Oregon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

John Day Fossil Beds N.M.

Oregon,
Verenigde Staten


Het John Day Fossil Beds N.M. bestaat uit drie,niet echt aan mekaar palende units,nl : Painted Hills,Sheep Unit en Clarno Unit.Hiervan is Clarno Unit het meest afgelegen.

Dit landschap werd millioenen jaren geleden herhaaldelijk bedolven onder vulkanische as,erosie heeft één en ander terug aan de oppervlakte gebracht waaronder verscheidene overblijfselen van oeroude zoogdieren.

In de Painted Hills Unit sta je versteld bij het aanschouwen van de schitterend gekleurde heuvels terwijl Sheep Unit weer helemaal andere vormen en kleuren biedt.Clarno Unit heb ik niet bezocht wegens te afgelegen.

Het Visitor Centre in Sheep Unit is erg interessant,je kan namelijk door een groot raam in het labo de onderzoeken volgen op de fossielen en restanten die nog steeds opgegraven worden.

Wat betreft accomodatie's: dit deel van Oregon is erg dun bevolkt.Mitchell is een goede uitvalsbasis,er is één hotel,het Oregon hotel,ze hebbben een website en daar houd het op! Geen email adres! Om er te reserveren moet je telefoneren.Er zijn wel volop hotels/motels in John Day,zo'n dikke 2 uur rijden van de Painted Hills verwijderd.

Nog even vermelden dat de twee eerst genoemde units gelegen zijn aan SR 26,tussen Prineville en John Day.
Een aanrader mocht je Oregon bezoeken !