japke was hier 15 mrt 2018
Heel erg mooi nationaal park waarbij je diverse dieren zoals bizons, herten, beren en antilope's van heel dichtbij kunt zien. Bovendien zijn er ook mooie geisers en kalksteenterassen. Op bepaalde plekken is het erg toeristisch, maar er zijn ook hele stukken waar je niet zo snel iemand zult tegenkomen.
Regio
  • Bijzondere combinatie van flora en fauna die je nergens anders kunt vinden
  • De mens gaat dwars door het leefgebied van de dieren heen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Verenigde Staten Arizona
hansdewildt was hier 24 okt 2017
Het Tonto National Forest is een van de 6 Nationale natuurgebieden in Arizona. Niet echt toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al om de bijzondere uitzichtpunten die je daar tegenkomt. Wil je een afwisselende wandeling maken langs mooie meren en kleurrijke rotsen, dan kan ik dit park zeker aanraden. Het Tonto National Forest heeft een prachtig landschap, met hoogtes variërend van 427 m. in de Sonora woestijn, tot 2.256 m. in de bosrijke omgeving. Bijzonder vond ik de kleuren en mooie contrasten in dit landschap. Van droge rivieren tot oude watervallen, van kale rotsen en groene valleien met bloeiende cactussen.
Regio
  • weinig toeristen
  • buiten de gebaande paden
  • mooi wandelgebied
  • prachtig uitzicht
  • kan er heet zijn
Review geplaatst op 2017-10-24
9
Verenigde Staten Los Angeles
hansdewildt was hier 13 okt 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Stad
  • leuke ervaring
  • veel te zien
  • fijn fietsweer
  • heerlijk fietsen daar
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2017-10-13
10
Verenigde Staten
1 van de mooiste plaatsen waar ik ooit geweest ben. Prachtig natuur, beren, watervallen, geisers, dieren en lekker eten. Dit is een plek waar ik graag naar terug keer.
Land
  • de natuur
  • dure hotels
Review geplaatst op 2017-03-12
10
Verenigde Staten losee-canyon
martinhectors was hier 01 sep 2017
Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Neem State Route 89, ten noorden van de plaats Mount Carmel. Ongeveer 7 mijl ten zuiden van de plaats Panguitch ga je verder in oostelijke richting via State Route 12 (dat is de weg die ook naar Bryce Canyon National Park gaat). Blijf deze weg gedurende 2 mijl volgen. Ga linksaf (noord) via de Casto/Losee Canyon Road en volg die weg over een afstand van 2,2 mijl tot aan een parkeerplaats aan je rechterzijde. De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!
Highlight
  • Heel weinig toeristen
  • Fantastisch om hier rond te wandelen
  • Rustige omgeving
Review geplaatst op 2018-06-18
10
Verenigde Staten snow-canyon-state-park
martinhectors was hier 01 sep 2017
Ongeveer 180 miljoen jaar geleden was een groot deel van het gebied dat nu de staat Utah is, bedolven onder een dikke laag zand. Door het enorme gewicht werden de onderste lagen samengedrukt. De rotslagen die hierdoor werden gevormd worden nu Navajo Sandstone genoemd. Navajo Sandstone is heel licht van kleur, je ziet vooral witte en oranje tinten. De naam van het park heeft niet, zoals soms wordt gedacht, met sneeuw te maken. Het park is vernoemd naar de 19e eeuwse pioniers Lorenzo en Erastus Snow. Het park is 30 km² groot en heeft twee toegangen. Een in het noorden en een in het zuiden. De parkweg die beide toegangen met elkaar verbindt, is 7 mijl lang. Er zijn 12 wandelpaden aangelegd, in lengte variërend van een halve mijl (800 meter) tot 8 mijl (13 kilometer). De meeste trails zijn zeer eenvoudig, maar enkele van de middellange trails zijn vanwege steile hellingen en diep zand aanmerkelijk lastiger. Op het moment dat je het park binnenrijdt krijg je een folder uitgereikt waarin de diverse trails kort staan beschreven.
Highlight
  • Nog niet bekend bij het grote publiek: zeer rustig!
  • Mooi wandelgebied
Review geplaatst op 2018-07-07
9
Verenigde Staten Utah
dinovanhauwaert90 was hier 01 aug 2017
Een van de prachtigste staten van Amerika. Elke reiziger moet hier passeren. Met zijn vele nationaalparken zal deze bij de mooiste horen en dat mag gezegd worden!
