Costa Rica reviews

8
Costa Rica
Harry was hier 15 mrt 2018
Veel plaatsen in Costa Rica gezien, met deels huurauto. Heerlijk en mooi land met zeer gastvrije, vriendelijke mensen. Er zijn erg leuke onderkomens te vinden en ook is er goed eten. Goedkoop is het land niet echt. Als je als local eet natuurlijk wel, maar dat verveelt wel op den duur. Hoogtepunten: het nevelwoud rond Monteverde: wel wat toeristisch (geworden), maar erg mooie natuurplek. Tours zijn wel duur: je bent al snel 30/40 dollar of meer kwijt voor een toer van 2 of 3 uurtjes. Flora en fauna prachtig, wegen goed berijdbaar en veel diversiteit qua landschappen. Ook het weer via ons mee: vrij weinig regen in juli. Soms in de avond een bui(tje).
Land
  • afwisseling landschappen
  • natuur
  • goed bereisbaar
  • vriendelijke locals
  • leuke onderkomens te vinden
  • niet goedkoop
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Costa Rica talamanca
Dianadm was hier 01 feb 2018
In het uiterste zuidoosten van Costa Rica ligt het Talamanca-gebied, het leefgebied van de Bribri-indianen. Je vindt hier een prachtig ongerept regenwoud, dat vanwege de afgelegen ligging tot op heden vrij onontdekt is. In Yorkin, dat diep in de jungle ligt, hebben de Bri Bri-indianen hun dorp opengesteld voor (eco)toerisme en hierbij snijdt het mes aan twee kanten. Je kunt op deze manier zien en meemaken hoe de indianen leven en zij hebben wat extra inkomsten. Echt massaal is het niet, er kunnen hooguit 20 bezoekers tegelijk aanwezig zijn vanwege het gebrek aan overnachtingsplekken, maar dat maakt het wel uniek. De indianen leven volgens oude tradities en leven in harmonie met de natuur. Ze hebben hun eigen taal, geloof en gebruiken. Tijdens je bezoek krijg je ‘kruidenles’ van de sjamaan en leer je chocola maken van cacaobonen. Helaas zijn er wel wat westerse invloeden, authentieke kleding zie je hier helaas niet meer. Tijdens je verblijf trek je een aantal keer de jungle, waarbij je uitleg krijgt over planten en bomen. De natuur is prachtig en ongerept en onderweg zie je diverse dieren. Voor een verfrissende duik wordt er gestopt bij een waterval en bij de rivier. Yorkin is alleen te bereiken over het water. De tocht met een gemotoriseerde kano duurt ongeveer 1.5 uur en gaat langs diverse stroomversnellingen. Best spectaculair. Je bezoek aan de Bri Bri kun je niet zelf regelen maar gaat via eco-organisatie ATEC (https://www.ateccr.org).
Regio
  • mooie mix van natuur en cultuur
  • inkijkje in leven Bri Bri
  • actief
  • weinig andere toeristen
  • prachtige natuur
  • iets verwesterd
  • alleen te regelen via ATEC
  • primitief
Review geplaatst op 2018-07-26
8
Costa Rica Manuel Antonio NP
baatjes was hier 26 jan 2018
Tijdens onze Costa Rica-reis hebben wij ook Manuel Antonio NP bezocht. We gingen hier voornamelijk heen omdat je in het park mooie stranden hebt en je na een hike een heerlijk verkoelende duik kunt nemen. Dit is ook zo, maar zo idyllisch als het klinkt, vonden wij het niet. Allereerst kun je niet tegelijk het water in aangezien er brutale wasberen op je spullen uit zijn. Als je ze een beetje uit de buurt van je spullen wilt houden, kijken ze je aan met een blik van: wat zeur je nou? Jammer dat wild zo wordt beïnvloed door de mens, maar ook hilarisch om te zien. Het zijn echte schooiers. Wat wij minder vonden, is dat er veel Amerikanen in het park liepen. Manuel Antonio NP is een gemakkelijk begaanbaar park en Amerikanen kiezen dit gebied als standplaats en doen van hieruit allemaal excursies naar de bekende gebieden in Costa Rica. Maar eerlijk is eerlijk: het park is prachtig met z'n hagelwitte stranden en grote diversiteit aan wild, dat zich ook nog eens gemakkelijk laat bekijken (omdat ze aan mensen gewend zijn).
