Nederlandse Antillen reviews

9
Nederlandse Antillen Willemstad
Fransvdg was hier 01 dec 2013
Willemstad op Curaçao is beslist een bezoek waard. De oude binnenstad is door Unesco tot Werelderfgoed verklaard en in mijn ogen is dat terecht. De kleurrijke huizen langs de Handelskade zijn heel fotogeniek. In de wijken Otrabanda en Scharloo wordt volop gerestaureerd. Er is dus veel moois te zien. Het Nederlandse verleden vind je terug in de Fortkerk en bij de Emmabrug. Die brug drijft op pontjes en wordt weggevaren als er een groot schip moet passeren. Het is heel leuk om daar dan te gaan kijken. En als je toch "snel" naar de overkant wilt, worden er veerbootjes ingezet. Maar waarom zou je haast hebben als toerist? Neem lekker een Blue Curacao en ga op een terras bij de Handelskade zitten om te kijken wat er allemaal gebeurt. Andere bezienswaardigheden zijn de oude synagoge en de drijvende markt aan de Sha Caprileskade. Ook kun je een bezoek brengen aan het Sea Aquarium. Dat ligt buiten het centrum van de stad, maar is zeker de moeite waard. En wat eten betreft, er is is keus genoeg. Maar voor een leuke, lekkere lunch tussen de Antillianen raad ik je Plaza Bieu aan. Daar zit je aan lange tafels en je wijst in de open keukentjes aan wat je hebben wilt. Wat Willemstad voor mij extra leuk maakte is dat je gewoon in het Nederlands kunt praten en de lokale krant dus moeiteloos leest. Je bent ver weg en toch voelt het ook op heel wat plekjes als een stukje Oud-Holland. Tot slot: de zon schijnt er vaker dan in Nederland!
Stad
  • mooie binnenstad
Review geplaatst op 2016-09-16
10
Nederlandse Antillen Bonaire
Anjo was hier 15 mrt 2018
Bonaire, leuk, maar er waren zo veel leuke dingen. Toch geweest, in begin juni. Wat een eiland, zo vroeg in het jaar nog heerlijk rustig. Hotel all inclusive waarom ? Ik weet het niet. Toen we daar aan kwamen, bleek ik bijna niet meer te kunnen lopen, verrotte knie, die opspeelde en later dat jaar geopereerd. Dus een 4-wheel gehuurd. Schitterend, het hele eiland van links naar recht en van onder naar boven vice versa. Zelfs daar kun je nog verdwalen, linksaf, rechtsaf, ga hier eens heen. Stonden we aan het eind, want de weg liep dood, staat nergens aangegeven,allemaal prachtig gekleurde vogeltjes en een nog mooiere rustige inham, niemand te bekennen. Zo apart, de stilte die helemaal niet stil is, de rust.Veel zandpaden, tussen de hoge cactussen door. Ook naar het nationale park, Washington Slagbaai(vandaar de 4-wheel) grote leguanen, de meest aparte golven en soort van geysirs, zwemmen tussen de Pelikanen. Weer de rust. De zoutpiramides, de slavenhuisje. Een keiharde regenbui, 10 minuten misschien. Teveel om op te noemen. Soms voelde je je een ontdekkingsreiziger, dat kan zelfs daar. Ik wil terug.
Regio
  • Het hele eiland, de natuur, de mensen, de dieren. De restaurants, soms in de middle of nowhere
  • Niet kunnen ontdekken
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Nederlandse Antillen Sint Maarten
MariekeH was hier 01 nov 2008
Sint Maarten is een mooi stukje paradijs in de Caribbean. Het is een fantastisch eiland om vakantie te vieren. Er zijn tal van prachtige accommodaties: van luxe hotels tot low budget studio´s om te huren. Snorkelaars en duikers kunnen genieten van de onderwaterwereld. Wie het eiland liever vanuit vogelperspectief ziet, kan parasailen bij Pinel Island. De shopaholics kunnen hun hart ophalen in de leuke boetiekjes in Philipsburg of op de markt van Marigot. In het dorp Grand Case zijn culinaire hoogstandjes te proeven in goede restaurants. Wie het drukke Nederland wil ontvluchten, kan met zijn e-reader op een strandbedje gaan liggen. Relaxen en een bruin kleurtje opdoen tegelijk! Geniet ´s avonds van de zwoele muziek en smaakvolle cocktails in ´Sky Beach´ in Philipsburg. Uiteraard nadat je zonsondergang vanaf de boulevard hebt bekeken. De beste reistijd is januari tot en met april. Er is een Nederlands en een Frans gedeelte op Sint Maarten. Wat hier geweldig is: vliegtuigen spotten op Maho beach. Pas op dat je niet in zee wordt geblazen door de ´jetblast´ van opstijgende vliegtuigen. Maak een dagtrip naar Anguilla en laat je naar de noordkant van het eiland brengen, waar je helemaal in je eentje kunt genieten op een wit strand! Althans, in 2006 was het nauwelijks toeristisch te noemen. Er zijn vanuit Sint Maarten ook gave excursies per boot naar St. Barths en Saba te maken.
