Panama stad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Panama-kanaal

Panama stad,
Panama


Een van de reden dat wij naar Panama wilden was het aanschouwen van het Panama-kanaal, echter niet alleen het aanschouwen wat je prima kunt bij het bezoekerscentrum van de Miraflores Locks, een mooi punt en tevens museum. We wilden het Panama-kanaal ook bevaren. Wij gingen met een groepsreis van Sawadee mee en dan heb je het niet altijd voor het zeggen wat exact het programma is, echter in deze reis zat een vaartocht door het Panama-kanaal. Het bleek dat we niet door het volledige kanaal gingen. Door de eerste Locks en daarna halverwege het kanaal terug. Echter bepaalde dagen deed de boot het hele traject. Ik moet zeggen dat dit zeer spectaculair is. Dus let erop dat je bepaalde dagen (welllicht is dit altijd te boeken) de hele route kunt doen, Je gaat het hele kanaal door en eindigt in colon. In twee uur wordt je teruggebracht naar Panama city. we werden voor ons hotel afgezet. Wij vinden dat de complete tocht een must is. maar goed heb je beperkte tijd dan zou je ook de helft van het kanaal kunnen doen.

Ik weet niet of wij geluk hadden maar toen wij de sluizen in gingen hadden wij tankers voor ons, een tanker achter ons en een enorm cruise-schip naast ons. Dan voel je je erg klein.

De vogelliefhebber komt tijdens deze tocht ook aan zijn trekken. Je ziet pelicanen, fregatvogels, meeuwen, sternen en veel vis-arenden.

We deden de dag erna het bezoekerscentrum bij de Miraflores Locks, een uitstekende aanvulling met museum, film en een blik van de wal op de sluizen.