Mount Rushmore beste reistijd

Het weer in de Mount Rushmore

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Mount Rushmore te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Mount Rushmore? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Mount Rushmore

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordwest-Amerika:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordoost-Amerika: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Amerika: De gemiddelde temperatuur en neerslag in midden Mount Rushmore: De gemiddelde temperatuur en neerslag in zuidoost Mount Rushmore: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hawaï:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Alaska:
Met een arctisch klimaat in Alaska en een tropisch klimaat op Hawaï, is er voor heel Amerika niet één beste reistijd te noemen. Over het algemeen heeft het voor- en najaar een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam, de tickets wat goedkoper en in de lente pik je de langste dagen mee. Het voorjaar kent nogal wat stormgevaar met tornado’s in het midwesten en orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. Hawaï kan het hele jaar door bezocht worden. In de winter heb je de grootste golven en regent het iets meer. In de zomer is het iets warmer. Eind december t/m maart is het erg druk, dus dat is misschien wèl iets om rekening mee te houden.


Reisadvies
Voor de Mount Rushmore geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Mount Rushmore

Beste foto's & tips van Mount Rushmore

'535082' door marcvankessel '535082' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Willem van Oranje

marcvankessel

Nu eens niet het geijkte beeld van Mt Rushmore, maar een foto die van opzij is genomen. Als je de 244 naar Hill City neemt dan passeer je het -door Borglum vervaardigde- kunstwerk aan de linkerkant en heb je dit doorkijkje. Alleen de kop van George Washington is dan zichtbaar. Onafhankelijkheidsstrijder en 1e president van de VS. Hij wordt gezien als 'De vader des Vaderlands' Ook wij kennen in Nederland een vader des vaderlands....

'540651' door marcvankessel '540651' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Mt Rushmore

marcvankessel

De Black Hills is een prachtig gebied om te verkennen. Er zijn talloze (auto/motor-) routes en wandelpaden. En een lijst aan bezienswaardigheden, zoals Custer NP, Needles, Deadwood, Crazy Horse en natuurlijk Mount Rushmore. Het standaard plaatje van Mt Rushmore kennen we natuurlijk allemaal. Maar ook vanaf de Iron Mountain road zijn er diverse uitzichten op dit bekende monument, waarvan de meest bijzondere ter hoogte van mile 24 is. Een doorkijkje door een tunnel, loodrecht op het monument dat hemelsbreed 3 km verder ligt.

'571611' door marcvankessel '571611' door marcvankessel

Verenigde StatenMount Rushmore

Verenigde StatenMount Rushmore

Grand view terrace

marcvankessel

Mount Rushmore, -met de uit graniet gehakte portretten van de Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln-, behoeft geen nadere introductie lijkt mij. Iconisch is het (standaard) beeld dat genomen wordt vanaf het Grand View Terrace. Ik heb gekozen voor een iets ander standpunt.

Laat kaart zien