| 8.2 / 10 (73 reviews)

Mexico Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Mexico is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Mexico zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Mexico, kun je zien waar je het best in Mexico naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Mexico als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Yucatan 1.

Op het schiereiland Yucatán bij Mexico zijn verschillende overblijfselen van de Maya-beschaving te vinden. Chichén Itzá is één van de belangrijkste steden van de Maya's, hier bevindt zich ook de Piramide van Kukulcán, een zeer bekend bouwwerk in Mexico. Ook de bekende badplaatsen Cancún en Playa del Carmen liggen in Yucatán.
Meer Yucatan inspiratie? Bekijk 928 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Chiapas en Tabasco zijn twee staten in het zuiden van Mexico De hoofdstad van Tabasco is Villahermos en die van Chiapas is Tuxtla Gutiérrez. De meest toeristische trekpleisters in de buurt zijn de Mayaruïnes van Palenque en de bergen van de Sierra Madre. Maar ook de stad San Cristobál de las Casas is een echte aanrader.
Meer Chiapas en Tabasco inspiratie? Bekijk 387 fotos , 1 Blogs


Oaxaca 3.

Oaxaca is een staat in het zuiden van Mexico Het is de op vijf na grootste staat van het land, grenzend aan de Grote Oceaan. Het landschap is vooral bergachtig. Oaxaca ligt in het Sierra Madre del Sur-gebergte. Bezienswaardig zijn onder andere El Templo de Santo Domingo de Guzmán en de Basilica of Our Lady of Solitude.
Meer Oaxaca inspiratie? Bekijk 188 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Mexico-Stad is een stad in het centrale deel van het land. Het is ook de hoofdstad van Mexico Een van de meest bezochte plaatsen is het in het historische centrum gelegen Zócalo. Hier bevinden zich de Azteekse Templo Mayor, het Nationaal Paleis en de Spaanse kathedraal. Ook mooi is het Paleis van Chapultepec.
Meer Mexico City inspiratie? Bekijk 170 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Chichén Itzá wordt gezien als een van de belangrijkste steden uit de geschiedenis van de Maya's. De stad ligt op het schiereiland Yúcatan en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd in 2007 zelfs verkozen tot één van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. Chichén Itzá bestaat onder andere uit de piramide van Kukulcán, El Caracol en het Nonnenklooster.
Meer Yucatan - Chichen Itza inspiratie? Bekijk 138 fotos


Playa del Carmen is erg toeristisch, maar in tegenstelling tot het 60 kilometer verderop gelegen Cancún is de oude dorpssfeer nog enigszins behouden. Geen torenhoge all-inclusive hotels langs een brede boulevard… nee, in Playa del Carmen is het allemaal iets kleinschaliger: veel (nog relatief kleine) hotels direct aan het strand. Desalniettemin is er van het rustige vissersdorpje van weleer niet veel over en de verwachting is dat het niet lang zal duren voordat Playa del Carmen er net zo uitziet als Cancún.
Meer Playa del Carmen inspiratie? Bekijk 123 fotos , 1 Blogs


Palenque is een belangrijke Mayastad in het zuiden van Mexico Deze archeologische vindplaats van de Maya beschaving ligt op ongeveer 130 km ten zuiden van Ciudad del Carmen. De meest bekende bouwwerken van de stad zijn de Tempels van Palenque, de Tempel van de Graaf, het Paleis en het Aquaduct.
Meer Chiapas - Palenque inspiratie? Bekijk 103 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Cancun 8.

In het zuidoosten van Mexico ligt Cancún, nog niet zo lang geleden een onbekend vissersdorpje met enkele Maya-ruïnes op een eiland in de Caribische Zee. Totdat buitenlandse investeerders en de Mexicaanse overheid in de jaren zeventig van de vorige eeuw besloten er een toeristische trekpleister van te maken. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen om te zonnebaden op de witte stranden, te snorkelen in het helderblauwe water van de Golf van Mexico en te stappen in de vele uitgaansgelegenheden, zoals de immens populaire nachtclub Coco Bongo.
Meer Cancun inspiratie? Bekijk 87 fotos , 1 Blogs


Mexico ligt tussen twee oceanen in; de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico en Caribische Zee aan de andere kant. De Pacifische kustlijn in het westen van het land is ruig. De Pacifische kust kent veel inhammen, kapen en baaien. Vaak rijst direct achter de stranden een gebergte op.
Meer Westkust Mexico inspiratie? Bekijk 85 fotos , 1 Blogs


Centraal-Mexico is op te delen in een oostelijk deel en een westelijk deel. Oostelijk Centraal-Mexico heeft twee koloniale bezienswaardigheden: Puebla (stad van de enegelen) en Taxco (zilverstad). Westelijk Centraal-Mexico is het gedeelte waar veel koloniale architectuur staat met een Spaans verleden. In de staat Jalisco bijvoorbeeld zijn de Mexicaanse tradities nog vol te bewonderen.
Meer Centraal Mexico inspiratie? Bekijk 79 fotos , 1 Blogs


Merida 11.

Mérida is de hoofdstad van de staat Yucatán. De stad is opgebouwd volgens een schaakbordsysteem, net als de meeste andere koloniale steden. In het centrum, met als centrale plein het Plaza Grande, zijn vele koloniale gebouwen te bezichtigen, waaronder de kathedraal van Mérida en de Casa de Montejo.
Meer Merida inspiratie? Bekijk 58 fotos , 1 Blogs