Vancouver

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandel langs boomtoppen van een regenwoud

Vancouver,
Canada


In het noorden van Vancouver vind je Capilano Suspension Bridge Park. Zoals de naam van het park al doet vermoeden vind je hier een hangbrug. Maar dat niet alleen!

De originele hangbrug stamt uit 1889, een brug van 137 meter lang 70 meter boven de Capilano rivier. De huidige brug heeft dezelfde lengte en is net zo hoog maar ik voelde me toch wel zekerder, wetende dat deze niet zo oud was!

Het leukste in dit park vond ik zelf de Treetops adventure. Je loopt hier langs de toppen van oude Douglas sparren op een hoogte van zo'n 35 meter. Indrukwekkend! Je loopt over 7 hangbruggen van platform naar platform en voelt je heel erg klein tussen deze immense bomen!

Het engste...de Cliffwalk! Via smalle looppaden loop je over het ravijn langs de rotsige kliffen, soms geen hout op het looppad maar glas! Het pad is met stalen kabels verankerd aan de rotsten, maar wel een aardig stukje er van af. Het is alsof je door de lucht loopt!

Een veel bezochte attracties in Vancouver. Toch kan ik je dit gebaande pad over hangbruggen, door boomtoppen, over ravijnen en langs kliffen zeer zeker aanbevelen!