Montana beste reistijd

Het weer in Montana

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Montana te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Montana? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Montana

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in midden Montana:
Reisadvies
Voor Montana geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Montana

Beste foto's & tips van Montana

'288186' door jdevaan '288186' door jdevaan

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Heet-water-bron in...

jdevaan

De maand loopt ten einde, dus bij deze nog een foto voor het thema: water. In dit geval heet water in een heetwaterbron in Yellowstone in het Black Sand Basin gebied.

'349184' door Marvett '349184' door Marvett

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Big Horn Sheep...(ste

Marvett

Eindelijk een Big Horn Sheep (Steenbok) tegen een blauwe lucht in Yellowstone. Winters zijn hier uitermate streng en sneeuwrijk. Je hebt dus ook veel grijze omstandigheden. Dit was gewoon geluk. De afstand is ongeveer 25 meter, uit de auto gesprongen, beanbag op het portier en schieten maar.

'254523' door dianethone '254523' door dianethone

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Lake Mac Donald

dianethone

Glacier National Park. Dit park maakt deel uit van de Rocky Mountains. De enige rijweg door het park is de going to the sun route,een bergpas van ruige schoonheid.Op de foto het Lake Mc Donald en er is daar een lodge met gelijkluidende naam waar het heel sfeervol logeren is.

Laat kaart zien

Laatste Montana artikelen

Door: Tom Aussems
Video: Nieuwe sport: riviersurfen

Doorgewinterde surfers staan erom bekend in alle uithoeken van de wereld op zoek te gaan naar de hoogste golven. De surfers in dit filmpje namen dat wel heel letterlijk. Ze streken neer in de bergen in de Amerikaanse staat Montana waar ze een nieuwe sport uitoefenden: riviersurfen.

Doorgewinterde surfers staan erom bekend in alle uithoeken van de wereld op zoek te gaan naar de hoogste golven. De surfers in dit filmpje namen dat w...