Mount Rushmore vaccinatie

Ga je op reis naar Mount Rushmore, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Mount Rushmore. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Mount Rushmore en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Mount Rushmore kan namelijk van gebied tot gebied in Mount Rushmore verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Mount Rushmore nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Mount Rushmore.  

Informatie over Mount Rushmore

Beste foto's & tips van Mount Rushmore

'535082' door marcvankessel '535082' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Willem van Oranje

marcvankessel

Nu eens niet het geijkte beeld van Mt Rushmore, maar een foto die van opzij is genomen. Als je de 244 naar Hill City neemt dan passeer je het -door Borglum vervaardigde- kunstwerk aan de linkerkant en heb je dit doorkijkje. Alleen de kop van George Washington is dan zichtbaar. Onafhankelijkheidsstrijder en 1e president van de VS. Hij wordt gezien als 'De vader des Vaderlands' Ook wij kennen in Nederland een vader des vaderlands....

'540651' door marcvankessel '540651' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Mt Rushmore

marcvankessel

De Black Hills is een prachtig gebied om te verkennen. Er zijn talloze (auto/motor-) routes en wandelpaden. En een lijst aan bezienswaardigheden, zoals Custer NP, Needles, Deadwood, Crazy Horse en natuurlijk Mount Rushmore. Het standaard plaatje van Mt Rushmore kennen we natuurlijk allemaal. Maar ook vanaf de Iron Mountain road zijn er diverse uitzichten op dit bekende monument, waarvan de meest bijzondere ter hoogte van mile 24 is. Een doorkijkje door een tunnel, loodrecht op het monument dat hemelsbreed 3 km verder ligt.

'571611' door marcvankessel '571611' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Grand view terrace

marcvankessel

Mount Rushmore, -met de uit graniet gehakte portretten van de Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln-, behoeft geen nadere introductie lijkt mij. Iconisch is het (standaard) beeld dat genomen wordt vanaf het Grand View Terrace. Ik heb gekozen voor een iets ander standpunt.

Laat kaart zien