West Hoogland Guatemala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen bij de locals

West Hoogland Guatemala,
Guatemala


In Mexico, Guatemala, Honduras, El salvador en Belize, hebben wij georganiseerd in een groep rondgereisd. Het leukste aan deze reis vond ik de overnachting bij de lokale bevolking in Totonicapan Guatemala.
Iedereen in de groep werd verdeeld over verschillende gastgezinnen, met twee personen werden we zo gezegd los gelaten.
Bij het gemeente huis kwamen we samen waar we kennis maakten met onze gastfamilie. Wij kregen een gezin aangewezen met 7 kinderen. Vader des huizes kwam ons ophalen, waarna we in een chickenbus naar hun huis werden gereden.
Daar aangekomen maakten we kennis met de rest van de familie. 's Avonds heb ik samen met moeders gekookt en later met de dochter afgewassen. Het bed was niet perfect maar prima.
Deze mensen hadden voor de kost 3 grote weefgetouwen waar ze stof of maakten om rokken te maken.
De volgende ochtend kregen we nog ontbijt en daarna werden we weer in de chickenbus terug naar het gemeentehuis gebracht. Een erg leuke ervaring.
Ik weet niet precies hoe, maar deze ervaring kun je op eigen gelegenheid ook boeken. Het is heel erg leuk en zo maak je het echte dagelijks leven van de Guatemalteken mee. Wij spreken geen woord spaans en hebben ons ook met handen en voeten verstaanbaar moeten maken, dus een cursus spaans is wel een aanrader.
Als je de mensen graag met iets wil bedanken kun je het beste iets van luxe artikelen schenken, zoals zeep of wat lekkers wat ze zelf niet snel zouden kopen. Ook is het leuk om foto's van thuis mee te nemen dan heb je enigsinds een onderwerp waarbij je iets leuks bij kunt laten zien.