NP Corcovado

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Seems like paradise

NP Corcovado,
Costa Rica


Corcovado NP ligt op het uiterste zuidwestelijke puntje van Costa Rica en wordt vaak overgeslagen vanwege de (relatief) grote reisafstand. En dat is misschien wel wat dit NP zo bijzonder maakt, nog echt ongerepte natuur zonder afgebakende paden en meer dieren dan mensen. Een aanrader voor iedereen die van de natuur houdt.

Je kunt hier verschillende hikes lopen, variërend van 4 tot 10 uur en door de combinatie van de hoge temperatuur en vochtigheid zijn deze best pittig. Gelukkig kun je je na de inspanning, ontspannen aan het strand waar je de-zon-in-de-zee kunt zien zakken.
Bijzonder is het dat je vanaf het strand walvissen en dolfijnen kunt spotten. In het paarseizoen (februari/maart) is de kans bijna 100% dat je ze ziet.

Wij overnachtten hier 3 nachten in het Poor Man’s Paradise, een paradijselijke accommodatie in de ‘middle of nowhere’ dat gerund wordt door locals. Niet alleen een mooi onderkomen, maar je draagt ook nog eens je steentje bij aan de welvaart van de plaatselijke bevolking.