Regio
  • Relaxte Antilliaanse vibe
  • Paradijselijke stranden
  • Sportactiviteiten in overvloed
  • Voldoende mogelijkheid tot uitgaan
  • Veel toeristen van cruiseschepen
Review geplaatst op 2018-01-27
8
Nederlandse Antillen Curacao
dvanweert was hier 01 okt 2016
Inmiddels heb ik Curacao 3 keer bezocht en steeds op een net wat andere wijze. De eerste keer was ik met een vriendin en hebben we bij kennissen thuis overnacht. De tweede keer was ik er werk gerelateerd en hebben we naast de gebruikelijke vakantie activiteiten ook een festival bezocht en zijn we wezen schieten op de schietbaan! De derde keer was ik er met mijn familie en heb ik hen het eiland laten zien vanuit mijn eerdere ervaringen. Ik kan iedereen aanraden om een auto te huren en op ontdekkingstocht te gaan! Er is zo veel te zien en te doen als je even verder kijkt dan de grote beachclubs en toeristen gelegenheden. Een greep uit mijn favorieten: Westpunt: bezoek de afgelegen strandjes en de traditionele landhuizen Playa Cas Abao: voor mij veruit het mooiste en fijnste strand van het eiland Ga eten bij Plasa Bieu: lokale markt waar je voor een prikkie een traditionele maaltijd eet tussen de lokale bevolking Wandel door de binnenplaats van Kura Hulanda en leer over de geschiedenis van de slavernij Beachclub Karakter: heerlijk loungen en eten met regelmatig live muziek Zoek naar zeeschildpadden bij Playa Kalki Kijk uit over het eiland op het hoogste punt van Curacao bij Soto/Santa Martha Baai Bezoek klein Curacao en waan je in het paradijs!
Regio
  • strandjes met het mooiste blauwe water
  • voor elk wat wils
  • caribische sfeer en muziek
  • toerisme rondom willemstad
  • sommige gebieden zijn niet altijd veilig
  • steeds meer stranden word entree gevraagd
Review geplaatst op 2017-05-03
8
Nederlandse Antillen
autominded was hier 01 dec 2016
Wat ga je doen op Curaçao als je maar 1 dag hebt? Bij Boriccar een auto kunnen regelen en naar Christoffelpark gereden. Bij de receptie werden we aardig te woord gestaan en uitleg gekregen hoe lang de rit minstens zou gaan duren. Het park is aan beide kanten van de weg en de routes die je gaat rijden dus ook. Omdat het zondag was moest eerst de lange route, dit i.v.m. de sluitingstijd. De route is regelmatig voorzien van parkeerplaatsen ( Waar je wel voorzichting en met beleid moet rijden want er zijn nog wat gaten en rotsen ) voor de interessante dingen. Van uitzichten tot geschiedenis van plantages. Voor de wandelaars is er gelegenheid om echt te gaan wandelen in de natuur. De 2e route was richting de kust. De uitzichten die je daar krijgt, bv bij Boka Grandi zijn echt de moeite waard. De woeste kust vergeet je niet snel. Als totaalpakket heeft dit park een museum, wandeltochten, en verschillende routes om te rijden, kortom voor iedereeen wel iets een echte aanrader.
