Grand Canyon beste reistijd

Het weer in de Grand Canyon

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Grand Canyon te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Grand Canyon? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Grand Canyon

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in
Grand Canyon:


Reisadvies
Voor de Grand Canyon geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Grand Canyon

Beste foto's & tips van Grand Canyon

'460404' door ErwinenManon '460404' door ErwinenManon

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Sunset @ Hopi Point

ErwinenManon

Na eerst een volledige dag de South rim te hebben afgewandeld zijn we rond zonsondergang op advies van de park rangers teruggegaan naar Hopi Point waar we van een prachtige zonsondergang hebben genoten!

'494919' door PleunGroeneveld '494919' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

In de Grand Canyon

PleunGroeneveld

Erg leuk was het om met de helikopter in de Grand Canyon te landen, wij deden deze tocht vanuit Las Vegas. We zijn ook in Sedona geweest en ook van daaruit is het mogelijk om een mooie tocht te maken naar de Canyon, en kan zelfs nog goedkoper zijn. Afhankelijk van de soort excursie) die je wilt maken.Maar waar vandaan je het ook doet het blijft spectaculair en je ziet hele mooi vergezichten.

'483283' door MiekeDeHaas '483283' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Licht en schaduw

MiekeDeHaas

Grand Canyon is een zeer diepe kloof in het noorden van Arizona.Door de diepe kloof ontstaat er veel schaduw met zonnige stukken. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van Colorado deze kloof doen ontstaan. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte van 15 á 29 kilometer. Elke moment van de dag is het daar mooi. Laat je auto/camper achter op de parkeerplaats en maak kosteloos gebruik van de shuttlebus. Deze bus rijdt langs de kloof en je kunt steeds in en uit stappen. Ook goed voor het milieu. Graag even vergroten

Laat kaart zien