California

Foto door Reisreporter neretslok

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over California

Beste foto's & tips van California

'1089793' door mo7ster '1089793' door mo7ster

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Tunnel View

mo7ster

Als je vanuit San Francisco komt, is het uitzichtpunt Tunnel View je eerste echte kennismaking met Yosemite. En wat voor een! Bij Tunnel View kijk je dwars 'door' de vallei en zie je de rotspartijen samen komen in een prachtige partij groen. Aan de linkerkant zie je al de "Half Dome" liggen. Pas even later hadden we door dat deze foto op de achterkant van onze camper stond.

'842554' door neretslok '842554' door neretslok

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Lone Cypress

neretslok

Tussen de Californische plaatsen Monterey en Carmel-by-the-sea ligt een rots met daarop een eenzame cypressenboom: de Lone Cypress. Amerikanen hebben de gave om overal wel iets bijzonders van te maken (in dit geval is dat ook wel bijzonder) en inmiddels is de Lone Cypress een bekende attractie en een beroemd (beschermd!) beeld geworden. Zij staat er al 250 jaar zo, heeft weer en wind getrotseerd, en door de boom met kabels vast te zetten en er een beschermend muurtje omheen te bouwen hopen de Amerikanen er nog zeker 50 jaar aan toe te voegen.

'1089439' door konne000 '1089439' door konne000

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Schooltje in een Ghos

konne000

Vlakbij de plaats Barstow in Zuid-Californië ligt de ghost town Calico, gesticht in 1881. Dit is een oud zilvermijn stadje, waar ooit 1200 mensen woonden en waar 500 mijnen werden uitgebaat. Momenteel is het een echte toeristische trekpleister geworden met winkeltjes en restaurants. Vond het niet echt interessant, alhoewel het plaatsje in een schitterend landschap ligt. Wat dat betreft weer wel een bezoekje waard! Op de foto het schooltje (al lijkt het een kerkje) waar de mijnwerkerskinderen naar toe gingen!

Laat kaart zien