Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kronkel over Kings Canyon Scenic ByWay

Californie,
Verenigde Staten


Kings Canyon National Park grenst aan Sequoia National Park en ze vormen gezamenlijk een park, er is een entree en je betaalt 1x de toegangsfee.. Het zijn echt twee verschillende parken.

Wij verbleven 2 nachten op een campground bij Grant Grove Village. Vanaf hier konden we zowel Kings Canyon en Sequoia bezoeken.

De eerste dag bezochten we Kings Canyon, een van de diepste Canyons van de USA.
We reden met de camper over Kings Canyon Scenic Byway (highway 180). Dit na eerst nagevraagd te hebben of het wel open was, de weg sluit namelijk in de winter en de opening in het voorjaar is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat een fantastisch mooie weg om te rijden! Een kronkelende weg door de indrukwekkende canyon, prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen en in de diepte de Kings river. Aan het eind van de weg rijd je langs die rivier.

Onderweg kom je langs verschillende uitkijkpunten en er zijn een aantal korte wandelingen. Door het slechte weer (het regende) konden wij slechts een wandeling doen naar de Roaring River Falls (wat een geweldige naam!). Nou ja wandeling het was 15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

Let wel er zijn in dit NP geen benzinestations!! Zorg dat je tank vol is als je het bezoekt.
Met onze benzineslurpende camper (hij reed gemiddeld 1 op 4!!!) durfden wij het de 2e dag niet aan en zijn we eerst het park weer uitgereden om te gaan tanken een kleine omweg van ruim 72 km