Land
  • Veel te zien en doen
  • weinig horeca voorziening
Review geplaatst op 2016-12-29
8
Nederlandse Antillen Bonaire
Vriendelijke bevolking; iedereen groet elkaar. Zeer relaxt leven dus je komt volledig tot rust. Altijd lekker windje dus niet te warm.Het vliegveld is dichtbij want het eiland is klein. Jeetje nodig omdat de wegen niet overal verhard zijn. Als je golft, dan beslist een rondje lopen daar. Moeilijk te vinden maar Theo rijdt voor als je het vraagt bij het reserveren. Echt een ervaring, een golfbaan met hoge cactussen, zonder gras, aan zee. Een heerlijke plek om een dag heen te gaan is: Sorobon. Goede overdekte ligbedden en heerlijk eten, plus zandstrandje. Klein-Bonaire met watertaxi te bereiken is niet veel (er is helemaal niets), maar vandaar kun je een nog mooiere onderwaterwereld inlopen om te duiken of snorkelen. Overigens, op Bonaire zelf kun je net voorbij het restaurant van het Van der Valkhotel ook een trapje af bij een pier waar - bij de pilaren van een ponton - veel vis, schildpadjes en soms een enorme rog te zien zijn.
Regio
  • zon en windje
  • subliem mooie onderwaterwereld
  • niet druk en schitterende roze flamingo's
  • prachtig eiland en fraaie kust
  • eco golfbaan zonder gras (uniek)
  • duurder dan in Nederland
  • weinig zandstrand dus waterschoentjes mee.
  • buiten het centrum diepe gaten in de weg
  • absoluut auto/jeepje nodig om wat te zien
Review geplaatst op 2016-12-21
9
Nederlandse Antillen Bonaire
OutOfTheBlue was hier 01 mei 2016
We wonen inmiddels 7 maanden op dit prachtige eiland. Officieel gezien is het een deel van Nederland, maar je leert al snel dat alles hier anders gaat en vooral langer duurt... dat is in het begin even wennen, maar zodra je alle Nederlandse stress loslaat en je overgeeft aan de filosofie van 'poko poko' (langzaam aan), kan je volop genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De vriendelijke mensen, de geweldige (fotogenieke) plekken, de relaxte stranden met azuurblauwe zee en de heerlijke restaurants. Bonaire is een paradijsje.
Regio
  • Vakantiegevoel, tropisch
  • Je moet geduld hebben...
Review geplaatst op 2016-12-13
10
Nederlandse Antillen Saba
silly was hier 01 nov 2016
Dit kleine eilandje van maar 13m2 en zo'n kleine 2.000 inwoners heeft mijn hart gestolen. De overtocht per boot vanaf St.Maarten is ongeveer 1,5 uur en al een ervaring op zich. Het eilandje ligt als een grote groene rots in de zee , niet voor niets word het eilandje ook wel "The Unspoiled Queen" genoemd... Mount Scenery is het hoogste punt van Nederland en zeker de klim van 1,5 uur waard, je waant je in een prachtig tropisch regenwoud waar de tijd heeft stil gestaan.Dezelfde regel geld voor alle huisjes die hier gebouwd zijn , witte houten huisjes met rode daken. Het is een perfecte plek om mooie wandelingen te maken, en je zal zeker weinig toeristen tegenkomen.Voor duikers en snorkelaars behoord dit eilandje tot een van de top 10 beste duikplekken ter wereld!
Regio
  • Gemoedelijke sfeer
  • Vriendelijk
  • Prachtige natuur
  • Schitterende onderwaterwereld
  • Mooie wandelingen
  • Maar 1 strand
Review geplaatst op 2016-12-02
7
Nederlandse Antillen
JMoerkens was hier 01 jan 2012
Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, kennen we allemaal van de ansichtkaarten met de kleurrijke handelspanden aan de kade. Deze kade is hét aangezicht van de stad en is ook mooi om met eigen ogen te zien. De stad is uiteraard wel meer dan dat. De wijk Otrabanda is een rustigere wijk dan Punda. Wanneer je hier doorheen wandelt, krijg je een betere en meer realistische kijk op het leven in Willemstad. Een andere must-see is wat mij betreft het Kura Hulanda museum, waar je meer leert over de geschiedenis van de slavernij op het eiland. Confronterend, zeker als Nederlander, maar het museum is erg goed in elkaar gezet. De verhalen raken, en visueel is alles interessant. Willemstad kent vele terrasjes, markten en winkeltjes, dus je hoeft je niet per se te vervelen. Wanneer je echter een echte cultuursnuiver bent moet je ook weer niet té veel van de stad verwachten. In een dag heb je alles wel gezien wat er te zien valt, is mijn ervaring. Eerlijk gezegd was ik zelfs al sneller klaar. De stad is relatief klein en lang niet alle straten zijn zo mooi kleurrijk en bezienswaardig als de bekende kade. Maar zeker een leuke plek om een dagdeel of dagje heen te gaan voor een goede indruk van het Curaçaose stadsleven.
