Cuba stekker

Cuba – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Cuba, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Cuba gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Cuba gebruikt kunnen worden zijn : Type A, B, C, F en L
Stekker A
Stekker B
Stekker C
Stekker F
Stekker L

Informatie over Cuba

'536814' door Rudy Peire '536814' door Rudy Peire

Cuba

Cuba

Zonsopgang in Viñales

Vanop het uitzichtplatform (mirador) aan Hotel Los Jazmines heb je een prachtig zicht op de vallei van Viñales. Het loont de moeite om 's ochtends iets vroeger op te staan en de eerste zonnestralen in contact te zien komen met de mist die de vallei vult... zalig moment.

'523799' door Leeu '523799' door Leeu

Cuba

Cuba

Moeilijk benaderbaar!

Op Cuba kom je zeker Lizzards tegen en de een kijkt nog vriendelijker dan de ander naar je. Wat ik erg opvallend vond was dat ze allemaal erg schuw waren en moeilijk benaderbaar.

'533422' door RobHoekstra '533422' door RobHoekstra

Cuba

Cuba

El Capitolio

Wat een boeiende stad is Havana! Ik zou er veel over kunnen schrijven en er valt nog veel meer over te lezen maar het beste kun je de stad gewoon ervaren. Ik vond het er in ieder geval geweldig. Hier zie je el Capitolio met op de voorgrond een voor Cuba zo typerende oude Amerikaanse auto. Hieronder nog wat Wiki info over het gebouw: Het gebouw was tot de Cubaanse Revolutie de zetel van de Cubaanse regering. Momenteel is de Cubaanse academie van wetenschappen in het gebouw gevestigd. Het gebouw werd ontworpen door de architecten Raúl Otero en Eugenio Raynieri. Het ontwerp was duidelijk geïnspireerd op het Amerikaanse Capitool, dat eveneens in de renaissance-stijl is gebouwd. Een deel van het gebouw is open voor toeristen. De bouw van El Capitolio begon op 1 april 1926 en op 20 mei 1929 werd het gebouw opgeleverd. In 1959, na de revolutie verloor het de functie van regeringsgebouw. Vervolgens heeft het een tijd dienstgedaan als zetel voor het ministerie van Wetenschap, Technologie en Milieu om later de zetel te worden van de academie van wetenschappen.

Bekijk alle Cuba foto's en tips