Highlight
  • Hagelwitte stranden
Review geplaatst op 2018-01-26
9
Costa Rica
Miss G was hier 01 jan 2018
In januari (op mijn verjaardag) ben ik afgereisd naar San Jose voor een 3 weekse tour dwars door dit prachtige land om vervolgens nog de westkust van Nicaragua mee te nemen. Ik wilde ontdekken of men echt kon spreken over 'Pura Vida' - het simpele, pure leven. Ik begon in San Jose, een prachtige, Spaans koloniale stad midden in het land. Bij aankomst had ik weinig tijd om de stad te verkennen want ik vertrok de volgende ochtend direct naar het aan de Oostkust gelegen moerasgebied Tortuguero. Een adembenemend natuurpark waar je enkele dagen in een (eco) lodge verblijft. Ingesloten door de jungle, moeras vol crocs, kikkers, vogels en slangen in alle kleuren van de regenboog en aan de andere kant de Caribische Oceaan. Vanuit Tortuguero zijn wij verder gereisd naar het koloniale plaatsje Calhuita in het zuidelijkste puntje van Costa Rica, grenzend aan Panama. Om van daaruit dwars door het land te rijden richting La Fortuna. Deze actieve vulkaan ligt te midden van prachtige natuur en warm water bronnen. In het Noorden van Costa Rica zijn wij de grens overgestoken naar Nicaragua (zie review) om na ruim een week terug te keren in Costa Rica en door te rijden naar de Westkust in het plaatsje Samara. Heerlijk een paar dagen ontspannen op het strand, wandelend door het National Park of paardrijdend door de branding van deze mooie kustlijn. Mijn reis eindigde in San Jose. Pura Vida gevonden?? Nou en of! :)
Land
  • Prima land om alleen op reis te gaan
  • Heerlijke lokale gerechten :)
  • Vriendelijke bevolking
  • Ongerepte stranden
  • Prachtige natuur
  • 'highlights' zijn erg toeristisch
  • Het kan er (erg) veel regenen
Review geplaatst op 2018-08-06
10
Costa Rica
SourOnTour was hier 01 nov 2017
De rondreis in Puerto Viejo de Talamanca gestart. De caribische kant van Costa Rica is heel relaxt met bijbehorende salsa muziek. Daarna via het Toruguero kanaal naar Tortuguero gevaren, een fantastische tocht waarbij je dwars door de jungle vaart en veel wildlife ziet. Een tocht 's ochtends vroeg in een kano is een aanrader! Na Tortuguero het vulkanische gebied Arenal verkent en Rincon de la Vieja. Pruttelende modderpoelen, gegrom en stoom vanuit de grond kan je hier zien en ruiken ;) Hierna zijn we naar het surfparadijsje Tamarindo gereden. Het dorpje zelf is klein, maar gezellig en ademt surfen uit. Het contrast met onze volgende bestemming kon niet groter: Monte Verde/Santa Elena. Hoog gelegen en daardoor vooral na zonsondergang een heel stuk frisser en normaliter natter. Maar in de drie dagen dat wij er waren stralend weer gehad! Dus tijdens het ziplinen fantastische uitzichten gehad tot de baai van Nicoya en het schiereiland daarachter. De nevelwouden van Santa Elena waren prachtig en vooral rustig. Je hebt verschillende routes die je kunt lopen en ook kunt combineren. Na Monte verde zijn we naar Carara NP geweest. Tot slot hebben we nog een onvergetelijke twee daagse raft trip op de Pacuare rivier gedaan. Wat een geweldig mooie natuur weer en fantastische overnachtingsplek midden in de jungle met uitzicht op de rivier.