Land
  • Kleurrijk en gezellig
  • De wijk Otrabanda
  • Kura Hulanda Museum
  • Relatief klein
Review geplaatst op 2016-11-30
8
Nederlandse Antillen Curacao
Curacao is een prachtig eiland waar veel te doen is. Voor zowel jongeren, ouderen en gezinnen! Veel mensen denken dat je er alleen maar aan het strand kunt liggen, maar dat is (gelukkig) helemaal niet waar. Ik heb me in de vijf maanden dat ik hier was, geen moment verveeld. Je kunt naar de struisvogel farm, de Christoffelberg beklimmen, naar verschillende national parks waaronder het prachtige Shete Boka, ontzettend mooi duiken en snorkelen, met een bootje naar het onbewoonde eiland Klein Curacao. Echt genoeg te beleven dus! Daarnaast kun je op het hele eiland lekker eten (probeer vooral eens de lokale gerechten zoals funchi, of eet eens leguaan bij Jaanchies). Voor jong publiek zijn er veel uitgaansgelegenheden, er is elke avond wel wat te doen! Tip: Huur een auto, want alles ligt wel vrij ver van elkaar, en als je wat meer van het eiland wil zien dan alleen je resort is een auto zeker onmisbaar! Er zitten wel veel Nederlanders op het eiland, vooral veel studenten. Maar buiten de hoogseizoenen om is het niet heel druk en zul je zeker in Willemstad vooral locals tegenkomen. Alleen in de zomervakantie was het echt druk met toeristen. Oh, en als je dan toch de toerist uit wilt hangen: bezoek de Handelskade, ga op de foto met de 'Curacao' letters en koop eens wat op de drijvende markt. Allemaal op loopafstand van elkaar in Willemstad. Toch liever aan het strand liggen? Dan zijn Playa Lagun (daar kun je prachtig snorkelen!), Cas Abou en de Grote Knip absolute aanraders
Regio
  • Het hele jaar mooi weer
  • Veel te doen
  • Zowel voor actieve- als voor strandvakanties
  • Prachtige stranden
  • Mooi snorkelen en duiken
  • Veel Nederlanders
  • Boodschappen in de supermarkten zijn duur!
  • Je hebt echt wel een auto nodig
Review geplaatst op 2016-11-18
7
Nederlandse Antillen Sint Maarten
Linda456 was hier 01 nov 2015
Columbus (de ontdekkingsreiziger) plaatste Sint Maarten op zijn lijstje met nutteloze, oninteressante veroverde gebieden. Eeuwen geleden was Sint Maarten misschien ook wel oninteressant maar vandaag de dag is het een leuk, gezellig en warm eiland. Dat is toch dat eiland waar die vliegtuigen laag overvliegen? Ja, dat is Maho Beach en zeker leuk om te bezoeken maar het eiland biedt zoveel meer. Wist je dat je overal leguanen kan tegen komen, sommige van wel meer dan 1 meter lang? Wist je dat het eiland ook veel natuurgebieden kent met prachtige uitzichten? Wist je dat niet alle mensen Nederlands spreken? Sint Maarten wordt ten onrechte een "verlengstuk" van Nederland genoemd. Er zijn zeker Nederlandse invloeden te vinden en wanneer je lekker voor zon, zee en strand gaat en gewoon je Nederlandse biertje kan bestellen is Sint Maarten een prima eiland maar ook voor de meer, avontuurlijke reiziger biedt Sint Maarten uitkomsten. Lekker met een quad over de duinen crossen, paragilden, parachute springen, surfen en ga zo maar door.
