Ouest

Foto door Reisreporter S Wieskamp

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Ouest

Beste foto's & tips van Ouest

'958688' door S Wieskamp '958688' door S Wieskamp

HaïtiOuest

HaïtiOuest

De locals in de berge

S Wieskamp

In één van de armste landen van de wereld, in de bergen ten zuiden van Haiti kwamen we dit schattige jongetje tegen. Met zijn schoentjes aan de verkeerde voet en met één oog onder zijn petje vandaan, keek hij ons verlegen aan. Ik was op rootsreis met mijn zoontje. Hij stond in één van de donkere kamers verdekt opgesteld in het huis van de familie. Het huis was niet meer dan een betonnen casco. Waarschijnlijk was het de eerste keer da de jongen blanke mensen zag. Tot op de dag van vandaag vraag ik mij nog af wat hij op dat moment dacht!

'958686' door S Wieskamp '958686' door S Wieskamp

HaïtiOuest

HaïtiOuest

De locals in de berge

S Wieskamp

In één van de armste landen van de wereld, in de bergen ten zuiden van Haiti kwamen we deze vrouw tegen die haar kind de borst gaf en tegelijkertijd bezig was het eten klaar te maken. Haar huisje en keuken waren zeer armoedig. De keuken was niet meer dan een open vuurtje onder golfplaten. Ze hadden één kleine ruimte waar ze met z'n 5-en moesten slapen. Ze woonden zeer afgelegen. Een paar kippen en een moestuintje zorgden ervoor dat ze konden eten. Lang niet altijd hadden ze voldoende voedsel. Deze leefsituatie geldt voor de meeste mensen die in de bergen van Haiti leven.

'958626' door S Wieskamp '958626' door S Wieskamp

HaïtiOuest

HaïtiOuest

Met je hoofd in de...

S Wieskamp

Haiti is één van de armste landen van de wereld. 80% Is analfabeet en werkeloos. In de bergen ten zuiden van Port au Prince in Haiti heeft een Nederlandse vrouw daarom een school gesticht, om de allerarmste kinderen te voorzien van goed onderwijs en voedsel. Bovendien biedt ze regelmatig onderdak aan adoptieouders die een roots reis maken met hun adoptiekind. Dat was ook de reden dat wij een aantal dagen verbleven in het questhouse op het schoolterrein. Op een ochtend werden we wakker en zagen dit adembenemende schouwspel. We keken bovenop een fantastisch wolkendek. Nog niet eerder heb ik zoiets moois gezien. Alsof je boven de wereld wakker wordt!

Laat kaart zien