Oost Jamaica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Logeren en excursies bij en van Mokko

Oost Jamaica,
Jamaica


Een van de meest bijzondere en authentieke dingen die je kunt doen in Jamaica is het logeren bij Mokko en dan een dagje (of meer) met hem op excursie gaan.
Mokko is een rastafari van 58 met het lichaam van een 20 jarige atleet en een goeie doorgroefde kop waarop haar van 2 meter lengte groeit. Hij woont in Sunninghill, een dorpje in het arme Saint Thomas aan de voet van de Blue Mountains op een yard waar hij een aantal huisjes heeft gebouwd die hij verhuurd. Ook heeft hij er zeer fatsoenlijk sanitair aangelegd en kookt hij er op een groot houtvuur in een enorme pan op de traditionele rasta manier (Ital cooking). Slapen kost er haast niets (3 euro pp) en bovendien onderneemt hij geweldige excursies naar bijvoorbeeld 'de rastafamilie op de berg', waar je ook uitvindt waar de rasta zijn wiet haalt, of naar de school van zijn tweelingdochters (pennen en schriften zijn welkom).
Het is de manier om een paar dagen door te brengen in het lome ritme van de locals in het gezin van Mokko, zijn vrouw Doris (die even verderop woont), zijn zonen en dochters die allemaal langskomen op zijn yard.
Van harte aanbevolen, ver van alle toeristenstranden en voor de hand liggende uitstapjes naar watervallen.