Regio
  • Aangename inwoners
  • Goed voor 1 à 2 dagen bezoek
  • Toeristisch, absoluut geen duizenden
Review geplaatst op 2016-11-12
8
Nederlandse Antillen
JannavEek was hier 01 mei 2011
Bij een bezoek aan Sint Eustatius hoort een beklimming van The Quill, de 600 mtr hoge slapende vulkaan. Volgens vulkanologen een van de mooiste vulkanen in de wereld. De Quill is een beschermd Nationaal Park. Er zijn acht verschillende wandelroutes, die je even ophaalt bij het STENAPA centrum in Oranjestad. Vanaf daar is het een uurtje klimmen naar de kraterrand. Onderweg wordt je verrast met de specialiteiten van Statia: de Antilliaanse leguaan, heremiet kreeften die zich de berg laten afrollen, en de Red Bellied Racer, een kleine, niet giftige slang. Daarna volgt de afdaling in de krater die volledig begroeid is met een tropisch regenwoud in pocketformaat compleet met lianen, orchideeën en zoet geurende bromelia’s alle seizoenen van het jaar. Prachtig!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Een tropische verrassing in de krater
  • Mooie uitzichten over het eiland
  • Geen toeristen
  • Geen
Review geplaatst op 2016-10-19
8
Nederlandse Antillen St. Eustatius
JannavEek was hier 01 mei 2011
Wie naar Caribisch Nederland gaat zal eerder voor Sint Maarten en Saba kiezen en pas op de laatste plaats voor St. Eustatius. Waarom toch dit eiland bezoeken? Misschien wel omdat het een eiland bij uitstek is voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke cultuur, natuur en ontspanning. Je vindt hier geen levendige uitgaansgebieden. Wel enige boeiende historische bezienswaardigheden in de hoofdstad Oranjestad. Het eiland heeft nogal een geschiedenis! Je vindt er geen witte zandstranden en luxe hotels, maar wel goede snorkel- en duikmogelijkheden, ruige ongerepte kusten, een Marinepark, botanische tuinen, hikings naar de vulkaankrater. St. Eustatius is een bestemming buiten de gebaande paden en geschikt voor wie een authentiek Antilliaans eilandleven wil ervaren.
Regio
  • Ongerepte kust
  • Authentieke cultuur
  • Boeiend stukje Nederlandse geschiedenis
  • Het is er goed duiken
  • Geen witte zandstranden
  • Niet een levendig uitgaansleven
Review geplaatst op 2016-10-18
8
Nederlandse Antillen Bonaire
AgamSmit was hier 01 sep 2016
Met een rammelende huurauto vertrokken we vanuit Kralendijk langs de kust in noordwestelijke richting. Een prima weg, als je alleen op de weg bent. Op het moment dat je een tegenligger hebt dan is het gas verminderen, terug schakelen en je halve auto in de berm prakken zodat je de tegenligger (die hetzelfde doet) kan passeren. Langs deze weg kom je verschillende parkeerplekken tegen bij duikplekken. Bij een ietwat grotere parkeerplek besloten we te gaan kijken. Na een afdaling 67 traptreden (dit hebben we ons laten vertellen, we hebben niet geteld) kwamen we bij een verstopt koraalstrandje. Een ideale plek om te duiken of snorkelen. De meeste gekleurde vissen, groot en klein, kun je direct aan de kust bekijken. Ook schildpadden zwemmen er rond. Wij hadden een actioncam mee die onder water kan met een selfiestick. Op die manier kan je de mooiste fotos maken zonder dat je dichtbij komt en de vissen afschrikt. De schildpadden daar kun je sowieso wel dichtbij komen. Dat zijn echt net zulke chille dudes als in de film 'finding Nemo'. Het strandje is goed te bereiken maar toch rustig. Wij waren er op het drukste moment met 10 personen. De trap na je avontuur weer oplopen voelt (vooral met duikbepakking) als 1000 treden. Vandaar de terechte naam '1000 steps'.