Land
  • Natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Gave outdoor activiteiten
  • Erg toeristisch
Review geplaatst op 2018-02-03
10
Costa Rica Cahuita NP
SourOnTour was hier 01 okt 2017
Vorig jaar heb ik een fantastische rondreis door Panama en Costa Rica mogen maken. Vanaf de kant van Bocas del Torro in Panama ben ik Costa Rica ingekomen en daar heb ik drie nachten in Puerto Viejo de talamanca overnacht. Vanuit hier is NP Cahuita, dat ongeveer 15 kilometer noorderlijk ligt, goed bereikbaar met het OV. NP Cahuita is een klein park, maar heel mooi gelegen en je kunt er (natuurlijk met wat geluk) veel dieren zien. Ook heb je, zoals bij elk NP, de mogelijkheid om met een gids door het park te lopen. Dan zie je gegarandeerd nóg meer dieren, maar ik koos ervoor om dat deze keer niet te doen. Je kunt niet verdwalen in het park, omdat er maar één route doorheen loopt. Deze route loopt tussen de oceaan en de jungle in, iets dat ik heel bijzonder vond. Aan beide zijdes dus een prachtig uitzicht. Ook heeft dit als voordeel dat je halverwege de route een duik kunt nemen om een beetje af te koelen en te genieten van het mooie strand. Tijdens de wandeling had ik het geluk dat er een gezin voor mij liep waarvan de man erg goed was in het spotten van dieren. Zo heb ik twee wasberen, luiaarden, veel mooie vlinders, verschillende vogels en ontzettend veel apen (mét kleinjes!) mogen zien in dit park. Al met al dus een echte aanrader voor jouw bezoek aan Costa Rica. Denk bij een bezoek aan voldoende water, een goede camera, een verrekijker en een handdoek, dan kom je een heel eind :D
Highlight
  • Goed bereikbaar (ook vanuit Puerto Viejo)
  • Kans op het spotten van veel dieren
  • Prachtige ligging
  • Klein, dus geen lange hikes mogelijk
Review geplaatst op 2018-11-16
7
Costa Rica Guanacaste
rosaliebotterlivenl was hier 01 apr 2017
Guanacaste is een heel ander stukje Costa Rica. Minder jungle, meer droogte maar ook meer weilanden en vee. Het is bijzonder om de droogte een beetje te voelen, maar er zijn zeker niet minder dieren te vinden! Er zijn natuurlijk toeristen, maar met een beetje onderzoek is dit zeker te vermijden. Ga vroeg in de ochtend het park Rincon de la Vieja in, ontdek de verschillende ecosystemen en ruik de geisers door het hele park. rijd rond over de hobbelige wegen, en wacht netjes tot de paarden oversteken. Guanacaste is bijzonder, anders en nog steeds prachtig! Voel de prairie, begroet naar de cowboys en probef het lokale eten. Zeker de moeite waard tijdens een rondreis door Costa Rica
Regio
  • Anders dan anders
  • veel dieren
  • vulkanen
  • niet al te makkelijke wandelpaden
  • goed te doen zonder gids
  • vriendelijke mensen
  • erg warm
Review geplaatst op 2017-05-28
10
Costa Rica NP Corcovado
AndredeVaal was hier 01 mrt 2017
Na een boot tocht van ong. drie uur vanuit het dorpje Sierpe kom je aan bij het NP Corcovado. Ons verblijf, 10 basic hutjes, lag net buiten het NP. Nadat de schipper een doorvaart gevonden had in het rif werden we d.m.v. een "wet landing" afgezet op het strand. Na een 20 min. lopen over het mooiste strand wat ik ooit gezien heb, bereikten we onze hut. We zijn vier dagen gebleven op deze locatie, je komt hier helemaal tot rust. Er is hier praktisch geen bewoning en we konden heel de dag op het strand lopen zonder een mens tegen te komen, maar wel apen, tapirs en de meest schitterende vogels. De meest in het oog springende vogels waren de Geel-rode Ara's. Een prima plek om tot rust te komen na een rondreis !
Regio
  • Rustige omgeving
  • Een schitterende natuur
  • Lang varen
Review geplaatst op 2017-04-28
10
Costa Rica
martinhectors was hier 01 feb 2017
Wij logeerden in de Sarapiqui's Rainforest Lodge. Deze lodge heeft een mooie grote tuin waar je in alle rust kan rondwandelen. Vlak ernaast ligt het Reserva Biológica Tirimbina. Vanuit de tuin kan je er naartoe. Het omvat 345 hectare regenwoud. Toeristen kom je hier niet veel tegen. Met een gids hebben we een nachtwandeling gemaakt en dan zie je pas hoe het nachtleven ontwaakt. Wat een leuke ervaring. Er wordt hier vooral aan wetenschappelijk onderzoek gedaan. Eén van de onderzoekers was een Nederlander die het gedrag van vleermuizen bestudeerde.
Land
  • Mooi stukje regenwoud
  • Rustig en niet te toeristisch
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17
8
Costa Rica
AHermsen was hier 01 jan 2017
Het is een erg mooie omgeving, met veel mooie planten en dieren. je kan er mooie wandelingen maken. In janaurai 2017 geweest, met prima weer en een mooi uitzicht op de vulkaan. Wel kan het er erg druk zijn met toeristen die de vulkaan bezoeken.
Land
  • mooie natuur
  • vogels
  • uitzicht
  • toeristisch
Review geplaatst op 2017-04-30
10
Costa Rica Guanacaste
AHermsen was hier 01 jan 2017
Het lijkt wel een vergeten natuurpark, Palo Verde in Costa Rica. Wat een mooi park, veel mooie vogels gezien en natuurlijk aapjes. Je hebt er verschillende wandelroutes en het is er uitgestorven als het om toeristen gaat. We zijn maar 1 stel wandelaars tegengekomen.
