Puntarenas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zelfstandig hiken in Corcovado vanaf Puerto Jiménez naar Sirena

Puntarenas,
Costa Rica


Over Corcovado is veel te vinden, maar erg weinig over hoe je dit het beste kan aanpakken als je zelf door het nationale park Corcovado heen wil trekken terwijl dit echt wel mogelijk is en het meer dan de moeite waard is!

- Reserveer de dagen dat je in het nationale park wilt verblijven via pncorcovado@gmail.com of telnr: 27355036 en maak deze officieel door te betalen bij een Banco Nacional (je krijgt twee codes: 1 voor de entreekosten en 1 voor de kosten van de overnachting).
- Bus van San Jose naar Puerto Jimenez (8 uur)
- Reserveer plaats op de truck van Puerto Jimenez - Carata (3500 colones pp)
- Scoor een kaartje met herkenningspunten onderweg bij de vvv in Puerto Jimenez
- Loop van Carata - Leona - Sirena (18.5 km)
- Let op hoog -en laagwater bij het oversteken van twee rivieren met name bij de tweede rivier is het belangrijk op tijd te zijn. Wij waren redelijk op tijd en bij mij stond het water op borsthoogte, dus rugzakken op het hoofd en gaan!
- Neem voldoende eten en drinken mee. Je kunt in het nationale park niks kopen (wij hadden rozijnen, pinda's, cerealbars, chocolade en zakjes fresco om limonade van te maken mee + 3x 1.5 liter flessen deze zijn bij te vullen bij kleine stroompjes en in het ranger station). Denk ook na over avondeten, wil je warm eten moet je een brandertje mee, maar tortilla's / tonijn / bonenpurree en groente meenemen gaat ook prima.

Laat je niet afschikken van de dingen die je vooraf moet regelen. Wij zijn drie dagen in het nationale park geweest en dit was echt de meest mooie ervaring die ik heb mogen meenemen. Vooral omdat je tijdens het lopen het idee hebt dat je helemaal alleen in de jungle bent (je komt vrijwel niemand tegen)!