NP Corcovado

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Corcovado per boot

NP Corcovado,
Costa Rica


Corcovado NP ligt op het uiterste zuidwestelijke puntje van Costa Rica en is te bereiken per auto, maar als je de meer afgelegen plekken van het NP wilt zien, dan ben je toch echt op de boot aangewezen.

Wij zijn op weg naar Poor Man's Paradise, een paradijselijke accommodatie, dat gerund wordt door locals. Er is geen aanlegsteiger, aan land ga je via een ‘wet landing’, waarbij je dichtbij het strand wordt gebracht en het laatste stukje met je bagage boven je hoofd door het zeewater moet lopen.

Corcovado wordt vaak overgeslagen vanwege de (relatief) grote reisafstand. En dat is misschien wel wat dit NP zo bijzonder maakt, nog echt ongerepte natuur zonder afgebakende paden. Een aanrader voor iedereen die van de natuur houdt. Bijzonder is het dat je vanaf het strand walvissen en dolfijnen kunt spotten. In het paarseizoen (februari/maart) is de kans bijna 100% dat je ze ziet.

De boot vertrekt een paar keer per dag vanaf het dorpje Sierpe en wordt niet alleen door toeristen gebruikt, maar vooral ook door de plaatselijke bevolking. In Corcovado zelf is nauwelijks iets te krijgen, onze boot staat dan ook vol dozen met boodschappen.