Mexico City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Casa Comtesse ontkracht vooroordelen

Mexico City,
Mexico


Voor een verblijf in Mexico City valt sowieso te [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/mexico/mexico_city/reisreporter/tip/16687/pleidooi_voor_mexico_city.html" target="_blank"]pleiten[/url], en wie tijdens zijn of haar verblijf logeert in Casa Comtesse kan nooit meer ontkennen dat deze stad charmant is!
Casa Comtesse is een bed & breakfast gelegen in het trendy-chique Condesa, niet al te ver van het historische centrum gelegen met de metro. De buitengevel imponeert gelijk: een witte gevel met zandkleurige decoraties rondom deur en ramen – die allemaal een andere vorm en grootte hebben. Het oogt als een woonhuis, met een bestraat voortuintje waar diverse planten voor een vriendelijke sfeer zorgen, gelegen achter een zwart hekwerk in een rustige straat (voor het veilige gevoel, al is dat er in deze buurt toch wel).
Eenmaal binnengekomen vallen monden open bij het zien van de metershoge woonkamer, die met elementen als een schouw, kroonluchter en parketvloer chique is, maar tegelijkertijd gezellig door het zitmeubilair, de verzameling kranten op de salontafel en kunst die de muren siert. Het huis is een speelse aaneenschakeling van gangetjes, trapjes en tussenverdiepingen, waar her en der de kamers verspreid liggen. Er is totaal geen hotelsfeer, eerder voelt het of je bij mensen in huis verblijft. En dat is ook de bedoeling van de jonge mensen die Casa Comtesse runnen en beheren. De grote keuken is voor iedereen toegankelijk en is de plek om wanneer je maar wilt wat te drinken te pakken. In de woonkamer kun je relaxen en als je wilt zelfs pianospelen. Er is een sfeervol tuintje en een riante eetkamer waar ’s ochtends met alle gasten ontbeten wordt (verwacht overigens niet dat dat snel gaat, want het ontbijt wordt per gast naar eigen voorkeur bereid). Dit ontbijt is inbegrepen bij de prijs.
Dan is er nog een kantoortje annex bibliotheek, waar je boeken kunt inkijken, internetten of allerhande advies vragen aan degene die dienst heeft. Het personeel is supervriendelijk en zal je altijd tippen waar je lekker kunt eten of hoe de beste manier is om ergens te komen.
Om het geheel compleet te maken zijn de kamers – hoewel basic – schoon en netjes, en allemaal voorzien van een eigen badkamer. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want met z’n tweetjes ben je per nacht nog geen €50,- kwijt!
Wie hier slaapt is in één keer verliefd op Mexico City!
Check de website: [url="http://www.casacomtesse.com" target="_blank"]http://www.casacomtesse.com/[/url]. Reserveren kan via [url="http://www.hostelworld.nl" target="_blank"]www.hostelworld.com[/url].