Regio
  • Nationaalparken
  • Prachtige landschappen
  • Verscheidenheid
  • Rust
  • Het weer - wisselvallig
Review geplaatst op 2017-09-08
9
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 01 jun 2017
Wie de staat Wyoming bezoekt, voor een bezoek aan Yellowstone NP, mag Grand Teton NP volgens ons niet overslaan! Grand Teton National Park bestaat uit een lange prachtige bergketen waar je langs op rijdt. Op de toppen van de 3 beroemdste bergen, South- middle- en grand Teton, konden wij begin juni de sneeuw nog zien liggen. In het park vind je 1 hoofdweg met aan de ene kant het machtige Teton-gebergte en aan de andere kant een uitgerekt vlak landschap waarin bisons, elanden, beren, elks en grondeekhoorns grazen. In het voorjaar troffen wij hier velden vol wildflowers die zorgen voor prachtige gele kleuren in het landschap. Net buiten het park ligt de Mormon Row waar we 2 oude barns hebben bezichtigd. Vanuit hier hadden we prachtig uitzicht op het Tetongebergte. Een fotogenieke plek die iedere reiziger een keer zou moeten bezoeken.
Land
  • Weinig toerisme t.o.v Yellowstone NP
  • Mormon Row (Barns)
  • Veel wildlife
  • Teton-gebergte
  • Signal Mountain (overlook)
  • Fotogeniek park
  • Geen
Review geplaatst op 2017-08-14
10
Verenigde Staten
AMostert was hier 01 jun 2017
Neem de tijd. 3 dagen op zijn minst om de basis van het park te zien en op een week (of langer) om rond te trekken met je rugzak en tent. Het Denali National Park laat de natuur in zijn ruigste en puurste vorm zien. Uitgestrekte tundra's gevuld met honderden caribou's, dahlshapen klimmend over de steile rotsen, elanden die over de weg banjeren, beren die in de restjes sneeuw spelen en nieuwsgierige artic squirrels die hun hoofd boven de grond uitsteken. Als je van rust, ruimte en natuur houdt dan zit je in Denali goed.
Land
  • rust
  • ruimte
  • meeste dag toeristen blijven bij ingang park
  • alleen op de wereld
  • grote kans op spotten wildlife
  • in de zomer zijn de dagen heel lang
  • geen
Review geplaatst op 2017-07-07
9
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 01 jun 2017
Vanuit Estes Park onze uitvalbasis voor het park, 1,5 uur rijden vanaf Denver, reden we zo Rocky Mountain National Park in. Er ligt één geasfalteerde autoweg (34) door het park. Deze bracht ons, halverwege het park, bij het Alpine Visitor Center wat op 3595 meter hoogte ligt. Dit was boven de boomgrens waar nog overal sneeuw lag. We troffen op deze hoogte kuddes elks die hun pasgeboren kalfjes veilig lieten grazen. Vanuit het Alpine Visitor Center zijn we afgedaald richting Grand Lake. Onderweg troffen we het Continental Divide, waar twee waterstromen ieder in een andere oceaan uitkomen. We kwamen in een soort vallei uit. In de vallei stonden grote groepen elks. Ook hebben we 5 elanden in het totaal gezien, super leuk! Omdat er 1 hoofdweg door het park gaat moesten we dezelfde weg terug. Weer bij het Alpine Visitor Center zagen we een groep bighorn Sheeps (mascotte van het park). Ook zagen we enkele bergmarmotten wegspringen. Tijdens de afdaling richting uitgang (Estes Park) hebben we genoten van alle mooie uitzichten over de bergen, de Amerikaanse Rockies. Het park is minder toeristisch dan ander Nationale Parken in de Rockies, maar zonder meer de moeite waard.
