Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colors

Willemstad,
Nederlandse Antillen


Punda (De Punt) is de oudste wijk van Curacao en er zijn talrijke leuke winkels te vinden. De gevels danken hun vrolijke kleuren aan een gouverneur die zich stoorde aan de felle witte gevels. Hij liet de panden in de 19e eeuw paars, roze en oker schilderen zodat het weerkaatste zonlicht minder pijn aan de ogen zou doen.
Vanuit Otrobanda (De overkant) heb je een mooi uitzicht op de pontonbrug en Punda aan de overzijde van het water. Het is de levendige en meest kleurrijke wijk van Willemstad.

Colors is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1988. De film gaat over twee politiemannen van de LAPD die patrouilleren door de wijken in South Los Angeles waar de Bloods, de Crips en de Sureños de baas zijn.
De film gaat niet alleen over de problemen in de wijken maar ook over de spanning tussen twee agenten. De jonge agent wil zo hard mogelijk ingrijpen terwijl de wat oudere inziet dat elk optreden van de politie alleen maar extra weerstand oproept bij de mensen uit de wijken. Niet alleen bij de bendeleden maar ook bij de overige bewoners en zelfs de slachtoffers. (bron: Wikipedia)

Bekijk de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=TEauBVUJKhA