Moab

Foto door Reisreporter hansdewildt

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Moab

Beste foto's & tips van Moab

'1090511' door baatjes '1090511' door baatjes

Verenigde StatenMoab

Verenigde StatenMoab

Arches National Park

baatjes

Van drie weken zuidwest VS zijn we zeker een week achtervolgd door het restant van een orkaan. Zo ook toen wij in Moab/Arches NP waren. Maar welk weer je daar ook hebt, de vele bogen die daar te zien zijn blijven indrukwekkend.

'867459' door martinhectors '867459' door martinhectors

Verenigde StatenMoab

Verenigde StatenMoab

Fisher Towers

martinhectors

Fisher Towers is de naam van een groep van drie hoge, zandstenen monolieten direct ten noorden van de plaats Moab, in de staat Utah. De monoliet die het dichtst bij de parkeerplaats ligt heet The King Fisher. De tweede rotstoren bestaat uit twee delen, met de namen Echo Tower en Cottontail. De laatste, en tevens ook hoogste rotstoren, heet The Titan. Deze monoliet is 274 meter hoog. De groep is als geheel vernoemd naar een mijnwerker - Fisher - die hier omstreeks het jaar 1880 heeft gewoond. Je kan hier ook een hike maken. Als je in de buurt van Moab bent, is dit zeker aan te raden! Rij via Highway 191 naar het noordelijke uiteinde van de plaats Moab. Ga net voor de Colorado River rechtsaf, via State Route 128. Volg deze weg – die steeds langs de rivier loopt – over een afstand van ongeveer 21 mijl. Bij mijlpaal 21 ga je rechtsaf via de onverharde Fisher Towers Road. Deze weg is vrijwel altijd zeer goed berijdbaar, ook voor gewone personenauto’s. Na 2,2 mijl eindigt de weg bij een ruime parkeerplaats.

'1096422' door konne000 '1096422' door konne000

Verenigde StatenMoab

Verenigde StatenMoab

Dead Horse Point

konne000

Vlak bij Moab liggen enkele prachtige nationale parken. Zo heb je daar natuurlijk Arches en Canyonlands N.P.. Rijd je deze laatste nu enkele kilometers in, krijg je een weg naar links en bereik je uiteindelijk het prachtige Dead Horse Point State Park. Van bovenaf heb je een prachtig zicht op de Colorado River, die zich hier een slingerende weg door het landschap heeft verworven! Niet zo druk toen wij er waren, wel bijzonder mooi!

Laat kaart zien