Land
  • Estes Park als uitvalbasis
  • Mooie overzichten over de rockies
  • Variatie aan wildlife
  • Geschikt voor kinderen
  • Geen
Review geplaatst op 2017-07-14
6
Verenigde Staten
AMostert was hier 01 jun 2017
Vooledig plat gelopen door toerisme. In de valley moet steeds meer groen ruimte maken voor parkeerplaatsen die de massastroom moet opvangen, wat overigens niet lukt. Ik heb zelf ervsren dat we geen parkeerplek konden vinden en na vier uur rondrijden hebben we het maar opgegeven. Uiteindelij op Glacier point wel de benen kunnen strekken. Van mij mogen ze het park dichtgooien voor al het auto verkeer en alleen shuttles gaan inzetten zoals in vele andere Nationale parken wordt gedaan. Wil je een garandeert een parkeerplekje, zorg dan dat je voor 0830 uur in de Valley bent. (FYI de Valley is nog 1.5 uur rijden van de ingang)
Land
  • veel hiking trails
  • mooie vergezichten
  • Helemaal platgelopen door massas toeristen
Review geplaatst op 2017-08-10
10
Verenigde Staten
kburgers1 was hier 01 jun 2017
Yellowstone NP is het oudste nationale park van Amerika. En terecht ook! Het park is prachtig en helemaal gericht op outdoor! We hebben de beroemde Old faithful geiser bezocht, die iedere 90 minuten uitbarst. Bij verschillende basins, waar we naartoe zijn gewandeld, hebben we schitterende pools gezien, waaronder de Morning Glorie pool en de Grand Prismatic. Wat een kleuren, bijna niet te beschrijven hoe indrukwekkend, echt een traktatie voor een fotograaf! De Lamar en Hayden valley huisvest veel wildlife. Wij zagen hier beren, bisons, elanden, gaffelantilope, coyote en de kleine fotogenieke grondeekhoorns. Het spotten met een verrekijker naar wildlife was een leuke ervaring. Leuk hoe dit allemaal toeristen van verschillende nationaliteiten samen brengt. Daarnaast zijn de Mammoth Hot springs een must om te zien en leuk om tussendoor te lopen, prachtig gewoon. Ook de Yellowstone falls was indrukwekkende om te zien. Van verschillende punten hadden we uitzicht op de waterval en de canyon. In Yellowstone was het wel druk bij de parkeerplaatsen. Daarnaast is er kans op file in het park. Niet veroorzaakt door mensen maar door bisons! Wij vonden het een happening de beesten naast en op de weg te zien, dan is een uur stil staan ineens minder erg. S'avonds genoten we van de ondergaande zon. Tevens is dat een goed moment om wildlife te spotten. Of lekker lang buiten te dineren (wel met muggenspray op tegen alle muggen).
Land
  • Yellowstone Falls
  • Mammoth Hot springs
  • Lamar en Hayden Valley (wildlife spotten)
  • Old Faithfull en upper basin
  • Grand prismatic (pool)
  • Morning glorie pool en alle andere pools
  • Kleine parkeerplaatsen (wachttijd)
  • Muggen
Review geplaatst op 2017-07-16
10
Verenigde Staten
AMostert was hier 01 jun 2017
Plan je eigen reis en ga de bus uit in het park. Ga hiken en of kamperen in het park en/of neem je fiets mee. Denali N.P. is gigantisch groot en alleen toegankelijk met een shuttlebus of eigen fiets. Wat wij veel zagen is dat toeristen die met een reisorganisatie op stap waren de hele dag 8 uur lang in de bus zaten en ik weet niet of je dan de ultieme ervaring eruit haalt. Je bent helemaal vrij om je eigen pad te creeren in het park mits je maar goed bent voorbereid. Ga met een Ranger op stap (hebben wij gedaan) en leer wat er allemaal gebeurt om je heen. klinkt raar maar je word enthausiast als je berenpoep vind of een karkas van een rendier. Je moet op zijn minst 2-3 volle dagen (of langer) plannen om zoveel mogelijk eruit te halen. de website van het park staat boordevol heldere informatie.
Land
  • Niet platgelopen door toeristen
  • Geen eigen vervoer in het park
  • Gegarandeert dat je wildlife ziet
  • Goede begeleiding van de Rangers
  • Geen
Review geplaatst op 2017-07-07
8
Verenigde Staten
Ikke was hier 01 mei 2017
Het Bethel Woods Center for the Arts, is een museum op het terrein waar van 15 t/m 18 aug 1969 het legendarische Woodstock festival plaats vond. Wanneer je enigszins in de buurt bent, is dit museum echt een bezoekje waard! Vooral voor muziekliefhebbers en degene die de roerige jaren '60 meegemaakt hebben, is het een feest der herkenning. Het museum gaat niet alleen over het roemruchte festival (waar zoveel mis ging, maar waar ook zo'n half miljoen mensen genoten van Fun & Music..and nothing but Fun & Music !), maar ook over al het andere dat in de jaren '60 gebeurde; Vietnam oorlog, moorden op JFK en Martin Luther King, 1967-Summer of Love etc. Je komt dan tot het besef dat in dit decennium de wereld radicaal veranderd is. Het is een interactief museum, met veel geluid- en beeldmatriaal en er lopen een aantal enthousiaste, vriendelijke vrijwilligers rond die je graag vertellen over de jaren '60 en het festival. Buiten zie je het grote veld waar het festival plaats vond. Toen wij er waren (mei 2017) was het er erg rustig, waardoor je alle tijd had om alles op je gemak te bekijken.
Land
  • Interessant voor muziekliefhebbers
  • Erg vriendelijk en behulpzaam personeel
  • Goed te bereiken
  • Souvenirs in de shop stellen niet zoveel voor
Review geplaatst op 2017-07-11