Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paradijs voor de armen

Westkust Costa Rica,
Costa Rica


Poorman's paradise. Een lodge bij Drake's Bay Corcovado. Waarom deze tip? De locatie is heerlijk, lekker afgelegen. Je vaart vanaf Sierpe in zo'n anderhalf uur, eerst over de rivier dan door de flinke branding de oceaan op, naar deze mooie plek. Onderweg kan het al een avontuur zijn. Op de rivier heb je kans op het zien van krokodillen. Wij waren in de juiste tijd en zagen in de oceaan nog een walvis. Aangekomen bij de lodge stap je uit in de branding. Nee, aanlegsteigers zijn er niet, het Robinson Cruisoe gevoel ;-)

De huisjes liggen aan het strand in de jungle of verder omhoog, met ook allemaal tropische begroeiing. Het wordt gerund door een Costa Ricaanse familie. Het is redelijk basic. Al vind ik de accommodatie prima. We hadden een net huisje, met hangmat en uitzicht op de bomen. Als je geluk hebt, slaap je onderaan aan het strand waar vaak aapjes voorbij slingeren. Maar apen hebben geen vaste route, dus je kunt ze overal zien. Ook vliegen er ara's, kolibries en andere prachtige vogels.

Je zit aan het strand. Zwemmen is op het strand voor de lodge niet mogelijk vanwege de sterke stroming. Een half uurtje lopen en je kunt in een baai zwemmen. Strand betekent zand. De huisjes hebben allemaal een kraantje aan de buitenzijde om je voeten af te spoelen. Binnen in het huis heb je je eigen badkamer met koude douche en toilet. Elektriciteit voor het opladen van allerlei batterijen vind je in het restaurant.

Het eten is redelijk tot goed. Je eet wat de pot schaft, de ene keer beter gelukt dan de andere, maar het is wel met enthousiasme bereid. Je kunt een lunchpakket meekrijgen als je een excursie naar bijv. het parkwachterstation La Sirena gaat doen (zie mijn blog natte voeten halen). Dit ligt op ruim een uur varen. Andere excursies die je kunt maken: Isla de Caño, een prachtige duik- en snorkelplek (niet gedaan, water was niet helder ivm regenval), paardrijden en nog een walvistour.
Er is ook een bar: open vanaf eind van de middag, leuke muziek in de avond (dansen!). Deze lodge is echt voor natuur/rustliefhebbers die zichzelf ook kunnen vermaken. Je kunt in de buurt van de lodge lopen over het strand. info te vinden op de site http://www.poormansparadiseresort.com