Regio
  • Natuur
  • Vogels
  • zelf je lunch en voldoende drinken meenemen
Review geplaatst op 2017-04-30
10
Costa Rica
AHermsen was hier 01 jan 2017
Cost Rica Is een prachtig land met veel mooie natuur en dieren erin. Veel soorten landschappen en het Noorden is echt weer anders dan het zuiden. Hou je van veel mooie natuur en wildlife, is Costa Rica beslist een aanrader. Het is ook heel goed zelf te organiseren. Er zijn plekken zoals Manuel Antonio en de Arenal Vulkaan die door veel toeristen bezocht worden. Daarintegen hebben we een paar dagen aan het strand afgesloten in Samara, en zit je toch meer tussen Locals en is het daar minder toeristisch. Ook heb je in Guanacaste een Natuurpark Palo Verde, die echt ongerept is en niet veel aangedaan wordt door toeristen, mooie wandelingen en natuur zonder dat je veel toeristen tegenkomt.
Land
  • Natuur
  • Wildlife
  • toeristische trekpleisters
Review geplaatst op 2017-04-30
10
Costa Rica Limón Province
MMunozAlexandre was hier 01 dec 2016
Puerto Viejo is mijn favoriete bestemming in Costa Rica. Overal kan je een fiets huren om vervolgens van Puerto Viejo tot Manzanillo te fietsen. Op de grote weg vlak langs de kust waan je jezelf echt in de jungle. Omgeven door Tucans, brulapen, luiaards en nog zo veel meer wildlife. Vanaf de grote weg een zijstraatje nemen? Doen! Via elk zijstraatje kom je uit op een prachtig strand waar de palmen over het water hangen, echt een plaatje! En het mooie is, dat je het strand voor jezelf kan hebben. Ga ook zeker naar het Jaguar Rescue Center. Een super initiatief. Een opvangcentrum voor alle dieren dat in dit prachtige land leven. Veel keus uit restaurantjes om het typisch caribische eten te proberen.
Regio
  • Stranden om van te dromen
  • Lekker en veel eten
  • Prachtige dieren overal
  • PV stadje zelf is wat toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-25
9
Costa Rica
IngeVolleberg was hier 01 aug 2016
Costa Rica is een prachtig land. De natuur is schitterend, de bevolking heel gastvrij en alles is op reisafstand. Wij zijn er 2 weken geweest en elke dag was uniek, elke dag was bijzonder en elke dag was om nooit te vergeten. Elk gebied in Costa Rica heeft een ander microklimaat, wat er voor zorgt dat elk gebied zijn eigen flora en fauna heeft. Het is dan ook zeker de moeite waard om zoveel mogelijk te bezoeken, wat niet onmogelijk is aangezien alles binnen 1 dag reizen te bereiken is. De bevolking is hartelijk en ook al spreken ze niet zo heel goed Engels, ze willen je heel graag helpen.
Land
  • Een goede plek om wildlife te spotten
  • Hartelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Klein maar fijn en heel divers!
  • Je moet wel van rijst & bonen houden
Review geplaatst op 2016-09-27
8
Costa Rica
Veel plaatsen in Costa Rica gezien, met deels huurauto. Heerlijk en mooi land met zeer gastvrije, vriendelijke mensen. Er zijn erg leuke onderkomens te vinden en ook is er goed eten. Goedkoop is het land niet echt. Als je als local eet natuurlijk wel, maar dat verveelt wel op den duur. Hoogtepunten: het nevelwoud rond Monteverde: wel wat toeristisch (geworden), maar erg mooie natuurplek. Tours zijn wel duur: je bent al snel 30/40 dollar of meer kwijt voor een toer van 2 of 3 uurtjes. Flora en fauna prachtig, wegen goed berijdbaar en veel diversiteit qua landschappen. Ook het weer via ons mee: vrij weinig regen in juli. Soms in de avond een bui(tje).
Land
  • afwisseling landschappen
  • natuur
  • goed bereisbaar
  • vriendelijke locals
  • leuke onderkomens te vinden
  • niet goedkoop
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Costa Rica Cano Negro
martinhectors was hier 01 feb 2016
Dit grote natuurgebied bij de grens met Nicaragua is één van de belangrijkste wetlands van het Amerikaanse continent en één van de belangrijkste natuurgebieden van Costa Rica. De Rio Frio (koude rivier) stroomt door dit gebied en vormt in het regenseizoen een 800 ha groot meer. Er leven hier maar liefst meer dan 350 soorten vogels en 160 soorten zoogdieren. Het is zalig om per boot dit prachtige gebied te ontdekken en te genieten van de verschillende vogels, leguanen, apen enz.
