Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

All alone at Hole-in-the-wall_Mojave National Preserve

Californie,
Verenigde Staten


Zo zit je in de hectiek van Las Vegas zo zit je op de meest fantastische plek in Mojave National Preserve.

Nou ja zo, het was wel een aardig rit.
Eerst was het hartstikke druk op de interstate. Daar na een uurtje gelukkig van af, we reden door een van mooiste Joshua Tree bossen van California.
Ja daar was de afslag voor de campground Hole-in-the-wall...oh nee toch niet want na 3 mile ging het van een asfalt weg over in een onverharde weg. Daar mochten we niet op rijden met de camper.
Dat werd 60 (!) mile omrijden, maar wat was het die rit waard!

De campground was op 1 andere campinggast na helemaal voor ons. We hadden een geweldig uitzicht over de weidse woestijn, de zon ging onder, de krekels tjirpte...verder helemaal stil. Hoe donkerder het werd hoe meer sterren je zag. Wauw!!!!!

Fladder, fladder whoehaha een vleermuis ik was in 2 tellen weer bij en in de camper. Er hing namelijk aan het begin van de campground een pamflet met een waarschuwing voor vleermuizen met hondsdolheid!! Toch weer naar buiten want het was toch wel heerlijk buiten, er kwam er nog een voorbij gefladderd en daarna rust...........

De volgende dag ontbeten we buiten in de koele ochtend van de woestijn. Er was een drukte van jewelste met vogels, langs rennende roadrunners miep miep, huppelende konijntje. Fantastisch!! Ook de dieren gebruiken de koele ochtend.

Kortom dit was en is de meest fantastische plek waar wij gekampeerd hebben in the US of A.

Absoluut een aanrader.