Lake Clark NP

Lake Clark National Park biedt schoonheid, vulkanen, zalm en steile bergen die weerspiegelen in de turqouise meren. Het ligt diep verscholen in de wildernis van Alaska. Doordat er geen wegen van en naar het park lopen en je er alleen maar per helikopter of watervliegtuig kunt komen, is het een van de minst bezochte nationale parken van de Lake Clark NP. Jaarlijks krijgt Lake Clark zo'n vijfduizend bezoekers te verwerken.

Informatie over Lake Clark NP

Beste foto's & tips van Lake Clark NP

'1095696' door Menno Schaefer '1095696' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Verse Zalm

Menno Schaefer

Nog een foto van de kleine grizzly beer. Dit keer met een verse zalm. We konden de moeder met haar twee kleintje een tijdje volgen, en wat opviel was dat de moeder een zalm viel deze een beet gaf waardoor de zalm niet geheel dood was en hier haar jongen aanspoorde om zalmen te gaan vangen. De kleintjes vingen dan de zalm die moeders zeg maar verdoofd had. Dit hebben een aantal malen kunnen aanschouwen en ik vond dat wel bijzonder.

'1099202' door Menno Schaefer '1099202' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Met haar twee cubs

Menno Schaefer

Vanuit Homer met het watervliegtuig op zoek naar beren. Nu gevonden hoor die dag. Zo ook deze moeder met haar twee jongen. We konden haar een tijdje op afstand volgen en zien hoe ze bezig was haar kleintjes te trainen in het vangen van zalm. Super van kunnen genieten en wat is de natuur dan mooi.

'1097585' door Menno Schaefer '1097585' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Grizzly's

Menno Schaefer

Ja was dit moment nu spelen of toch een klein gevecht om te zien wie de sterkste is. We werden verrast doordat de beren ineens dit begonnen te doen. Het ging er toch nog wild aan toe maar ik had idee dat er niet echt doorgebeten werd. Maar wat een beleving als dit op iets van 25 meter voor je gebeurd. Wat me iedere keer verwonderde is toch hoe groot de klauwen van de beren zijn. De nagels zijn erg lang en daar moet je als mens toch echt niet mee in aanraking komen. Gelukkig hadden de beren alleen oog voor elkaar en werden wij geheel genegeerd.

Laat kaart zien