Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Gestrand in de USA

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Bocaj

Gestrand in de USA

Net als vele reisgenoten wereldwijd ben ik als gevolg van de vulkaanuitbarsting in IJsland gestrand.
Na afgelopen dagen het nieuws gevolgd te hebben via internet en televisie werd mijn terugvlucht van Denver via Houston naar Amsterdam circa 3 uur voor vertrek definitief geannuleerd.
Omdat ik dit al zag aankomen en niet vast wilde komen zitten in een hotel in Denver of Houston, met alle kosten voor hotel, eten, etc., had ik al een ticket geboekt naar Chicago.
Dit om 2 redenen, als eerste kan ik dan thuis verblijven bij mijn vrienden Brent en Susie in Rockford (ca. 100 km ten noorden van Chicago) en kan werken vanuit het bedrijf van Brent en ten tweede omdat ik graag in de buurt wil zijn van een grote hub.
In een situatie als deze is het vrij lastig om gedetailleerde informatie te verkrijgen over de huidige situatie. In het nieuws wordt er uiteraard veel aandacht aan besteed, maar dit betreft vooral algemene informatie over de situatie. Via telefonisch contact met mijn vrouw thuis krijg ik pas een goed beeld van de ernst van de situatie in Europa.
Ik ben gelukkig in de situatie dat ik bij vrienden thuis kan verblijven zodat er geen extra kosten zijn, bovendien kan ik m.b.v. moderne communicatie middelen ook gewoon werken, ik realiseer me dat veel andere reizigers er heel anders voor staan.
Ik weet niet goed hoe het nu verder gaat, ik heb door de annulering geen ticket meer, ik kan op dit moment ook geen ticket boeken. Ik probeer via boekingskantoren en internet informatie te krijgen en op een wachtlijst te komen, vanuit Nederland proberen mijn collega’s hetzelfde. Tot die tijd maak ik er het beste van en zie dit als een nieuwe (reis)ervaring waar zoveel als mogelijk van geniet.

Als iemand informatie heeft die mij kan helpen weer naar huis te komen zodra het luchtruim weer wordt geopend houdt ik mij aanbevolen.

Groeten uit Rockford.

Foto's

debdb.jpg
debdb.jpg
Bocaj
bdeb6.jpg
bdeb6.jpg
Bocaj
99016.jpg
99016.jpg
Bocaj