Puerto Rico

Vier eeuwen Spaans-Caribische cultuur komen in Puerto Rico samen met Amerikaanse invloeden, wat zo nu en dan leidt tot curieuze combinaties. Parkeerterreinen naast plaza’s, snelwegen naast fonteinen en skyscrapers naast hutjes: het past bij de gemengde geschiedenis van dit eiland. Reizigers die zich in het berglandschap wanen of de onontwikkelde kust ontdekken kruisen heuveldorpjes met vriendelijke lokale bevolking en passeren riffen waar duikers ontzettend veel vissen zien in slechts een paar seconden.

Puerto Rico is gelegen in het oostelijk deel van de Caribische Zee, ten oosten van de Dominicaanse Republiek en ten westen van de Maagdeneilanden. Het maakt deel uit van de Grote Antillen. De hele archipel bestaat uit het hoofdeiland Puerto Rico en diverse kleinere eilandjes, waaronder Vieques, Culebra en Mona. Het hoofdeiland is 170 kilometer lang en 60 kilometer breed, met een bevolking van ongeveer vier miljoen. De hoofdstad San Juan -tevens de grootste stad van het eiland- ligt aan de noordkust en telt zo'n 430.000 inwoners. Met 1338 meter is de Cerro de Punta het hoogste punt van Puerto Rico . Het laagste punt ligt op zeeniveau.

Hoewel Puerto Rico deel uitmaakt van de Verenigde Staten, is Spaans hier de voertaal. Naar schatting is minder dan een kwart van de bevolking bekwaam genoeg om het Engels hier als voertaal te gebruiken. Ook op scholen wordt Engels als tweede taal onderwezen.

Puerto Rico kent een tropisch klimaat met het hele jaar warme temperaturen. Ook valt er redelijk veel neerslag, een echt droge periode is niet aan te wijzen. De kleinste kans op neerslag heb je in de wintermaanden, wanneer het ook iets koeler en minder benauwd is dan in de zomermaanden.

Op toeristisch gebied doet Puerto Rico het goed. Het is de grootste toeristische bestemming in het Caribisch gebied als je kijkt naar het toeristenaantal dat hier op jaarbasis naartoe komt. Het overgrote deel van die toeristen, meer dan 75 procent, is afkomstig uit de Verenigde Staten. Puerto Rico is vooral populair als tussenstop of opstapplaats van cruiseschepen. Menig cruiseboot legt aan op dit prachtige eiland.

Informatie over Puerto Rico

Alle highlights van Puerto Rico

Beste foto's & tips van Puerto Rico

'493288' door wimraaijen '493288' door wimraaijen

Puerto Rico

Puerto Rico

Verborgen paradijs

wimraaijen

El Escondido, de Verborgen Plek, is een gasthuis op de rand van het regenwoud El Yunque, Puerto Rico. Vanaf het terras dit uitzicht in de avond. Wordt het iets donkerder, dan doemen de lichtjes van hoofdstad San Juan op. El Escondido is werkelijk een verborgen paradijs, met een botanische tuin die door de eigenaren zijn aangelegd. Geweldige mensen en een rondleiding van een half uur door Joaquin duurt al gauw langer dan twee uur ;-) GO THERE!!!!!!!

'528963' door Fransvdg '528963' door Fransvdg

Puerto Rico

Puerto Rico

El Yunque

Fransvdg

El Yunque National Forest ligt in het noordoosten van Puerto Rico . Dit is het enige tropische regenwoud in de Verenigde Staten. Dankzij de flinke neerslag die hier regelmatig valt is er een soort jungle ontstaan met weelderige begroeiing, rotsen, watervallen en kleine rivieren. Je kunt er heel mooie wandelingen maken. Voor de liefhebbers: hier leven kikker – en vogelsoorten die je nergens anders tegenkomt. Iedereen die met een cruise naar Puerto Rico komt kan ik een bezoek aan El Yunque aanraden.

'497763' door wimraaijen '497763' door wimraaijen

Puerto Rico

Puerto Rico

Het verborgen paradij

wimraaijen

Al eerder plaatste ik een foto van El Escondido, een verborgen paradijsje nabij het enige regenwoud in het territorium van de VS: El Yunque in Puerto Rico. Het gasthuis is van twee Puerto Ricanen, beiden tuinarchitect. Ze hebben van overal ter wereld tropische planten gehaald en bouwen nu aan hun eigen paradijsje. Verstopt, zoals de naam in het Spaans al doet vermoeden. We konden het eerst overigens ook niet vinden. Maar de mooiste schatten zijn verstopt. Zeker een aanrader!!!

Praktische informatie over Puerto Rico

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  januari t/m mei
 • Internet extentie
  pr
 • Hoofdstad
  San Juan
 • Aantal inwoners
  3,9 miljoen
 • Oppervlakte
  20% van Nederland
 • Reistijd
  9:00
 • Talen
  Spaans, Engels
 • Religie
  katholiek (85%)
 • Tijdverschil
  5 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  5 uur vroeger
 • Telefooncode
  1
 • Voltage
  120 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  geen visum nodig
 • Douane
  geen visum nodig
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A en Bilharzia
 • Aanvlieghaven
  San Juan, Ponce, Mayaguez
 • Nationale feestdagen
  11 november Oorlogsveteranendag,

Kaart van Puerto Rico en omgeving

Eeuwenoude indianen opgegraven

De best bewaarde archeologische vondst van de Cariben wordt eindelijk opgegraven. Zowel de afmeting als de waarde van de vondst - een eeuwenoud plein voor Indiaanse ceremonies in San Juan, Puerto Rico - verbaast de plaatselijke archeologen.

De best bewaarde archeologische vondst van de Cariben wordt eindelijk opgegraven. Zowel de afmeting als de waarde van de vondst - een eeuwenoud plein...