Regio
  • Rustig
  • Vissen dicht bij de kust
  • Goed om zowel te snorkelen als duiken
  • Prima bereikbaar
  • Adembenemend mooi uitzicht
  • Je moet goed opletten om het te vinden
Review geplaatst op 2016-10-07
7
Nederlandse Antillen Curacao
Lees je en hoor je overal om je heen dat als je naar Curaçao gaat het slim is om een huurauto erbij te boeken. Dit hadden wij dus ook gedaan. Zo moeilijk zal het toch allemaal niet zijn zeiden mijn vriend en ik nog tegen elkaar. Kunnen we het eiland lekker verkennen. Drama.. Bijna geen verkeersborden. Een kaart van de ANWB die niet klopt.. Wat ik graag wilde was de Flamingo's die daar in het wild leven bekijken. Wij hebben zeker 2 a 3 uur rond gereden door Curaçao in de buurt van de Flamingo's maar zijn daar nooit aangekomen.. flink balen. Gelukkig woont mijn oom op Curaçao en heeft hij ons 1 dag rondgeleid op Curaçao anders hadden we bijna niks gezien van het eiland. Op onze aller laatste dag vlak voor wij naar NL vlogen hadden wij dan ook eindelijk de wegen door. Volgend jaar willen we weer gaan.. Een revanche haha. Verder kan je op Curaçao prachtig snorkelen en duiken en klein Curaçao is echt een must als je op Curaçao bent!
Regio
  • Klein Curaçao
  • Grote knip
  • Jan thiel baai
  • Snorkelen/duiken
  • Borden langs de weg met plaatsnamen die ontbr
  • Willemstad is in de avond dicht.
Review geplaatst op 2016-10-02
10
Nederlandse Antillen
JBussers was hier 01 aug 2012
Ben je een avonturier? Vind je het leuk om bergen te beklimmen? Ben je graag in de natuur? Ondanks dat je misschien op alle 3 de vragen ontkennend hebt geantwoord dan toch moet je naar het Christoffelpark in Curaçao. Dit grote park herbergt vele bijzondere planten en dieren. Ik wil echter een klein ding uit dit park toelichten. Althans, klein... De Christoffelberg is met zijn 375 meter de hoogste berg van Curaçao. Om de berg te beklimmen moet je wel vroeg je bed uit. Door de warmte is het verstandig om in de vroege ochtend al je wandelschoenen aan te trekken. Met vroeg bedoel ik dan ook rond een uurtje of 06:00. Het is een pittige klim dus denk niet oh dat doe ik wel even. Er moet namelijk op vele stukken ook echt geklommen worden. Met handen en voeten de berg op! Ik denk dat je in 45 minuten tot een uurtje boven bent. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het hele park. Tip: Zorg voor een hoofdbedekking Zorg voor lichte sportieve kleding Denk aan goed schoeisel Zorg voor voldoende water
Land
  • Prachtig uitzicht
  • Lekker in de natuur
  • Sportieve activiteit
  • Kan ervaren worden als een pittige klim
  • Kan heel warm worden
Review geplaatst op 2016-09-26
9
Nederlandse Antillen Curacao
JMoerkens was hier 01 jan 2012
Curaçao is een alom bekend vakantie-eiland, waarbij je al snel aan zon, zee en strand denkt. Toch heeft deze bestemming meer te bieden, en is ook zeker niet elke plek overspoeld met toeristen. In het zuiden van het eiland liggen bekende stranden als Mambo en Jan Thiel. Hier zijn veel resorts gevestigd en hangt een echte toeristenvibe. Wel gezellig, maar zeker niet van de gebaande paden. Het noorden van het eiland is heel anders. Hier zijn prachtige stranden en baaien te vinden, die je soms nagenoeg voor jezelf kunt hebben. Het eiland is niet heel groot, dus met een huurauto kun je in een week eigenlijk alles wel verkend hebben. Ik was er twee weken, omdat ik ook veel rust zocht. En die vond ik, met name rondom Westpunt. Stranden als Playa Lagun, Playa Santa Cruz en Playa Kalki zijn paradijselijke plekken om te zonnen en snorkelen. Bovendien ontmoet je hier ook sneller de locals, omdat zij eerder naar deze stranden gaan dan naar de bekendere. In het noorden heb je ook de nationale parken Christoffel (beklim de Christoffelberg!) en Shete Boka (waar de wilde oceaan tegen de grillige rotsen beukt met grof geweld). Het eiland is veel groener dan ik van te voren dacht. Het is een relaxte zonbestemming waar je even helemaal tot rust kan komen. Zolang je maar weet waar je moet zijn!
