Mexico feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Mexico, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Mexico, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

5 februari – Dag van de Grondwet
De dag waarop de Mexicaanse grondwet werd uitgeroepen.

21 maart – Dag van Benito Juárez
Viering van de geboortedag van de Mexicaanse politicus Benito Juárez in 1806.  

April – Semana Santa
Voor Pasen voor de heilige week gevierd.

April – Pasen

5 mei – Slag bij Puebla
Viering van de dag dat Mexico in de Slag bij Puebla een Frans leger heeft verslagen. 

16 september –  Onafhankelijkheidsdag
Viering van de onafhankelijkheid van Mexico. De instemming van Spanje liet wel op zich wachten tot 1821.

12 oktober – Dag van het Ras
Tegenwoordig wordt gevierd dat uit de Europeanen en Indianen een nieuw ras is ontstaan.

2 november – Allerheiligen
Herdenking van de overledenen. In Mexico vieren ze dat de doden terugkomen om de levenden te bezoeken. De doden worden dan beschouwd als de gasten die dag.

20 november – Dag van de Revolutie
Herdenking van de revolutie in 1910.  

12 december – Dag van Guadalupe
Viering dat de verschijning van maagd van Guadalupe zou zijn aanschouwd in 1531 door de heilige Juan Diego Cuauhtlatoatzin.

25 & 26 december – Kerstmis

Informatie over Mexico

Meer Mexico inspiratie

'469891' door geervannesmeed '469891' door geervannesmeed

Mexico

Mexico

Pas op voor de wraak.

geervannesmeed

Vaak krijgen toeristen te maken met diarree, overgeven en misselijkheid. Door een combinatie van sterke temperatuurwisseling, eten en vermoeidheid. Veel toeristen die naar Mexico gaan, het schijnt zo’n 80 % te zijn, krijgen in meer of mindere mate te maken met de "wraak van Moctezuma" , zoals dat zo typerend in Mexico genoemd wordt, (een wrede Aztekenkoning). Wees dus extra attent als je naar Mexico gaat. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen in de vorm van bijvoorbeeld Loperamide, (tegen diaree) Dramamine (tegen misselijkheid en overgeven) en Rehydratiezout oftewel ORS (om uitdroging te voorkomen en het zoutgehalte op peil te houden). Misschien zijn wat plastic zakjes ook aan te raden (uit eigen ervaring ondervonden). Deze medicijnen zijn in Mexico ook overal in een “farmacia” te krijgen. Daar heeft men ook ORS in vloeibare vorm.Het heet Pedialyte en is in allerlei smaakjes te krijgen. Denk hier niet te licht over. Dit geldt ook voor de ervaren wereldreiziger. Meestal overkomt het je in het begin van de vakantie. Neem daarom (indien mogelijk) vooral de eerste dagen rust, ontzie de warmte en wees niet meteen te overdadig met eten. Dit geldt zeker als je naar Mexico gaat. Hier speelt de jetlag namelijk ook nog een grote rol. (meer dan wanneer je naar de andere kant van de wereld gaat). Het is daar tenslotte toch eventjes 7 uur vroeger, dus je hebt een héél lange dag achter de rug als je daar aankomt. Hopelijk dat je er niet mee te maken krijgt, maar zoals een bekend spreekwoord zegt: “een gewaarschuwd mens telt voor twee”.

'470152' door meentje '470152' door meentje

Mexico

Mexico

Muggen

meentje

Gebruik anti-muggenspul, vooral als je de jungle in trekt. Mexicaanse muggen kunnen gemeen hard steken en zijn soms zelfs gevaarlijk (Malaria/Dengue). Zelfs als je een lange broek en lange mouwen aantrekt is het raadzaam in te smeren, want ze steken dwars door je kleren heen! Gevolgen van een muggesteek: hevige jeuk, (soms) alergische reacties en (grote) muggebulten die (soms) pas na een week verdwijnen!

'487729' door Jeanne '487729' door Jeanne

Mexico

Mexico

Jungletour San Blas

Jeanne

We rijden vanuit Puerto Vallarta via een prachtige route door o.a. het Sierra Madre gebergte en het platteland van Nayarit naar het natuurgebied San Blas. In kleine bootjes varen we door het mangrovewoud, waar rivierkrokodillen, schildpadden en diverse vogelsoorten leven. Een prachtig stuk natuur!

Bekijk alle foto's en tips