Denali NP beste reistijd

Het weer in de Denali NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Denali NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Denali NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Denali NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Denali NP:


Reisadvies
Voor de Denali NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Denali NP

Beste foto's & tips van Denali NP

'553711' door kburgers1 '553711' door kburgers1

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Teklanika River

kburgers1

Alaska is ruig met zijn duizenden hectaren bos, kilometers aan rivieren en ontelbare meren. Door o.a. Denali National Park loopt de Teklanika River. Prachtig zoals deze rivier zich door het landschap beweegt en zijn sporen nalaat. De rivier is dan ook 149 kilometer lang. De rivier wordt niet door mensen beheert (terug gedrongen). Daarom is Alaska, waaronder Denali National Park, voor mij een prachtige bestemming buiten de gebaande paden.

'459602' door Doekemeijer '459602' door Doekemeijer

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Denali NP I

Doekemeijer

Telkens wanneer ik deze foto zie moet ik aan de film "In to the wild" denken. De foto is ook daadwerkelijk in Denali NP genomen. Zelf vind ik de bus van toegevoegde waarde, niet alleen voor het perspectief maar ook voor de filmtitel. Tijdens ons verblijf kregen wij het verhaal te horen en werd er ook gezegd dat er een film van gemaakt ging worden, tot die tijd kende ik het verhaal niet. De film ging nog meer leven omdat we ook daadwerkelijk in Denali geweest zijn. Prachtige film een van mijn favorieten!

'433276' door Jan10e '433276' door Jan10e

Verenigde StatenDenali NP

Verenigde StatenDenali NP

Baby Moose

Jan10e

We maken een 8 uur durende tocht door het Denali NP. Om 05.30 opgehaald met een schoolbus..!. Er is geen stoel meer vrij, volle bak. Het is een druilige bewolkte dag. Niet echt de ideale omstandigheden om van een nationaal park te genieten. Behalve landschap waren mijn verwachtingen hoog gespannen om vooral beren te zien. Maar dat is alleen gelukt met de verrekijker. De raampjes konden gelukkig open geschoven worden en zodoende lukt het dan toch om om beurten de weinige dieren die we zien toch te fotograferen. Geen ideaal uitgangspunt. De bus kan ook niet van de weg af. De chauffeur/gids is erg plezierig om naar te luisteren en rijdt heel rustig en als er wat te zien is werd ook alle tijd genomen. Dus daar heeft het echt niet aan gelegen. Moose zijn solitiaire beesten. Najaar is paringstijd. De mannetjes vechten dan om het recht om met een bepaald vrouwtje te paren. Deze kleine had net gedronken bij mama Moose en dartelde nu achter haar aan.

Laat kaart zien