Regio
  • Paradijselijke stranden
  • Mooie nationale parken (Christoffel en Shete Boka)
  • Overzichtelijk eiland (per huurauto goed te verkennen)
  • Relaxte vibe
  • Nog steeds rustige plekken te vinden
  • Vond de bevolking niet overal even vriendelijk (soms ook juist wel)
Review geplaatst op 2016-09-18
9
Nederlandse Antillen
Fransvdg was hier 01 dec 2013
Willemstad op Curaçao is beslist een bezoek waard. De oude binnenstad is door Unesco tot Werelderfgoed verklaard en in mijn ogen is dat terecht. De kleurrijke huizen langs de Handelskade zijn heel fotogeniek. In de wijken Otrabanda en Scharloo wordt volop gerestaureerd. Er is dus veel moois te zien. Het Nederlandse verleden vind je terug in de Fortkerk en bij de Emmabrug. Die brug drijft op pontjes en wordt weggevaren als er een groot schip moet passeren. Het is heel leuk om daar dan te gaan kijken. En als je toch "snel" naar de overkant wilt, worden er veerbootjes ingezet. Maar waarom zou je haast hebben als toerist? Neem lekker een Blue Curacao en ga op een terras bij de Handelskade zitten om te kijken wat er allemaal gebeurt. Andere bezienswaardigheden zijn de oude synagoge en de drijvende markt aan de Sha Caprileskade. Ook kun je een bezoek brengen aan het Sea Aquarium. Dat ligt buiten het centrum van de stad, maar is zeker de moeite waard. En wat eten betreft, er is is keus genoeg. Maar voor een leuke, lekkere lunch tussen de Antillianen raad ik je Plaza Bieu aan. Daar zit je aan lange tafels en je wijst in de open keukentjes aan wat je hebben wilt. Wat Willemstad voor mij extra leuk maakte is dat je gewoon in het Nederlands kunt praten en de lokale krant dus moeiteloos leest. Je bent ver weg en toch voelt het ook op heel wat plekjes als een stukje Oud-Holland. Tot slot: de zon schijnt er vaker dan in Nederland!
Land
  • mooie binnenstad
Review geplaatst op 2016-09-16
9
Nederlandse Antillen
JBussers was hier 01 jul 2012
Een Portie vitamine L! Dat is wat je krijgt bij Jaanchi's in Curaçao. Een 'klein' restaurantje waar men geen kaart heeft. De kaart is namelijk een levende kaart. De eigenaar van het restaurant komt bij je aan tafel zitten en vertelt wat hij te bieden heeft. De vitamine L is heel belangrijk, het is namelijk vitamine liefde!! Dit is ook het enige restaurant waar je leguaan kunt eten en heerlijk met de suikervogeltjes om je heen zit. In het restaurant zitten geen ramen dus het is ook alsof je buiten zit. Prachtige plaats met heerlijk eten.
Land
  • Lekker eten
  • Geweldige bediening
  • Ervaring
Review geplaatst op 2016-09-12
10
Nederlandse Antillen Bonaire
Bonaire, leuk, maar er waren zo veel leuke dingen. Toch geweest, in begin juni. Wat een eiland, zo vroeg in het jaar nog heerlijk rustig. Hotel all inclusive waarom ? Ik weet het niet. Toen we daar aan kwamen, bleek ik bijna niet meer te kunnen lopen, verrotte knie, die opspeelde en later dat jaar geopereerd. Dus een 4-wheel gehuurd. Schitterend, het hele eiland van links naar recht en van onder naar boven vice versa. Zelfs daar kun je nog verdwalen, linksaf, rechtsaf, ga hier eens heen. Stonden we aan het eind, want de weg liep dood, staat nergens aangegeven,allemaal prachtig gekleurde vogeltjes en een nog mooiere rustige inham, niemand te bekennen. Zo apart, de stilte die helemaal niet stil is, de rust.Veel zandpaden, tussen de hoge cactussen door. Ook naar het nationale park, Washington Slagbaai(vandaar de 4-wheel) grote leguanen, de meest aparte golven en soort van geysirs, zwemmen tussen de Pelikanen. Weer de rust. De zoutpiramides, de slavenhuisje. Een keiharde regenbui, 10 minuten misschien. Teveel om op te noemen. Soms voelde je je een ontdekkingsreiziger, dat kan zelfs daar. Ik wil terug.
Regio
  • Het hele eiland, de natuur, de mensen, de dieren. De restaurants, soms in de middle of nowhere
  • Niet kunnen ontdekken
Review geplaatst op 2016-09-08