New Jersey - Maryland - Delaware

New Jersey is een kleine staat in het oosten van het land. Trenton is de hoofdstad, Newark de belangrijkste. Dit omdat het aan de East River ligt en daarmee een deel vormt van New York City. Een andere stad in New Jersey is gokstad Atlantic City. De grootste stad van Maryland is Baltimore, maar ook dit is niet de hoofdstad van deze staat. Dat is namelijk Annapolis. Delaware is een erg vlakke staat. Het hoogste punt ligt op slechts 137 meter boven zeeniveau. De hoofdstad van Delaware is Dover.

Informatie over New Jersey - Maryland - Delaware

Beste foto's & tips van New Jersey - Maryland - Delaware

'239712' door thewanderer '239712' door thewanderer

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Dramatische lucht

thewanderer

Atlantic City, de gokstad aan de Atlantische kust niet ver van NY en Philly. Vanaf de boardwalk (met deze ook nog deels op de voorgrond) is dit plaatje gemaakt in zuidelijke richting met de dramatische lucht op deze koude Januari dag. Niet veel later werd het nog 'donkerder' en was het tijd om 1 van de vele casino's in te duiken.

'384357' door Bartholda '384357' door Bartholda

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Eikenbladstad

Bartholda

We vertrekken uit Costa Rica richting New York voor de tussenstop. Tot Baltimor gaat het goed, maar dan krijgen we de mededeling dat we waarschijnlijk een noodlanding moeten maken in Baltimor vanwege een technische storing. Het wordt dus rondcirkelen boven Baltimor totdat we in kunnen voegen op een lege plek in de file in het luchtruim. Ik heb dus alle tijd om naar beneden te kijken en dan zie ik Baltimor. Grote delen van de stad liggen als grote eikenbladeren in het water, met elkaar verbonden door een paar bruggen. Had ik maar een verrekijker! Gelukkig hoefden we de extra landing niet te maken, want de storing kon op afstand worden verholpen en met een half uur vertraging zijn we alsnog geland op Newark.

'545909' door awesomemore '545909' door awesomemore

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Verenigde StatenNew Jersey - Maryland - Delaware

Great Falls

awesomemore

Great Falls is een historische plek vlak bij DC. Je kunt er wandelen, fietsen en wildwater kanoën. Langs dit deel van de Potomac loopt het C&O Canal, een oude trekvaart van bijna 300 kilometer lang met ruim 70 sluizen.

Laat kaart zien