Chiapas - Palenque

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sfeervolle avond

Chiapas - Palenque,
Mexico


Naar Palenque ga je vooral om de archeologische site te bekijken en niet om het geweldige nachtleven. Na een hele lange en hete dag ben je wel toe aan een beetje ontspanning en lekker eten.
En na lang gezocht te hebben naar een leuke eetgelegenheid, hebben we in de jungle 'Don Mucho' gevonden. Deze bereik je vanaf de stad Palenque richting de ingang van de archeologische site. Net voor de ingang is er links een onverhard, onverlicht pad om vervolgens uit te komen bij de meest sfeervolle tent in Palenque!

In een open restaurant met vooral kaarslicht kun je heerlijke betaabare pasta's, pizza's en Mexicaanse specialiteiten bestellen. Daarnaast kun je er de meest verrukkelijke cocktails drinken en is er elke avond live merengue en salsamuziek door een volledige band (incl. koebel en rasp). Er wordt dan ook fanatiek gedanst op de dansvloer.

Voorbij de bar staan allerlei standjes die bijzondere sieraden verkopen, gemaakt van natuursteen, topaas, koraal etc. Zo ontmoeten wij daar een dame die haar leven in Italië heeft opgegeven om iets kunstzinnigs te doen in het afgelegen Palenque. Zij maakt naast haar sieraden ook allerlei schilderijen van het leven in Mexico.

Kortom, sfeer en gezelligheid, lekker eten en drinken, bijzondere spullen en inspiratie!