Santo Domingo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van mij!

Santo Domingo,
Dominicaanse Republiek


De kokosnoot heeft een dikke en groene schil. Die schil is wel twee tot drie centimeter dik. Dat is ook wel nodig want als de noot rijp is, valt 'ie van grote hoogte naar beneden. Zonder deze beschermende schil zou de noot in vele stukjes uiteenspatten! Als de kokosnoot naar beneden komt zetten wil je echt niet onder die bewuste palmboom staan...
In Nederland kennen we alleen de kale, bruine vezelige kokosnoot. De noot is, om ruimte te besparen, van zijn beschermende schil ontdaan en door het liggen bruin geworden. Het rijpen van de vrucht duurt wel 12 tot 14 maanden. Na 6 maanden is de vrucht al op grootte maar de groei van vooral het vruchtvlees heeft dan nog tijd nodig. Onrijpe noten hebben geen vruchtvlees en zijn gevuld met een smaakloze waterige vloeistof. De rijpe vrucht heeft wel zo'n twee centimeter dik stevig vruchtvlees en het vruchtwater is olieachtig en zoetig.
Dit meisje heeft er 2 in haar armen, stevig vast. Maar of ze er nou zo blij mee is...