Regio
  • Mooi natuurgebied
  • Veel watervogels te spotten
  • geen
Review geplaatst op 2018-02-20
9
Costa Rica
Ontzettend veel natuurschoon, dieren en een divers landschap zoals regen en nevelwoud, bergen, vulkaan en mooie kusten, veel mooie dieren. Heerlijk weer was het in januari! Reizen gaat prima met een huurauto. Nette accommodaties en de afstanden zijn makkelijk te doen. Je kan veel zelf erop uit, maar ook makkelijk met lokale gidsen.
Land
  • natuurschoon
  • relaxed
  • heerlijk weer
  • criminaliteit
Review geplaatst op 2016-10-12
9
Costa Rica
AHermsen was hier 01 jan 2016
Afgelopen januari zijn wij op vakantie geweest in Costa Rica. Wat een geweldig mooi land. Wij hebben een deel van Costa Rica bezocht en gaan in januari voor een 2de keer om het andere deel van Costa Rica te bekijken. Nu zijn we geweest bij Manuel Antonio, Nationaal park Corcovado en centraal Costa Rica bij San Gerardo de Dota. Manuel Antonio met zijn nationale Park was ons te druk en te toeristisch, maar als je van vroeg op staan houd en er op uit trek ben je al deze drukte voor en is er veel moois te zien zoals veel soorten vogels, vlinders en andere dieren. Nationaal Park Corcovado was een geweldige ervaring. Wij hebben daar een Tapir gezien. Je gaat er met een gids heen per boot en de groep wordt opgesplitst zodat je rustig met een klein groepje het park in trekt. (de andere groep heeft zelfs een poema gespot!) Terug naar San Jose naar een vallei in San Gerardo de Dota geweest, wat echt bijzonder was. Er waren daar zoveel kolibries en andere mooie vogels, echt prachtig. We hebben een paar maal de Quetzal gezien van dichtbij. Costa Rica is goed te toen, ook buiten de gebaande paden, lokale gidsen willen je graag bijzonder dieren of plekjes laten zien. En als je een vroege vogel bent, kan je in alle rust veel moois bekijken.
Land
  • Natuurschoon
  • Wildlife
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-13
10
Costa Rica
AHermsen was hier 01 jan 2016
San Gerardo de Dota ligt in een prachtige vallei, een stukje onder San Jose. Hier is de prachtige Quetzal te vinden. Naast deze mooie Quetzal, die we een paar keer hebben gezien van dichtbij, zitten er ook ontzettend veel Kolibries. Wij zijn in januari 2016 geweest, en was het er overdag heerlijk met een temperatuur rond de 26 graden, maar 's avonds en 's nachts kan het ontzettend afkoelen.
Land
  • Natuur
  • vogels
  • In vallei meerdere accomodaties, toeristische
Review geplaatst op 2017-04-30
9
Costa Rica
Met een wilde, maar prachtige boottocht werden we naar Corcovado gebracht. De zon brandde op ons hoofd, maar wat was het prachtig. Na 1,5uur varen komen we aan bij onze lodge; Punto Marenco Lodge. Gelukkig hoefden we onze koffer en backpack niet zelf de steile trap op te tillen. Ondanks onze goede conditie, hadden we dit niet gered met een luchtvochtigheid van 100%. Eenmaal boven zagen we wat een prachtige locatie dit was. De eigenaar vertelde dat er verschillende excursies aangeboden werden, wij kwamen er helaas plotseling achter dat wij dat niet bij ons verblijf inbegrepen hadden. De eigenaar was erg behulpzaam en belde met onze touroperator op het ene grassprietje waar we bereik hadden. Ondertussen kwamen ara's overvliegen, sprongen apen van tak tot tak en hadden we een prachtig uitzicht over de oceaan. We hadden ons eigen privé-strandje, kregen heerlijk eten voorgeschoteld en mochten mee met geweldige excursies. De ene dag hebben we gesnorkeld (haaien, onwijs veel vissen en een schildpad gezien), de andere dag hebben we een hike door het oerwoud gemaakt. Brulapen, spider monkeys, doodshoofdaapjes, uilen, een miereneter hoog in de boom, een slapende tapir, de gids wees ons op alles! Het feit dat bij de logde maar van 18:00 tot 21:30uur stroom is, alleen maar koud water uit de douches komt en er geen wifi is, maakt alles compleet
Land
  • prachtige natuur
  • vriendelijke en behulpzame eigenaar
  • omringt door apen
  • leuke excursies
  • geen wifi, geen bereik
  • prive stand
  • drinkwater was niet helemaal schoon
Review geplaatst op 2016-11-23