Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met citycruisers door Vancouver

Vancouver,
Canada


Vancouver vind ik een van de leukste steden die ik bezocht heb.
Een dynamische metropool met een kosmopolistisch centrum, er hangt een nonchalante relaxte sfeer.
Het is de woonplaats van vele verschillende nationaliteiten, dat is duidelijk te zien. Er is een Chinatown, klein-Japan, een Italiaans-Portugese enclave, een Griekse kolonie, een Joodse wijk en een van de grootste Sikhgemeenschappen buiten India.
Een heerlijke multi-culti stad.

Door al deze verschillende nationaliteiten ook een culinaire metropool er zijn meer dan 3000 restaurants!

Vancouver heeft ook het grootste stadspark van Noord Amerika, het ruim 400 ha grote Stanley Park. Het is een schiereiland dat vroeger het jachtdomein van de Squamishindianen was. Een prachtig door water omgeven park met wandel- en fietspaden.
Fietsen kan je huren aan het begin van het park bij de ingang aan Denman street.

Relaxte City Cruisers, handig mandje voorop voor je tas. Fiets langs de oever van het park over de Stanley Park Drive een 12 km lange eenrichtingsweg. Het wordt niet voor niets de Scenic Drive genoemd, fiets niet te hard, dan kan je genieten van de schitterende vergezichten. Vancouver heeft een mooie skyline en een bergachtig achterland.

Stop zeker even bij Brockton Point waar een groepje beschilderende totempalen staan.
Op het punt van het schiereiland, Prospect Point, zie je de Lions Gate Bridge. Daarna slingert het fietspad zich door een oerbos van reusachtige dennen en ceders. He, ik was toch in een miljoenenstad? Dat vergeet je echt even!

Aan het eind van van de drive kan je over een fietspad langs de waterkant verder fietsen. Ergens ter hoogte van Chinatown hebben we de oversteek gewaagd door de drukke stad. Via een pad (illegaal want het is een wandelpad maar hartstikke breed!) vanaf het waterfront terug gefietst naar Stanley Park. Hier is het levendig met bootjes en watervliegtuigen!