New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York

New York City
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

New York

Nadat we maandagavond hadden ingecheckt in het hotel zijn we eerst iets gaan eten...Pizza Hut!!! Ja, je moet je wel meteen aanpassen aan de omgeving waarin je bent. Op de borden in de pizza hut, stond bij ieder gerecht aangegeven hoeveel calorieën het bevatte en daarachter de prijs. Wel een vreemd gezicht.. Het is ons trouwens opgevallen dat er helemaal niet zoveel dikke mensen rondlopen als dat we hadden verwacht. Daarna zijn we eerst maar ene paraplu gaan kopen, want de verwachting is dat het hier t/m dinsdag continu blijft regenen. We zijn te voet naar Times Square gelopen, waarna we tijdig zijn teruggegaan naar het hotel aangezien het voor ons gevoel al 4.00 uur ;s ochtends was (dat krijg je met 6 uur tijdsverschil).
Maandagochtend waren we al op tijd wakker (zelfs Erik), zodat we om 8.00 uur al in de diner zaten voor een ontbijtje. Nou ja, ontbijtje, eieren, gebakken aardappelen en toast. Ook maar een verse jus d'orange besteld om de vitaminen op peil te houden. Wel een leuk gezicht dat iedereen buiten de deur ontbijt. In de hotels is hier geen gelegenheid voor en the locals eten onderweg naar het werk iets. Om de hoek bij ons hotel zit een diner, echt zoiets als je kent van Happy Days (ja, die serie met The Fons!).
Daarna hebben we de metro genomen maar South Ferry (zuidelijkste punt van Manhattan) voor een wandeling door Wall Street, Chinatown & Tribeca. De ferry naar Staten Island willen we woensdag nemen, omdat het weer dan beter zal zijn (volgens de voorspellingen). Tijdens deze wandelingen vele bezienswaardigheden bezocht, zoals: Castle Clinton, Netherlands Memorial Flagpole, Federal Hall, New York Stock Exchange, Trinity Church, Ground Zero, Woolworth Building, City Hall, Municipal Building en Chinatown/Little Italy. Het viel ons op dat de gebouwen helemaal niet zo groot waren als dat we hadden verwacht, vooral toen we op Brooklyn Bridge stonden. Als uitpunt hadden we een leuk (spaans) restaurantje uitgezocht in Tribeca genaamd Flor del Sol, waar we paella en scampi's hebben gegeten.
Vervolgens hebben we de metro gepakt naar Union Square, waarna we via Gramercy Park, Flatiron Building en Madison Square Park naar Fifth Avenue zijn gelopen. Deze straat zijn we helemaal afgelopen tot aan Central Park en ondertussen zijn we diverse winkels (waaronder the Apple Store en the Disney Store!!) binnengegaan. Tegen de tijd dat we bij Central Park aankwamen deden onze voeten zo'n pijn dat we besloten hadden om terug te gsaan naar het hotel. Daar aangekomen zijn we op ons bed geploft en vrijwel meteen in slaap gevallen, vandaar dat ik nu pas een berichtje stuur (het is nu half 6 's ochtends). Erik heeft de hele nacht last gehad van zijn maag (waarschijnlijk iets verkeerd gegeten), maar de chips van vanochtend blijft er goed inzitten (is ook bekend voedsel voor zijn maag zegt hij).
Vandaag willen we met een bus rondrijden door de stad. To be continued...

Foto's

3d1da.jpg
3d1da.jpg
Iwjhsantegoeds
67146.jpg
67146.jpg
Iwjhsantegoeds
3be88.jpg
3be88.jpg
Iwjhsantegoeds